Øj nogle sprøde lækre småkager, du skal høre om i dag. Drømmekage cookies eller Vancouver småkager, som de også kaldes.
Hvis du er vild med drømmekage, så vil du elske disse kager, for de smager nemlig af den gode drømmekagetopping fra den populære drømmekage fra Brovst-kage.
Nederst på siden kan du se nogle af andre
Knasende sprøde cookies, hvor der er brugt både kokosmel og havregryn i dejen. Jeg har brugt brun farin som sukker i kagerne og det giver kagerne en god krydret smag, ja lige som vi kender den fra drømmekagen 🙂Kagerne er en god havregrynskage hvor jeg har mixet havregryn og kokosmel.
Kagerne kaldes også Vancouver kager eller Vancouver småkager, men jeg synes at drømmekage småkage navnet passer lidt bedre, så jeg kalder dem lidt begge dele – du bestemmer hvilket dag du vil tage til dig 🙂
Du kan tilsætte lidt ekstra smør og så vil kagerne flade mere ud og komme til at ligne havregrynssmåkager. Mine blev lidt tætte og grove i det, men halløj nogle lækre havregrynskager.
De smagte skønt både til en god kop kaffe og te – perfekt kager til eftermiddagskaffen. Smagen er god og krydret i det, så de vil også være fine som julesmåkager.
Jeg vil prøve at putte lidt kanel i kagerne næste gang, det tror jeg også vil være et hit, så gør du gerne dét eller eksperimentér endnu mere med opskriften – i andre retninger måske? 🙂Min opskrift får du lige her. Den er rigtig nem.
Drømmekage småkager – sprøde, grove Vancouver cookies

Ingredienser
- 115 gram smør (blødt) Du kan tilsætte 125 gram smør, så vil kagerne flyde lidt mere ud
- 225 gram brun farin du kan erstatte 100 gram af den brune farin med almindelig sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 75 gram kokosmel
- 75 gram havregryn
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Rør smørret med den brune farin og vaniljesukker.
- Tilsæt havregryn, kokosmel og hvedemel iblandet natron. Tilsæt ægget.
- Rør dejen til den er fast. Dejen kan fint røres bare med en ske
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft og beklæd 2 bageplader med bagepapir
- Form små dejkugler, med en teske. Kuglerne skal være ca. så store som en valnød og der skal være god afstand imellem kagerne. Der kan være 20 kager pr. bageplade. Giv gerne dejkuglerne et tryk med en gaffel, så bliver de fladere under bagningen
- Bag kagerne ca. 10 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne
- Lad kagerne afkøle på en bagerist. De kan puttes i en kagedåse, når de er helt afkølet.
Noter
Nemme havregrynskager med kokosmel – de smager som drømmekage cookies
Småkagerne er grove og sprøde og har en rigtig fin krydret karamelagtig smag.
Det er rigtigt godt at blande kokosmel og havregryn i kagerne, så prøv du også gerne det. Du kan jo også sagtens lave kagerne enten kun med havregryn eller kun med koosmel – du bestemmer.
Du kan tilsætte lidt revet appelsinskal til kagerne eller lidt kardemomme måske? Uhm det er en opskrift jeg glæder mig til at eksperimentere mere med 🙂
Tror du ikke også det vil være et hit at lægge dem sammen med smørcreme? Uhm – det tror jeg 🙂

Jeg er vild med drømmekage-smagen og du kan tro, at der blev spist mange drømmekage småkager i sommerhuset i dag. Hvis du er vild med drømmekage, så kan du finde en masse andre af bloggens lækre drømmekageopskrifter her:
Du får lige nogle af bloggens andre lækre opskrifter på drømmekager:









God fornøjelse med drømmekage-småkagerne 🙂
Hej . Kagerne smager rigtig godt, men jeg måtte bage dem 17-18 min før de virkede færdige
Der er stor forskel på 225 g sukker og 100 g sukker. Har du prøver begge dele? Og hvad er forskellen?