•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Frisk og nem melonsalat med feta og basilikumSommersolen fortsætter uendeligt med at brage ned over os. Temperaturerne er skyhøje. Vi farer komplet årstids-forvirrede rundt, men nyder det. Stornyder sensommeren, selvom den næsten er for god til at være sand. Vi kniber os i armen, men jep den er god nok.DSC_6218

Det er sommer selvom kalenderen siger det er lyv. Vi lader bare som om og lader os rive med og opfører os helt som om det er ægte juli-månedssommerdage vi oplever. Vi bader, griller og cykler hjemad med bare tæer.

Vi griller på terrassen og der bliver også lavet mad. Lidt.Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum Vi går all på de lette menuer der kan laves på ingen tid: pasta carbonara, grillet mørbrad, og lette salater. Vi orker ikke avanceret kogekunst i sommervarmen.dsc_2269I dag spiste vi tomatsalat med feta til grillmaden og på 5 minutter blev der tryllet en lækker melonsalat med feta og basilikum. Den lækre salat vil jeg da lige hermed dele med dig. Melonsalat med feta og mynteJeg har skrevet om melonsalat med feta flere gange før, men hidtil har vi kun lavet den med rigtig rød melon. Dagens melonsalat blev lavet med honningmelon og det gik faktisk rigtigt fint, selvom honningmelon er noget sødere.

Du kan bruge lige den slags melon du synes allerbedst om eller som du lige tilfældigvis har på lager?
dsc_2254

Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum

Opskriften kommer hér og den er SÅ nem:

Melonsalat med feta & basilikum nem opskrift

Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: feta, melon, melonsalat
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 honningmelon eller ½ grøn melon (andre melon-typer kan bruges)
  • 1-200 gram feta i tern kan erstattes af mozzarella
  • Frisk basilikum kan erstattes af mynte

Sådan gør du

  • Skær melonen i små tern
  • Skær fetaen eller mozzarellaen i små tern.
  • Pynt med frisk basilikum eller mynte på toppen

Noter

Du kan også bruge en rød melon til denne melonsalat, eller andre melon-typer.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Vi spiste marinerede mørbrad og spareribs til. Det var min gemal der kom hjem med nogle hurtige “Jensen mørbrad”. Det var da meganemt, for mørbraden skulle hverken afpudses og eller marineres. Marinaden blot smøres på. dsc_2270Ingen beklagelser herfra. Vi sad alle og nød livet i haven og det var da meganemt med grillkød der bare skulle befries fra indpakningen og på grillen i en fart.

Min indsats begrænsede sig til at lave salaterne, så lidt hjemmelavet fik da og det var grønt, selvom sundhedsværdien jo nok kan betvivles? Der er rimeligt meget frugtsukker i en honningmelon – og der er også rigeligt med kalorier i fetaosten, såehh. Måske det i virkeligheden nærmere var en dessert jeg fik lavet? 🙂 
Frisk og nem melonsalat med feta og basilikumNå men pyt. Uanset hvad, er melonsalaten frisk, nem og lækker og den er perfekt at servere som grilltilbehør eller som tilbehør til lette retter med kylling, kalkun eller fisk måske?

Bon appetit – dagens nemme salattip fra mig til dig 🙂
Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum


  •  
  •  
  •  
  •  
  •