Påske fuglereder med lemon curd – se lige nogle fine marengs “spejlæg”, jeg har lavet her. En sjov lille påskedessert, der pynter på påskebordet og som samtidig også smager skønt.
Disse små marengs fuglereder bagte jeg i påsken og som fyld brugte jeg kun lidt flødeskum og en færdig købt lemon curd.
Den syrlige citroncreme med den friske citronsmag gav en fin kontrast til de søde marengs.
Fuglerederne blev bare så fine. Lemon curd har den fineste solgule farve – ja den ligner jo næsten æggeblommen i et spejlæg? Perfekt med sådan et ægge-look i påsken.
En lidt festlig og meget nem dessert, du kan servere til påskefrokosten eller til kaffebordet i påsken. Pynt også gerne kagerne med lidt påskeæg, hvis du har.
Påske fuglerederne kan du nemt bage i god tid før gæsterne kommer.
De holder sig fint i flere dage og skal bare fyldes og pyntes lige før servering. Marengs fuglerederne kan sagtens fyldes med andet fyld og de kan selvfølgelig også nydes året rundt.
Nederst i dette indlæg får du flere tips til fyld og pynt. Du får også andre opskrifter på marengs og fuglereder og flere opskrifter på påskekager.
Påske fuglereder med lemon curd – marengs spejlæg

Ingredienser
Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 gram flormelis
Fyld:
- 1-1½ dl piskefløde smag evt. flødeskummet til med lemon curd også.
- 6 tsl lemon curd kan erstattes med friske bær
- evt. påskeæg
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive, til du kan vende skålen på hovedet. Pisk flormelis i, men kun 1 spsk af gangen. Marengsen skal piskes længe, til du har en blank, tyk, sej marengs. Du skal kunne trække toppe i, som kan stå selv.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel 1-2 spsk marengs pr. fuglerede og smør massen ud til små flade cirkler. Lav en fordybning i midten med en ske. Kan også sprøjtes ud med sprøjtetylle
- Bag marengsfuglerederne ca. 1 time v. 100 grader varmluft (125 grader alm. ovn). Marengsene er færdige, når de er sprøde og tørre. Lad gerne marengsene afkøle/tørre i ovnen.
- Løsn forsigtigt fuglerederne fra bagepladen, når de er helt afkølet. Pisk fløden til skum og tilsæt evt. lidt lemon curd til flødeskummet. Fordel fløden bundene. Pynt med lemon curd og evt. påskeæg og/eller friske bær
Noter
Fuglereder med lemon curd – små nemme påskekager til kaffen eller som nem påskedessert
Vi havde et glas lemon curd i køleskabet. Måske du også har et glas lemon curd i køleskabet du kan eksperimentere med?
Man kan også lave lemon curd selv, men det har jeg dog endnu til gode at prøve.
Den syrlige citroncreme smager skønt til den meget søde marengs.
Flødeskummet kan du også smage til med lemoncurd, så flødeskummet får en syrlig citronsmag, som i disse kager.
De små citron fuglereder var et hit hjemme hos os til påske. De pyntede så fint på påskebordet og så var de rigtigt nemme at lave.
En god dessert, hvis du gerne vil servere noget sødt og nemt i påsken.
Er du vild med seje marengs?
Så kan du tilsætte ½ tsk hvidvinseddike eller anden eddike til marengsmassen. Nogle tilsætter også ½ tsk majsstivelse. Det gør kernen i marengsen mere sej og “tyggegummiagtig”. Jeg lavede fuglerederne uden, det synes jeg giver nogle ekstra luftige marengs.
Hvis du leder efter flere idéer til påskedesserter, så prøv også denne påske cheesecake med lemon curd på toppen eller disse populære påske citronsnitter. En citronfromage er jo også en klassiker.
Hvad kan man bruge som fyld i stedet for lemon curd?
Du kan sagtens servere fuglerederne med andet fyld i eller udenfor påskesæsonen. Brug f.eks. brombærskum som i denne kage eller flødeskum rørt med lidt syltetøj.
Du kan også pynte kagerne med friske bær f.eks. hindbær, blåbær eller ribs? Drys også gerne lidt hakket chokolade på toppen.
Jeg har flere gode ideer til andet fyld her. Prøv også med nutella flødeskum, kaffeskum, jordbærcreme, hindbærskum eller rabarberskum.
Spring du bare på de lækre kager. Det er slet ikke svært at lave hjemmelavede fuglereder og de smager bare så godt.
Skulle du have nogle æggeblommer i overskud efter projektet, så prøv disse cookies.
Rigtig god fornøjelse med påskedesserterne til dig 🙂
Få flere opskrifter på påskekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Prøv også disse marengskager:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
