Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum

 • Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frisk og nem melonsalat med feta og basilikumSommersolen fortsætter uendeligt med at brage ned over os. Temperaturerne er skyhøje. Vi farer komplet årstids-forvirrede rundt, men nyder det. Stornyder sensommeren, selvom den næsten er for god til at være sand. Vi kniber os i armen, men jep den er god nok.

Det er sommer selvom kalenderen siger det er lyv. Vi lader bare som om og lader os rive med og opfører os helt som om det er ægte juli-månedssommerdage vi oplever. Vi bader, griller og cykler hjemad med bare tæer.

Vi griller på terrassen, men pludselig og alt for tidligt bliver det mørkt. Når solen forsvinder, falder temperaturen med et slag. Hammeren falder hårdt. Vi bliver ramt af virkeligheden og pludselig bliver vi bliver mindet om, at sommeren går på hæld og at efteråret venter og allerede burde have ramt os. Årstiden er næsten for skæv til så massiv sommervarme.

Jeg nyder det så længe det varer. Suger solen til mig. DSC_6218

Indrømmet: Vi kunne godt have brugt noget ferietid nu, for arbejdslivet kalder jo højt og inderligt på én i september.

Jeg er glad, trives og har det som en fisk i vandet. Hverdagen er fyldt med gode kollegaøjeblikke, spændende arbejdsopgaver, skønne biblioteksbrugere og faglige udfordringer i rigelige doser. Jeg skal ikke klage. 🙂Frisk og nem melonsalat med feta og basilikumVi burde have nydt solen og solnedgangen i sommerhuset, men arbejdsdagene har været lidt for lange. Vi gider ikke køre i den varme bil efter fyraften og vi gider slet ikke stresse i varmen. Vi nyder aftenerne hjemme i haven i stedet for. Griller, læser, dovner imens vi lader nullermændene vokse sig større og større.

Der bliver også lavet mad. Lidt. Vi går all på de lette menuer der kan laves på ingen tid: pasta carbonara, grillet mørbrad, og lette salater. Vi orker ikke avanceret kogekunst i sommervarmen.dsc_2269I dag spiste vi tomatsalat med feta til grillmaden og på 5 minutter blev der tryllet en lækker melonsalat med feta og basilikum. Den lækre salat vil jeg da lige hermed dele med dig. Melonsalat med feta og mynteJeg har skrevet om melonsalat med feta flere gange før, men hidtil har vi kun lavet den med rigtig rød melon. Dagens melonsalat blev lavet med honningmelon og det gik faktisk rigtigt fint, selvom honningmelon er noget sødere.

Du kan bruge lige den slags melon du synes allerbedst om eller som du lige tilfældigvis har på lager?
dsc_2254

Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum

Opskriften kommer hér og den er SÅ nem:

Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: feta, melon, melonsalat
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 honningmelon eller ½ grøn melon (andre melon-typer kan bruges)
 • 1-200 gram feta i tern
 • Frisk basilikum

Sådan gør du

 • Skær melonen i små tern
 • Skær fetaen i små tern
 • Pynt med frisk basilikum på toppen

Noter

Du kan også bruge en grøn melon til denne melonsalat, eller andre melon-typer.

Vi spiste marinerede mørbrad og spareribs til. Det var min gemal der kom hjem med nogle hurtige “Jensen mørbrad”. Det var da meganemt, for mørbraden skulle hverken afpudses og eller marineres. Marinaden blot smøres på. dsc_2270Ingen beklagelser herfra. Vi sad alle og nød livet i haven og det var da meganemt med grillkød der bare skulle befries fra indpakningen og på grillen i en fart.

Min indsats begrænsede sig til at lave salaterne, så lidt hjemmelavet fik da og det var grønt, selvom sundhedsværdien jo nok kan betvivles? Der er rimeligt meget frugtsukker i en honningmelon – og der er også rigeligt med kalorier i fetaosten, såehh. Måske det i virkeligheden nærmere var en dessert jeg fik lavet? 🙂 
Frisk og nem melonsalat med feta og basilikumNå men pyt. Uanset hvad, er melonsalaten frisk, nem og lækker og den er perfekt at servere som grilltilbehør eller som tilbehør til lette retter med kylling, kalkun eller fisk måske?

Bon appetit – dagens nemme salattip fra mig til dig 🙂

Jeg vil ile til køjs. Min nattesøvn er lidt kørt af sporet i sommervarmen, så må prøve at tage revanche i nat. Kryber tidligt i seng med en god bog. Ahhh 🙂

See you in the morning 🙂
Frisk og nem melonsalat med feta og basilikum


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer