Brasede kartofler i airfryer. Her får du en god nem opskrift på hvordan du kan lave små sprøde kartofler i airfryeren.
Kæmpe succes!
Vi havde lige en lille rest kogte kolde kartofler til overs og straks tænkte jeg, om man mon ikke kunne prøve at riste dem i airfryer?
Uhm kartofler blev ekstra sprøde og lækre så kan man lave dem uden særligt meget fedtstof. Smart! Det må du da også prøve.
Tit når man laver brasede kartofler på panden, kan det godt være svært at få dem helt sprøde. Det klarede airfryeren til UG.
Man kan også lave brasede kartofler i ovn, men det er mest oplagt hvis du skal lave en større portion.

Denne gang prøvede jeg at vende kartoflerne i krydderier også og wow hvor smagte de bare godt! Du kan selvfølgelig også bare nøjes med salt og peber.
Vi havde ca. ½ kg kartofler til overs, men de smagte så godt, at jeg sagtens kunne have lavet mange flere! Vi spiste kartoflerne til boeuf bourguignon. Fornem menu!
Bare brug den rest kartofler du har, men overfyld ikke din airfryer. Jo færre kartofler du laver, jo sprødere bliver de.
Du kan også bruge glaskartofler, hvis skal bruge kartofler i en fart og ikke lige har en rest.

Få inspiration til flere nemme opskrifter på kartofler i airfryer nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Brasede kartofler i airfryer – sprøde og lækre – få opskrift her

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 500 gram kogte kolde kartofler du kan bruge flere/færre. Glaskartofler kan bruges
- 2 tsk hvidløgspulver/løgpulver kan erstattes med 1-2 fed hvidløg
- 1-1½ tsk paprika evt. røget paprika
- salt/peber
- 2-3 spsk olie jeg brugte solsikkeolie
- evt. revet parmesanost
- evt. rosmarin/timian
Sådan gør du
- Dup kartoflerne tørre og skær dem evt. i halve/mindre stykker. Læg dem i en skål og vend dem med olie, paprika, hvidløgspulver/løgpulver og salt/peber. Vend kartoflerne, så krydderier og olie fordeles godt.

- Fordel nu kartofler direkte i trådkurven/på airfryerristen. De skal ikke ligge i lag, så overfyld ikke din airfryer. Jo mindre kartoflerne er, jo kortere tilberedningstid.

- Tilbered nu dine brasede kartofler ca. 20-25 minutter v. 200 grader afhængigt af kartoflernes størrelse. Ryst kurven nogle gange undervejs. Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og lækre.

- Nyd kartoflerne straks

- Vi spiste de brasede kartofler som tilbehør til en lækker boeuf bourguignon.

Noter
Små halve krydrede kartofler i airfryer – stegte kartofler med krydderi er lækre og nemme at lave
Kæmpe hit! Vi kommer helt sikkert til at lave brasede kartofler i airfryeren mange gange fremover. Det er jo bare så nemt! Kartoflerne bliver fint sprøde og man kan nøjes med meget mindre fedtstof.
Skær gerne kartoflerne i mindre stykker/skær dem i halve, så bliver de hurtigere færdige.
Brasede kartofler i airfryer – lidt sundere brasede kartofler og sprødere også.
Normalt så plejer vi bare at bruge salt/peber på brasede kartofler eller måske lidt paprika. De smager dog virkelig godt at bruge ekstra krydderier på kartoflerne.
Det geniale ved at bruge løgpulver/hvidløgspulver er også, at det hænger fint fast på kartoflerne i airfryeren.
Intet ryger ned i bunden af kurven. Du kan også bruge fintrevet løg/friskpressede hvidløg på de brasede kartofler.
Du kan også bare lave kartoflerne med salt og skære dem ud i mindre tern, som disse råstegte kartofler.
Drys også gerne lidt parmesanost over kartoflerne a la disse parmesan kartofler i airfryer. Parmesan kartofler er også virkelig lækre!
Man kan også lave disse lækre knuste kartofler i airfryer. Her kan du dog ikke få plads til så mange.

Hvis du har en rest pølser eller kød til overs, så steg det gerne med. Prøv f.eks. med pølser som i denne opskrift på pølsemix i airfryer.
Du kan også tilberede rå kartofler i din airfryer og du kan tilsætte f.eks. gulerødder også. Få opskrift på kartofler og gulerødder i airfryer her.
Rigtig god fornøjelse med de brasede kartofler – jeg er sikker på at de også bliver et hit hjemme hos dig.
Få flere opskrifter på kartofler i airfryer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.







