Foccacia boller – uhm her får du opskriften på de bedste luftige foccacia boller, du kan bruge til burgere og sandwich.
Halløj nogle lækre burgerboller vi spiste i weekenden.
Store, bløde, sprøde, med luftig krumme og fyldt med smag.
Helt perfekte burgerboller blev disse foccacia boller og jeg vil da straks skynde mig at dele opskriften med dig.
Foccaciabrødene vil være perfekte at som sandwich-brød også. De er geniale til madpakken, til tapas eller som madbrød med hvidløgssmør til en god lasagne måske?
Bollerne du skal høre om i dag er et totalt hit. Vi spiste dem som flæskestegssandwich burgere, serveret med kold flæskesteg. Uhm – en lækkerbisken.Jeg brugte det gode Tipo 00 hvedemel, og det indeholder meget protein og har en rigtig god bageevne. Manitobamel vil også være rigtigt fint at bruge.
Begge meltyper kan købes i langt de fleste supermarkeder og discountbutikker. Du kan også sagtens bare bruge almindeligt hvedemel, hvis du ikke lige orker at jagte specielle melposer i butikkerne.
Tricket bag luftigt foccacia boller er 2xhævning, en lun hævetemperatur og god tid.
Jeg lod min dej hæve i solskinnet, og det var et hit. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse og jo lunere der er, jo hurtigere går det.
Sådan så min forvoksede dej på terrassen ud. 🙂Kan du ikke opdrive et lunt sted, så brug gerne ovnen og sæt temperaturen til 30 grader. Sådan kan du faktisk sagtens speedhæve en gærdej 🙂
Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre foccacia:
Foccacia boller – de bedste luftige foccacia brød til burgere og sandwich

Ingredienser
- 1 liter lunkent vand
- 50 gram gær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 5 dl havregryn
- 20 dl Tipo 00 eller Manitobamel ca. 1,4 kg +/- Alm. hvedemel kan sagtens også bruges.
- Pensling: Olie
- Drys: Tørret oregano og groft salt Friske krydderurter kan også bruges. .Erstat gerne med rosmarin.
Sådan gør du
- Rær gæren ud i den lunkne væske
- Tilsæt sukker
- Rør havregryn i.
- Bland salt i melet og rør det i lidt efter lidt.
- Der skal kun lige tilsættes så meget mel, at dejen kan slippe fad og fingre.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, til ca. dobbelt størrelse (ca. ½ time)
- Form foccaciaboller og tryk dem flade med håndroden
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Tryk huller i hver bolle med 3 fingre og pensl/dryp med rigeligt olie
- Drys med oregano og salt.
- Lad bollerne efterhæve i ovnen ½ time v. 30 grader (bagepladerne behøver ikke blive dækket til)
- Varm ovnen op til 150 grader varmluft (tag bagepladerne ud imens)
- Sæt en skål med vand i bunden af ovnen, når du sætter pladerne ind.
- Bag foccacia-brødene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne, men bag dem ikke for længe
Noter
Luftige foccaciaboller – perfekte som madbrød med hvidløgssmør på
Der bliver omkring 20 foccacia boller af denne portion og det betød burgerboller i 2 dage for os. Heldigt!
Dag 2 kan brødene fint lunes i ovnen igen. De vil være som nybagte hvis du luner dem v. 100 grader varmluft. Stænk gerne brødene med lidt vand inden, så bliver de bedst. Brødene er fryseegnede.
Det var virkelig nogle lækre brød. Du skulle næsten prøve sådan et nybagt foccacia-brød med en skive ost/peberfrugt. Totalt umodståeligt. 🙂
I flere år har vi bagt foccacia brød, når vi har inviteret familien på fødselsdags-skovtur i det fri.
Perfekte sandwichbrød. Storhittet er hønsesalat med rødløg som fyld. Mig og min families yndlingssandwich-fyld!I burgerne kan du servere bøffer af oksekød, plukket kyllingekød, laks eller måske du har helt andre ideer?
Foccacia-brødene er nemme at lave, og når man tænker på, at der er burgerboller nok til 2 dage, så er det snildt anstrengelserne værd.
Sådan laver du luftige foccacia boller. Se billederne her:
Så er der en kurv-fuld foccaciabrød klar til dig. Geniale brød.
De vil være et hit bagt med almindeligt hvedemel, men med Tipo 00/Manitoba, bliver brødet ekstra blødt og luftigt.
Uhm – en foccacia med nyrørt hvidløgssmør. I’m in heaven. Det stikker de færdigkøbte hvidløgsbrød med flere armslængder 🙂
Som madpakkebrød er de en stor succes og som sagt også som skovtursboller. Du bliver SÅ populær 🙂
God fornøjelse med brødene og med bageriet til dig 🙂
Hej Gitte
Skal dejen bare æltes ved håndkraft , eller kan jeg bruge min Kitchen Aid ? Skal dejen slåes ned efter hævingen ??
Den opskrift skal da prøves! Sidder næsten og savler. Her i huset er vi vilde med burgere/sandwiches i denne varme, så det er lige noget for os. Tak for opskriften!
Kirsten
Hejsa?
Jeg vil gerne prøve at lave de her men min varmluft virker ikke. Vil det gøre en stor forskel?