Drømmekage. Uhm her får du en rigtig god opskrift med nødder i toppingen.
Åh jeg elsker bare den populære drømmekage fra Brovst med kokos topping! Den er et stor hit her i familien.
En af jer bloglæsere spurgte mig, om jeg havde prøvet at putte lidt nødder i toppingen, altså blandet sammen med kokosmel.
Genial idé! Jeg elsker toscakager, så jeg var sikker på, at nødde drømmekagen, ville være et hit.
Øj og det var den altså også. 100 gram grofthakkede hasselnødder, brugte jeg i toppingen og det smagte bare super godt.
Du kan sagtens bruge mandler i stedet for, eller erstatte med ekstra kokosmel.
En klassisk drømmekage smager jo nemlig også super godt, også i en version med havregryn i toppingen.
Drømmekagen lavede jeg i bradepande, så der var nok til flere lækkersultne munde. 20 personer vil jeg tro.
Kagen kan også bages som muffins, uhm så lækkert. Drømmekagemuffins er også et hit og nemmere at dele ud til mange.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på drømmekager. Måske du også er fan af den lækre kage?
Den skønne kage kan nemlig laves i mange afskygninger, hvis du er frisk på eventyr og fuld af fantasi.
Her får du opskriften på dagens kage. Den er nem
Drømmekage med nødder i toppingen – opskrift
Ingredienser
Kagebund:
- 2 dl mælk
- 50 gram smør
- 4 æg
- 250 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 275 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
Topping:
- 100 gram smør
- 200 gram brun farin
- 100 gram kokosmel
- ½ dl mælk
- 100 gram hasselnødder kan erstattes med mandler eller 50 gram ekstra kokosmel
Sådan gør du
Kagebund:
- Lun smørret i mælken i gryde eller mikroovn.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Vend mælkeblandingen i
- Bland hvedemel, salt og bagepulver og sigt i dejen. Vend dejen forsigtigt med dejskaber, til den er klumpefri
- Smør et ildfast fad/bradepande og hæld dejen heri. Min bradepande målte 21x30 cm
- Bag kagebunden ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Forbag bunden, til den er gylden, blød og næsten helt gennembagt.
Topping:
- Bland alle ingredienserne i en skål og lun blandingen i mikroovn. Kan også lunes i gryde
- Hak hasselnødderne groft og tilsæt dem
- Tag kagen ud af ovnen og fordel massen på kagen. Bag nu kagen yderligere 5-7 minutter v. 175 grader eller alm. 200 grader
- Lad gerne kagen sætte sig lidt, før du skærer kagen ud
Noter
Hasselnødder kan erstattes med mandler eller erstattes med 50 gram ekstra kokosmel.
Kagen kan bages som muffins i stedet, beregn ca. efter den halve bagetid.Bradepandekage med topping af kokos, brun farin og hasselnødder – en lækker kage
Drømmekagen er lavet med klassisk topping med kokosmel, brun farin og smør. Hasselnødderne var bare prikken over i’et. Den vil også være et hit med mandler. De sprøde nødder giver ekstra knas, næsten som på en toscakage.
Er du vild med nøddetopping, så vil du elske denne med hasselnødder
Jeg elsker bare at prøve noget nyt og er frisk på nye udfordringer. Hasselnødderne i toppingen, smagte rigtigt lækkert.
Prøv du gerne det også. Drømmekagen kan jo selvfølgelig også bare laves helt klassisk med kokosmel.
Bare skift nødderne ud med 50 gram ekstra kokos.
Tosca nøddeknas på toppen kan anbefales. Spring du bare på den version, og se hvad du synes.
Prøv også denne drømmekage med marcipan eller denne rytterkage – chokoladedrømmekage med lys karamel topping.
På bloggen finder du flere lækre opskrifter – bare kig med nedenfor til inspiration:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10
11.
Ejj, hvor sjovt at se de forskellige opskrifter – Drømmekage fra Brovst! Den er jeg opvokset med, men det er seriøst årtier siden jeg har lavet den selv….Den kommer da på mit kagebord til min fødselsdag:-)