Cremede flødekartofler. Uhm i dag skal du høre om nogle lækre flødekartofler med løg, rød peber og ost.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Tæt på de bedste flødekartofler, jeg har lavet til dato, hvis du spørger mig.

Oh la la. En festfanfare gjalder i dag!

Måske vi skulle råbe dette ud til verden:

Verdens bedste flødekartofler! …..

og så på en helt almindelige novemberkedelig gråvejrstirsdag? 🙂

Sønnike plager tit om “RIGTIGE” flødekartofler, lavet med RIGTIG fløde.

Ikke kaffefløde eller light-fløde, som hende moren ellers nogen gange godt kan finde på at bruge.

I dag var der ikke sparet på noget. Der blev brugt RIGELIGT piskefløde. Der blev brugt rigeligt løg og hvidløg, og rigeligt ost. Ja det er vist ikke lige i dag vi skal tælle kalorier tror jeg. 😉

Øj hvor blev de lækre de flødekartofler! Cremede, velsmagende, velkrydrede og med fin smag af rød peber. Oh la la! 🙂

Der bliver kartofler til MANGE ud af den portion jeg lavede idag med 3 kilo kartofler. Der er til 4 personer i 2-3 dagel

Flødekartoflerne vil være et hit til hverdag eller i weekenden. De vil også være populære at serere for gæster. Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Her kommer opskriften på de bedste:

Cremede flødekartofler med rød peber, løg og ost – få opskriften her:

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Familiens favoritter
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 kg kartofler
  • 7,5 dl fløde piskefløde - kaffefløde eller madlavningsfløde kan også bruges
  • ½ liter mælk jeg brugte skummetmælk
  • 6 løg
  • 6 fed hvidløg kan udelades
  • 1-2 røde peberfrugter i strimler kan udelades
  • 200 gram revet ost kan udelades
  • Rigeligt salt og peber.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og snit dem fint. Brug gerne en køkkenmaskine eller juliennejern
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Snit løgene fint. Dette kan du også fint gøre i køkkenmaskinen.
  • Fordel kartofler og løg i et ildfast fad. Min kartoffelportion rakte til to fade. Fadene skal max. fyldes 2/3. Flødekartoflerne kan også tilberedes i stegeso.
  • Pres hvidløg over kartoflerne og fordel godt. Tilsæt peberfrugt i strimler (de giver en GOD smag!)
  • Drys med friskkværnet peber og salt. Krydr godt!
  • Hæld fløden og mælken over kartoflerne. Halvt af hver. Fadet skal ca. fyldes halvt med fløde/mælk.
  • Fordel osten på toppen (osten kan udelades)
  • Tildæk fadene med stanniol og bag/steg dem i ovnen v. 175 grader varmluft i 60-75 minutter. Kartoflerne er færdige, når de er møre, prik i dem for at mærke efter.
    Lad fadene gratinere de sidste minutter uden stanniol, så de kan få en gratineret overflade.

Noter

Hvis du ikke tildækker fadet med stanniol, kan fløden fordampe og dine flødekartofler blive tørre.
Lad fadene gratinere de sidste minutter uden stanniol, så de kan få en gratineret overflade.
Servér flødekartoflerne til en lækker culottesteg, til lækre steaks, til karbonader eller til hurtige frikadeller
Flødekartoflerne kan laves uden peberfrugt
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

De bedste cremede flødestuvede kartofler – lækre og med fin smag af rød peberfrugt og ost

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Ønsker du de klassiske flødekartofler, så udelad blot rød peber og ost. Det er dine smagsløg der bestemmer 🙂Cremede flødekartofler med løg og rød peber

Flødekartofler er nemme at lave. Det er er snitteriet og kartoffelskrælningen der tager tiden. Brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har én.

Hidkald gerne alle mand til køkkenet og få dem til at hjælpe med at skrælle kartofler, så vil resten gå som en leg 🙂

Sådan laver du cremede flødekartofler med rød peber – se billederne her:

Det er bedste flødekartofler og du bestemmer helt selv, om du vil udelade ost og rød peber.

Skal vi være store i slaw’et, så kan vi vist roligt kalde dem Verdens Bedste Flødekartofler, hvis du spørger mig. 🙂

De var cremede, velsmagende, velkrydrede og så var de alligevel ikke så fede, selvom der var brugt rigtigt piskefløde.

Jeg supplerede jo med lidt mælk og lidt kaffefløde, som du kan se i opskriften og det gik rigtigt fint. Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostJeg kan snildt anbefale dig at lave disse flødekartofler, også som tilbehør til aftensmaden på en hverdag.

Det tog mig 1½ time, alt incl. og så har har vi mad til 2-3 dage.

Frikadellerne kan du jo stege imens kartoflerne bliver færdige i ovnen.

Få en god opskrift på verdens bedste frikadeller her.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

Flødekartoflerne vil også være et hit at servere med f.eks. en bønnesalat og en god culottesteg?

Bønnesalat med sennepsdressing og rødløg
Bønnesalat med tomater, rødløg og sennepsdressing. 
Se opskriften her
Bønnesalat med tomat og rødløg
Intervalstegt culotte opskrift på mør kalveculotte
Prøv at intervalstege din culottesteg. Kødet bliver mørt og lækkert
Se opskriften her
Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

Behøver jeg sige, at sønnike fik julelys i øjnene? Altså det er jo svært at trække plusord ud af en teenager. Man får allerhøjst lidt brummende lyde, men altså, jeg så, at Mikkel tog 4 gange! FIRE! Det må da siges at være en god anbefaling. 🙂

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostHåber du har haft en rigtig god tirsdag? Det har jeg.

En travl, spændende dag på jobbet fyldt med udfordringer, en eftermiddags-lynklipning, en glad familie og lækkert mad.

Lige om lidt venter dynerne og en god bog.

Jeg læser Sofie Sarenbrant: Åbent hus. En svensk krimi, en af de bedre af denne forfatter. Spring du bare på disse også 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.