Spaghetti carbonara med æg, fløde og bacon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er sommer! Nogle i familien holder sommerferie endnu og andre har kastet sig ind i arbejdslivets hamsterhjul.

 Nu er det torsdag og jeg har næsten allerede vænnet mig til det hæsblæsende tempo. Det er ok at skulle på job selvom familien holder fri. Der er ikke madpakkesmøreri, der er ingen morgenstress, der er god tid og ingen klokkestreng. Sengetider har vi stadig også et ret afslappet forhold til. Endnu. I næste uge bliver de andre også smidt ind i deres respektive hamsterhjul og så skal der andre boller på suppen. 😉DSC_7022Det er som om ferien allerede er 1000 år væk. Energien bliver brugt andetsteds og maden skal helst være af den hurtige, lette slags. Men det er ok. Faktisk holder jeg af hverdagen. Også.  🙂

Sådan gik det også i går og det glædelige skete. Pludselig kom der lige en familiefavorit ind fra højre! En ret der var en succes og som alt incl. tog ½ time at lave. Passede perfekt til en sen travl dag.

En af den slags retter hvor de store teenagere tog 3 portioner og var meget optaget af at resterne blev gemt. Så ved man at retten er et hit! Kan godt afsløre allerede nu, at tricket var fuldfed cremet piskefløde og rigeligt af den 😉

Det var en lækker cremet spaghetti carbonara med piskefløde og æg. Her kommer opskriften. Selv indkøbsturen er hurtigt overstået 😉DSC_7032

Pasta carbonara med æg, bacon og parmesan - en nem og lækker hverdagsret. Kig forbi en af bloggens mest populære opskrifter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Keyword: bacon, carbonara, parmesan, pasta, pasta carbonara
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer alm. æggeblommer kan bruges
  • dl. fløde
  • 2 pakker bacon
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram friskrevet parmesanost.
  • pakke fuldkornspasta eller 3 pakker frisk pasta

Sådan gør du

  • Kog spaghettien/pastaen i rigeligt letsaltet vand.
  • Klip baconen i stykker og svits den på en pande sammen med de pressede hvidløgsfed.
  • Svits baconen godt.
  • Hæld fløden ved og lad cremesaucen simre ved svag varme. Tilsæt æggene. Skyl bægrene med mælk, for at få de sidste æggerester med. Skyl også gerne flødekartonen med lidt mælk og hæld det ved også.
  • Riv parmesanosten og tilsæt. Gem lidt til drys.
  • Osten gør saucen cremet og lækker.
  • Hæld vandet fra den nu kogte spaghetti men lad gerne en lille smule vand blive tilbage i gryden. Vend saucen over den spaghettien.
  • Pynt med lidt parmesandrys og evt. med et par friske basilikumblade. Smukt ser det ud og en sikker succes på middagsbordet.

Noter

Den oprindelige Pasta Carbonara laves uden fløde, hvis den skal laves på italiensk manér. Vi er vist flere der har fordansket den lidt ved at tilsætte fløde. Det gør saucen ekstra cremet synes jeg. 

DSC_7035Du har måske bemærket, at jeg for en gangs skyld bruger rigtigt fløde. Vi havde en rest, og det var faktisk den fløderest der igangsatte mine carbonara-planer.

Alle omkring bordet var enige om, at man GODT kan smage forskel på fuldfed økologisk piskefløde og fløde light. Surprise? Måske jeg bare skulle nøjes med den “ægte vare” næste gang jeg laver carbonara (og så nøjes med en mindre portion?? – hm hm). Har lavet carbonara før, men denne stikker de tidligere eksperimenter.DSC_7020Spar ikke på fløde, bacon og æg. Spar ikke på noget til denne ret, kun på tilberedningstiden 🙂
DSC_7027Let og lækker cremet Spaghetti Carbonara der kan laves på ingen tid. Din familie vil elske dig! Manden sagde faktisk, at denne carbonara smagte bedre end den carbonara han havde fået serveret på en af byens spisesteder (hm, hm dårlig restaurant, eller virkelig god carbonara? 🙂

Skal det gå stærkt i dit køkken en dag, så prøv en Carbonara! 🙂DSC_7036


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

36
Skriv en kommentar

18 Kommentar tråde
18 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
9 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lene

Mums mega lækkert..første gang jeg prøver at lave denne ret ?
Det lykkedes, og familien vil gerne have den igen..fik top ros ?
Takker for opskriften ???

Stine

Jeg brugte igår denne opskrift til 60 mennesker i alle aldre. Næsten alle var helt vilde med den og bad mig om at lave spaghetti carbonada igen en anden gang. Thumps up! 🙂

Karen

Netop hjemvendt fra tre skønne uger i Toscana, hvor ungerne to gange ud af to konstaterede: din carbonara er altså bedre, mor! Så i aften står den på spaghetti carbonara med din skønne opskrift 🙂 Glæder mig vildt og så må husbonden altså selv finde på noget andet, for han gider ikke carbonara….

Kh
(kyllinge)Karen

( Kyllinge) karen

PS. Min søn på 14 og jeg glæder os allerede til at spise resterne til frokost i morgen 🙂 🙂

( Kyllinge) karen

4/5 dele af familien havde totalt lyst til Carbonara i aften, og nu er det vist femte gang vi laver den. Den bliver perfekt hver gang! Vi bruger to alm. æg i stedet for de pasteuriserede, og tricket er at skrue godt ned for varmen, så den bliver cremet i stedet for at skille pga. scrambled eggs.

Gitte, fik du nogensinde lavet sennepskyllinger m. ris med peberfrugt og løg? Ellers smider jeg lige opskriften igen – den har været min favorit i over 30 år 😉

Birgitte

Hej der
Tak for et skønt site med masser af god opskrifter. Læser med dagligt.
Har netop lavet din carbonara… Min sovs skilte totalt! Men smagen var der ikke noget galt med og jeg severede det alligevel.
Det skal siges at jeg brugte rigtige æggeblommer i stedet for pasteuriserede og tilsatte dem efter at flødesovsen var tyknet lidt. Mon det kan have været det?
Anyway jeg forsøger igen en anden gang – for det smager jo guddommeligt!

(Kyllinge) Karen

Uh, kan se at vi sidst fik denne den 5. Juni – det er jo alt for længe siden! Der er købt ind til aftensmad i morgen, men så må den stå på carbonara på tirsdag. Vi glæder os allerede 🙂

Karen

Endelig fandt jeg denne opskrift igen! Har brugt en time med google efter at min datter på 11 har fået akut Carbonara trang – det må vi have i aften!

God pinse til alle!

Karen

Hej Gitte,
Jeg smed bare to hele almindelige æg 🙂 Og så er det vigtigt at huske at dæmpe varmen, så det bliver cremet i stedet for til flødesovs med scrambled eggs – det er vist en klassisk fejl.

Tak for opskriften. Og forresten – min mand rettede mig lige. Vi brugte vist “kun” 600 g frisk pasta, men uanset hvad, så blev der taget fra!

Mvh
Karen

Karen

Nøij, denne ret er god! Vi har en dag, hvor alle enten kommer hjem eller skal ud af huset, så der skulle laves nem mad i en fart. Det smager sindssygt godt, og det tog vel max 12-13 min at lave. Til gengæld er jeg glad for, at det ikke er mig, som skal spille badminton med Pasta Carbonara i maven 🙂

Ang. opskriften og mængderne. Vi er to voksne og tre børn. Jeg kogte ca. 750 g frisk pasta, og der er kun en lille rest til overs.

maja

Tak for svar :0)
Ja jeg ville nu også sige 6 personer.
Glæder mig til at prøvekøre nogen af dine opskrifter.
Billederne ser i hvert fald lækre ud ;0)

Maja

Hvor mange personer er denne opskrift til?
Det er en stor mænge pasta :0)

Ulla

Hej igen Gitte.
Så fik vi prøvet denne ret igen, dog som ” light” og jeg må tilstå at den light udgave er mere vores smag. Jeg har fundet oma Det gode flødealternativ med kun 4 % fedt. Så nu er det noget jeg tit vil have i mit køleskab.
Tak for dine mange dejlige opskrifter med historier.

Vh
Ulla

Ulla

Hej Gitte.
Så fik vi brugt opskriften, dejligt at prøve noget nyt, og så når alle i familien synes at det smagte godt. Den yngste på 8 har allerede bestilt det til sin næste mad dag – er fredag i næste uge. Jeg tror dog at vi vil prøve den med fløde ” light”, da den efter vores smag var lidt fed. Så får vi at se om hvilken der en bedst.

VH
Ulla

Ulla Kjær Kristensen

Hej Gitte.
Tak for dine mange dejlige opskrifter. Har brugt godt af dem her til nytår. Ang. denne opskrift på flødecremet spaghitti med carbonra mm. Så skriver du pasteuriserede æg, men på billedet er der vist en pakke med æggeblommer. Hvilke slags æg skal der bruges ?? Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift.
VH Ulla

Martin

uhhh ha nu bliver jeg nød til at lave det igen. Det er min yndlings “fast-food” men det er alt for lang tid siden jeg har fået det. Tak for reminderen 🙂

Lærke

He he, er selv total amatør – men er meget heldig med en dygtig mand i køkkenet 😉 Faktisk fik vi netop kendskab til pancetta og pecorino i forbindelse med forlænget weekend i Rom … så det kan du jo foreslå den bedre halvdel 😉 Kh Lærke

Lærke

Også total favorit her 🙂 En gang Jacob og jeg var i Rom ‘smuglede’ vi en del pancetta med hjem – det er toppen, når man har det i stedet for bacon… Vi er desuden store fans af pecorino i stedet for parmesan, men begge dele virker her 😉 Og så masser af friskhakket persille – uhm.

Glæder mig til at følge din blog og blive inspireret 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer