Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

  • Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostOh la la. En festfanfare gjalder i dag!

Bagenørden har lavet ikke mindre end:

Verdens bedste flødekartofler! …..

og så på en helt almindelige novemberkedelig gråvejrstirsdag 🙂

Sønnike plager tit om “RIGTIGE” flødekartofler, lavet med RIGTIG fløde. Ikke noget Milda-fløde-light-erstatning eller kaffefløde, eller hvad madmoren nu ellers kan finde på, når hun prøver at tænke lidt fedtreducering ind i billedet.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostI dag var der ikke sparet på noget. Der blev brugt RIGELIGT med rigtigt fløde, der blev brugt rigeligt løg og hvidløg, og rigeligt ost. Ja det er vist ikke lige i dag vi skal tælle kalorier tror jeg. 😉

Øj hvor blev de lækre de flødekartofler! Cremede, velsmagende, velkrydrede. Oh la la! 🙂

Der bliver kartofler til MANGE ud af den portion jeg lavede idag med 3 kilo kartofler. Der er til 4 personer i 2-3 dage incl. frokostbøtter.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Her kommer opskriften på Bagenørdens bedste

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost: 

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 10 -12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 kilo kartofler
  • ½ liter fløde
  • ½ liter mælk jeg brugte skummetmælk
  • 1/4 l kaffefløde. ja jeg sneg lidt i alligevel! ;-
  • 6 løg
  • 6 fed hvidløg
  • Evt. 1-2 peberfrugter i strimler
  • 200 gram revet ost
  • Rigeligt salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Snit kartoflerne fint, gerne på en køkkenmaskine, hvis du er så heldig at have sådan én, så går det lynhurtigt.
  • Snit løgene fint. Dette kan du også fint gøre i køkkenmaskinen.
  • Fordel kartofler og i et ildfast fad. Min kartoffelportion rakte til to fade. Fadene skal max. fyldes 2/3.
  • Pres hvidløg over kartoflerne og fordel godt. Tilsæt evt. peberfrugt i strimler (de giver en GOD smag!)
  • Drys med friskkværnet peber og salt. Krydr godt!
  • Hæld fløden og mælken over kartoflerne. Halvt af hver. Fadet skal ca. fyldes halvt med fløde/mælk.
  • Fordel osten på toppen.
  • Tildæk fadene med stanniol og bag/steg dem i ovnen v. 175 grader varmluft i 60-75 minutter. Kartoflerne er færdige, når de er møre, prik i dem for at mærke efter.
  • Hvis du ikke tildækker med stanniol, kan du opleve at dine flødekartofler bliver tørre, og det er brandærgerligt hvis den gode fløde fordamper.
  • Servér flødekartoflerne til en lækker culottesteg, til lækre steaks, til karbonader eller til hurtige frikadeller, som os i dag

DSC_1173Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostHer kan du se billedprocessen fra start til slut:

Bagenørdens bedste flødekartofler!

Skal vi være store i slaw’et, så kan vi vist roligt kalde dem Verdens Bedste Flødekartofler, hvis du spørger mig. 🙂

De var cremede, velsmagende, velkrydrede og så var de alligevel ikke så fede, selvom der var brugt rigtigt fløde. Jeg supplerede jo med lidt mælk og lidt kaffefløde, som du kan se. Jeg KAN altså ikke få mig til at bruge 1 liter piskefløde når jeg laver flødekartofler. Det er for voldsomt!Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostJeg kan snildt anbefale dig at lave disse flødekartofler, også som en hverdagsret. Det tog mig 1½ time, alt incl. og så har har vi mad til 2-3 dage incl. frokostbøtter. Frikadellerne kan du jo stege imens kartoflerne bliver færdige i ovnen. Flødekartoflerne vil også fint gå an hvis du får gæster, evt. med kogte bønner til og en god culotte?

Rigtige flødekartofler!

Behøver jeg sige, at sønnike fik julelys i øjnene? Altså det er jo svært at trække plusord ud af en teenager, man får jo allerhøjst til vrissende lyde, men altså, jeg så, at han tog 4 gange! FIRE! 🙂

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostHåber du har haft en rigtig god tirsdag? Det har jeg. En travl, spændende dag på jobbet fyldt med udfordringer, en eftermiddags-lynklipning, en glad familie og lækkert mad. Lige om lidt venter dynerne og en god bog. Jeg læser Sofie Sarenbrant: Åbent hus. En svensk krimi, en af de bedre af denne forfatter.

Hvad skulle vi dog gøre uden bøger?! Ja, kan jeg sige andet?! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Thomas

Hejsa
Super opskrift på flødekartofler. Lige en lille ting til opskriften – Du skriver at man skal tænde ovnen på 200 grader, men vælger længere nede i opskriften at sige 175 grader. Hvilken skal man holde sig til :).

Mvh Thomas

Anja

Hej.. ja så skulle de loge prøves de flødekartofler.. syntes de ser mega lækre ud.. men hold da op en skuffelse.. selv efter 80 min i ovnen var det bare tynd flydende mælkesovs.. ikke spor cremede eller noget ? hvad har jeg gjort galt… Har fulgt opskriften til punkt og prikke.. ?

Chresten Pedersen

Hej Gitte Hansen
Din opskrift med flødekartofler ser rigtig tiltalende ud; men jeg er en enlig pensionist, så den egner sig ikke rigtig for mig, …
medmindre – ja, det var egentlig det, jeg ville spørge om: Kan flødekartoflerne deles op i små portioner og fryses ned?
MVH
Chresten Pedersen

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer