•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er sommer! Nogle i familien holder sommerferie endnu imens andre har kastet sig ind i arbejdslivets hamsterhjul.DSC_7022Det er som om ferien allerede er 1000 år væk. Energien bliver brugt andetsteds og maden skal helst være af den hurtige, lette slags. Men det er ok. Faktisk holder jeg af hverdagen. Også.  🙂

Sådan gik det også i går og det glædelige skete. Pludselig kom der lige en familiefavorit ind fra højre! En ret der var en succes og som alt incl. tog ½ time at lave. Passede perfekt til en sen travl dag.

En af den slags retter hvor de store teenagere tog 3 portioner og var meget optaget af at resterne blev gemt. Så ved man at retten er et hit! Kan godt afsløre allerede nu, at tricket var fuldfed cremet piskefløde og rigeligt af den 😉DSC_7035

Det var en lækker cremet spaghetti carbonara med piskefløde og æg. Her kommer opskriften. Selv indkøbsturen er hurtigt overstået 😉

Spaghetti Carbonara – opskrift med fløde & æg

Pasta carbonara med æg, bacon og parmesan - en nem og lækker hverdagsret. Kig forbi en af bloggens mest populære opskrifter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Keyword: bacon, carbonara, parmesan, pasta, pasta carbonara
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer alm. æggeblommer kan bruges
  • dl. fløde
  • 2 pakker bacon i skiver ca. 200-250 gram
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram friskrevet parmesanost.
  • pakke fuldkornspasta eller 3 pakker frisk pasta

Sådan gør du

  • Kog spaghettien/pastaen i rigeligt letsaltet vand.
  • Klip baconen i stykker og svits den på en pande sammen med de pressede hvidløgsfed.
  • Svits baconen godt.
  • Hæld fløden ved og lad cremesaucen simre ved svag varme. Tilsæt æggene. Skyl bægrene med mælk, for at få de sidste æggerester med. Skyl også gerne flødekartonen med lidt mælk og hæld det ved også.
  • Riv parmesanosten og tilsæt. Gem lidt til drys.
  • Osten gør saucen cremet og lækker.
  • Hæld vandet fra den nu kogte spaghetti men lad gerne en lille smule vand blive tilbage i gryden. Vend saucen over den spaghettien.
  • Pynt med lidt parmesandrys og evt. med et par friske basilikumblade. Smukt ser det ud og en sikker succes på middagsbordet.

Noter

Den oprindelige Pasta Carbonara laves uden fløde, hvis den skal laves på italiensk manér. Vi er vist flere der har fordansket den lidt ved at tilsætte fløde. Det gør saucen ekstra cremet og i Danmark er den et hit
Drop gerne fløde, hvis du foretrækker din Carbonara Italian style 🙂
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sikke en skøn pastaret – en af bloggens mest populære!

DSC_7035Du har måske bemærket, at jeg for en gangs skyld bruger rigtigt fløde. Vi havde en rest, og det var faktisk den fløderest der igangsatte mine Carbonara-planer.

Alle omkring bordet var enige om, at man GODT kan smage forskel på fuldfed økologisk piskefløde og fløde light. Surprise? Måske jeg bare skulle nøjes med den “ægte vare” næste gang jeg laver carbonara (og så nøjes med en mindre portion?? – hm hm). Har lavet carbonara før, men denne stikker de tidligere eksperimenter.DSC_7020Spar ikke på fløde, bacon og æg. Spar ikke på noget til denne ret, kun på tilberedningstiden 🙂
DSC_7027

Let og lækker cremet Spaghetti Carbonara der kan laves på ingen tid

Din familie vil elske dig! Manden sagde faktisk, at denne carbonara smagte bedre end den Carbonara han havde fået serveret på en af byens spisesteder (hm, hm dårlig restaurant, eller virkelig god carbonara? 🙂

Skal det gå stærkt i dit køkken en dag, så prøv en Carbonara! 🙂DSC_7036


  •  
  •  
  •  
  •  
  •