Mørbrad – i baconsvøb – på grill eller i ovn

  • Grillet mørbrad i baconsvøb
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sommeren kom så og sejrede……Lige en enkelt dag i går. Det var helt som at have sommerferie. Helt som at være sydpå. Straks meldte den dovne sommerferie-stemning sig i kroppen. En afslappet slentren, dasen, læsen, solbadning. En dag hvor eneste spekulationer hørte til i den lette kategori : Hvad skal vi spise til aften?

Helt som en ganske almindelig helt igennem vidunderlig sommerdag.Svinemørbrad på grill - nem opskrift25 grader. Eksploderende blomsterflor i haven. Om morgenen var der spirende knopper i æbletræet, om aftenen var knopperne sprunget ud! Fantastisk!

Jeg sprang rundt med min mobil og tog overdrevent mange blomsterfotos (kig selv med på Instagram ) . Jeg KAN ikke lade være. Farverne, lyset, solen giver mig glæde og energi. Jeg har lyst til at råbe min glæde ud til hele verden og gør det glad og gerne f.eks. på Instagram, Twitter eller her på blogkanalen).

Maj er den allerbedste måned på året. Elsker det eksploderende blomsterflor.Svinemørbrad på grill - nem opskriftSådan en dejlig sommerdag inviterer jo til grill-grillerier og grillet svinemørbrad i baconsvøb er den nemmeste menu.

Forberedelserne tager kun få minutter og så passer svinemørbraden ellers sig selv på grillen. Har du ingen grill, så fortvivl ej, for svinemørbraden kan sagtens laves i ovnen.Svinemørbrad på grill - nem opskriftTilbehøret denne skønne sommerdag var sesamkartofler, tomatsalat og ostescones. Lækker og nem menu.

Tomatsalat med feta

Svinemørbrad på grill - nem opskrift

Sådan laver du svinemørbrad på grill – eller i ovn

Grillet mørbrad i baconsvøb
Svinemørbrad med bacon kan laves i ovn eller på grill - en nem og lækker ret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Svinemørbrad med bacon - nem opskrift til grill
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: bacon, baconsvøb, mørbrad, svinemørbrad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 mørbrad
  • 2 pakker bacon til svøb
  • Salt/peber
  • Olie
  • Evt. pommes frites krydderi

Sådan gør du

  • Mørbraden afpudses og befries for den hvide hinde. Pensl eller dryp olie og drys med krydderi f.eks. med Pommes Frites krydderi eller andet favoritkrydderi.
    Pommes frites krydderi
  • Omvikl svinemørbraden med bacon. 1 pk pr. svinemørbrad
    Grillet mørbrad i baconsvøb
  • Mørbraden grilles ved indirekte varme ca. 25 minutter. Vendes et par gange. Mørbraden kan også tilberedes i ovn. Hvis du bruger stegetermometer, så gå efter en kernetemperatur på max. 65-70 grader.
  • Lad svinemørbraden hvile nogle minutter før den udskæres.
    Svinemørbrad på grill - nem opskrift

Noter

Svinemørbraden kan laves på grill eller i ovn.
Svinemørbraden kan også glaseres med en lækker marinade. Find en lækker opskrift her
1 svinemørbrad rækker til ca. 3-4 personer.

Forberedelserne tager få minutter og så er svinemørbradene klar:

Grillet mørbrad i baconsvøb

Grillen – eller ovnen – klarer arbejdet. 🙂

DSC_4809

Uhm. Så var der lækre møre mørbrad. Vores fik lige en tand for meget, så brug gerne stegetermometer. Vores var fin men meget gennemstegt. En svinemørbrad bliver bedst og mest saftig hvis den er svagt rosa indeni (max. 65 grader).

Svinemørbrad på grill - nem opskrift

Tomatsalaten fås ikke smukkere. De stærke klare farver stimulerer ihvertfald min appetit. Jeg har langt mere lyst til at spise de sunde retter, hvis de ser smukke ud. Har du tænkt over, at det tit er de grønne retter der er de allersmukkeste?

Du kan finde opskriften på den lækre tomatsalat lige her
Tomatsalat med feta og basilikumSikke et smukt bord vi kunne få dækket på den allerbedste terrasse på husets bedste smukkeste solskinsplet omgivet af frodigt grønt på alle sider

DSC_4831

Dagen var ekstra skøn igår på mange måder. Sommervejret var fantastisk og derudover havde vores datter også besøg af en af sine søde veninder. Vi nyder at se de to have det rart sammen og “de gamle” nyder bare de to unges selskab.

Pigerne havde lavet en Grand-Prix-aftale, og vi andre fulgte trop. Det blev skisme da en spændende Grandprix dyst! Godt vi vandt. Stort tillykke til Emmelie 🙂

En lang hyggelig aften fik vi alle og selvfølgelig spiste vi da Grand-Prixkage til dessert. Roulade med æblemarmelade, flødeskum og friske jordbær.

Det var en skøn skøn sommerdag og en helt vidunderligt mild, lun og god sommeraften.

Gid vi har mange flere af den slags til gode. Det tror vi på! At regnen så allerede har overtaget igen, tja tjo…Øv. Men vi bevarer optimismen. 😉DSC_4836

I dag har vi tilbragt en dejlig fridag i gode venners selskab. Skønt og ja helt ærligt. Når stemningen er god, glad, let og lys. Ja hvad betyder så en smule skyer udenfor. 😉

Vi ses igen imorgen til endnu en dejlig forårsferiedag. Skønt! 🙂Grillet mørbrad i baconsvøb


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer