•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostOh la la. En festfanfare gjalder i dag!

Bagenørden har lavet ikke mindre end:

Verdens bedste flødekartofler! …..

og så på en helt almindelige novemberkedelig gråvejrstirsdag 🙂

Sønnike plager tit om “RIGTIGE” flødekartofler, lavet med RIGTIG fløde. Ikke noget Milda-fløde-light-erstatning eller kaffefløde, eller hvad madmoren nu ellers kan finde på, når hun prøver at tænke lidt fedtreducering ind i billedet.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostI dag var der ikke sparet på noget. Der blev brugt RIGELIGT med rigtigt fløde, der blev brugt rigeligt løg og hvidløg, og rigeligt ost. Ja det er vist ikke lige i dag vi skal tælle kalorier tror jeg. 😉

Øj hvor blev de lækre de flødekartofler! Cremede, velsmagende, velkrydrede og med fin smag af rød peber. Oh la la! 🙂

Der bliver kartofler til MANGE ud af den portion jeg lavede idag med 3 kilo kartofler. Der er til 4 personer i 2-3 dage incl. frokostbøtter.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Her kommer opskriften på Bagenørdens bedste

Flødekartofler cremede opskrift med rød peber

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: flødekartofler, flødestuvede kartofler, rød peber
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 kg kartofler
  • 7,5 dl fløde piskefløde - kaffefløde eller madlavningsfløde kan også bruges
  • ½ liter mælk jeg brugte skummetmælk
  • 6 løg
  • 6 fed hvidløg kan udelades
  • 1-2 røde peberfrugter i strimler kan udelades
  • 200 gram revet ost kan udelades
  • Rigeligt salt og peber.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og snit dem fint. Brug gerne en køkkenmaskine eller juliennejern
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Snit løgene fint. Dette kan du også fint gøre i køkkenmaskinen.
  • Fordel kartofler og løg i et ildfast fad. Min kartoffelportion rakte til to fade. Fadene skal max. fyldes 2/3. Flødekartoflerne kan også tilberedes i stegeso.
  • Pres hvidløg over kartoflerne og fordel godt. Tilsæt peberfrugt i strimler (de giver en GOD smag!)
  • Drys med friskkværnet peber og salt. Krydr godt!
  • Hæld fløden og mælken over kartoflerne. Halvt af hver. Fadet skal ca. fyldes halvt med fløde/mælk.
  • Fordel osten på toppen (osten kan udelades)
  • Tildæk fadene med stanniol og bag/steg dem i ovnen v. 175 grader varmluft i 60-75 minutter. Kartoflerne er færdige, når de er møre, prik i dem for at mærke efter.
    Lad fadene gratinere de sidste minutter uden stanniol, så de kan få en gratineret overflade.

Noter

Hvis du ikke tildækker fadet med stanniol, kan fløden fordampe og dine flødekartofler blive tørre.
Lad fadene gratinere de sidste minutter uden stanniol, så de kan få en gratineret overflade.
Servér flødekartoflerne til en lækker culottesteg, til lækre steaks, til karbonader eller til hurtige frikadeller
Flødekartoflerne kan laves uden peberfrugt
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

De bedste flødekartofler – cremede og lækre og med fin smag af rød peberCremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Ønsker du de klassiske flødekartofler, så udelad blot rød peber og ost – det er dine smagsløg der bestemmer 🙂DSC_1173Flødekartofler er nemme at lave. Det er er snitteriet og kartoffelskrælningen der tager tiden, så brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har én. Hidkald gerne alle mand til køkkenet og få dem til at hjælpe med at skrælle kartofler, så vil resten gå som en leg 🙂

Sådan laver du cremede flødekartofler med rød peber – se billederne her:

Bagenørdens bedste flødekartofler!

Skal vi være store i slaw’et, så kan vi vist roligt kalde dem Verdens Bedste Flødekartofler, hvis du spørger mig. 🙂

De var cremede, velsmagende, velkrydrede og så var de alligevel ikke så fede, selvom der var brugt rigtigt fløde. Jeg supplerede jo med lidt mælk og lidt kaffefløde, som du kan se. Jeg KAN altså ikke få mig til at bruge 1 liter piskefløde når jeg laver flødekartofler. Det er for voldsomt!Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostJeg kan snildt anbefale dig at lave disse flødekartofler, også som en hverdagsret. Det tog mig 1½ time, alt incl. og så har har vi mad til 2-3 dage incl. frokostbøtter. Frikadellerne kan du jo stege imens kartoflerne bliver færdige i ovnen. Flødekartoflerne vil også fint gå an hvis du får gæster, evt. med kogte bønner til og en god culottesteg?

Behøver jeg sige, at sønnike fik julelys i øjnene? Altså det er jo svært at trække plusord ud af en teenager, man får jo allerhøjst lidt brummende lyde, men altså, jeg så, at han tog 4 gange! FIRE! 🙂

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostHåber du har haft en rigtig god tirsdag? Det har jeg. En travl, spændende dag på jobbet fyldt med udfordringer, en eftermiddags-lynklipning, en glad familie og lækkert mad. Lige om lidt venter dynerne og en god bog. Jeg læser Sofie Sarenbrant: Åbent hus. En svensk krimi, en af de bedre af denne forfatter. Spring du bare på disse også 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •