Cookie kage. Uhm her får du opskriften på en dejlig cookie kage med hvid chokolade.
Hvis du er vild med cookies og brownies, så kig du bare med her. I dag kommer der en rigtig lækker opskrift på en kæmpe cookie kage.
“Hvad er mon en cookie kage”? spørger du så – ja det er faktisk en 3-i-1-kage: kage, brownie og cookie i én.
En kage hvor cookie-dejen er presset sammen i kageform og bagt som en hel kage.
Den er super nem at bage og cookie-kagen smager bare SÅ godt.
Kagestykkerne skæres ud som bidder, der bliver helt perfekte i konsistensen. Sprøde på toppen og bløde og chewy i midten.
Dette er ét af mine første forsøg med en cookie kage men bestemt ikke det sidste!
Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med cookie-kager og vil helt bestemt bruge denne opskrift som grundopskrift fremover.
Til denne cookie kage brugte jeg hvid chokolade, så kagen bliver næsten som en hvid brownie.
En mørk brownie er et hit. Halløj en lækkerbisken! Tjek f.eks. opskriften på denne chokolade cookie kage ud her:
Jeg tog kagen med til mine kolleger på kontoret og jeg fik mange positive tilbagemeldinger på kagen.
Overstrømmende hilsner faktisk. Mine kolleger var vilde med kagen. 🙂
De gode anbefalinger vil jeg da straks sende videre til dig 🙂Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Har du ikke hvid chokolade på lager, så kan du bruge al anden chokolade.
Du kan også erstatte med f.eks. tranebær, mandler/nødder, skumfiduser eller hvad du nu foretrækker af lækkerier i huset?
Det kunne måske også være bær eller frugt, frisk som tørret?
Pecannødder vil være et scoop – lige præcis disse nødder er nemlig en fænomenal kombinationen med hvid chokolade.Den sprøde kage kan holde sig i flere dage, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder.
Cookie kagen er sej i konsistensen og smagen er bare skøn. Sød. Helt perfekt til en god kop kaffe eller te.
Opskriften er meget nem og kagefadet er også nemt at tage med under armen.
Opskriften på den lækre cookie kage får du her:
Cookie kage – få en nem opskrift med hvid chokolade hér

Ingredienser
- 150 gram smør smeltet
- 200 gram sukker halvdelen kan erstattes med brun farin
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 100 gram chokolade (jeg brugte hvide/mælke chokoladeknapper ) kan erstattes af anden chokolade eller f.eks. tørret frugt/nødder/skumfiduser eller andet
- Evt. grofthakkede nødder til drys på toppen
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikroovnen Bland sukker og vaniljesukker og rør det smeltede smør i. Rør ægget i. Du behøver ikke piske dejen, men kan fint røre den blot med ske/dejspatel.
- Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smør/æggeblandingen. Dejen bliver hård og fast
- Rør halvdelen af chokoladen i dejen. Har du ikke chokoladeknapper, så tilsæt bare grofthakket chokolade (eller andre lækkerier). Fordel dejen i en rund el. firkantet beklædt med bagepapir. Mit fad målte ca. 20x25 cm.
- Pres dejen heri og drys resten af chokoladen på toppen. Pres chokoladen godt ned i dejen. Drys evt. lidt grofthakkede mandler/nødder ovenpå
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Tjek kagen nogle gange. Den er færdig, når den er gylden og sprød på toppen, men stadig blød/svampet/chewy a la en brownie.
- Lad kagen køle af ½-1 times tid og skær den nu i ud i små bidder, gerne med en savtakket kniv. Jeg fik 24 cookie bidder ud af denne portion
- Kagerne kan holde sig 3-4 dage i tætsluttende beholder
Noter
Tilsæt f.eks. også tørret frugt, pecannødder, skumfiduser eller hvad du nu ellers har på lager.
FryseegnetEn cookiekage er en lækker brownie kage – skønne cookie bidder med chokolade
Jeg lod kagen køle af før jeg skar kagen ud i bidder. Måske stykkerne godt kunne have været lidt mindre end mine. Stykkerne er lækre, men ret søde i det. Det er ok at tage to gange 😀
Cookie kage brownie stykkerne MÅ du altså prøve at lave, for de er bare SÅ lækre! Skynd dig bare at springe på denne opskrift 🙂
Skal du peppe et kagebord op, vil den være et hit. Cookiekagen vil også være fin at servere som sød dessert efter en god middag.
En portion rækker til mange cookie bidder – 24 stk og faktisk kan de skæres ud i ret små stykker, da kagen er ret sød og derfor er drøj i brug.
Den nemme kage vil også være oplagt, hvis du eller dine børn skal have kage med i skole eller på job.
Hvis du har lyst til en mørk variant, så prøv denne brownie cookie kage.
Du finder også en lækker opskrift på Daim cookie kage hér. Uhm lækre kager!
Se flere gode opskrifter på cookie kager her:
1.

2.

Hvis du foretrækker “almindelige” cookies, så kan du finde en masse inspiration ved at klikke her.
Denne Cookiekage bagte jeg i dag i vores cafe… og den er vanvittig… altså som i VANVITTIG… God… Planen var at den skulle fryses ned… Det blev så kun godt 50% som endte i fryseren, resten blev rapset (og jeg havde altså lavet 3xportion) ?. Jeg brugte 2/3 dele hvid chokolade og 1/3 mørk, bare for at give den lidt farve på toppen. Derudover strøede jeg lidt hasselnøddeflager over.
Jeg kan forstille mig, at den vil være rigtig god med hvid chokolade og tranebær.
hej
kan man godt fryse kagen ? og ta den op når jeg skal bruge den?
Hej,
Kan man bruge lys glutenfri melblanding i stedet for ?
Mvh
Iben
Lækker kage!