Hamburgerryg i ovn. I dag får du opskriften på en lækker menu: saftig glaseret hamburgerryg lavet i ovn, serveret med ovnkartofler og champignon sovs. Hamburgerryg i ovn - med champignon sovsJubelscener og glædesråb – jeg har opfundet en ny livret!

En ret som jeg vil ære og elske til mine sidste dage, en ret som jeg vil lave til højtider og fest og til enhver gæst.

Nå så er forventningerne ligesom skruet i vejret, ikke? 🙂Glaseret hamburgerryg og hjemmelavet champignonsauce

JO da og ved du hvad, i dag du skal høre om den lækreste menu!

Lækker saftig hamburgerryg serveret med en rigtig god sovs med champignon og sprøde ovnkartofler.

DSC_3182

Den glaserede hamburgerryg skal ind i ovnen først, så derfor får du opskriften på den først.

En lækker hamburgerryg glaseret med sød fransk sennep og brun farin.DSC_3184 Hvis du endnu ikke har prøvet at lave en glaseret steg før, så kan du godt begynde at glæde dig.

Opskriften nedenfor kan bruges til både en hamburgerryg og en skinke.

Få opskriften på en lækker menu: Glaseret hamburgerryg i ovn, ovnkartofler og hjemmelavet champignon sovs

Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
Glaseret hamburgerryg i ovn med champignonsovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Hamburgerryg i ovn - med champignon sovs
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 skinke eller hamburgerryg på ca 1½ kilo eller større
  • ½ pk. brun farin
  • 8-10   spsk sød fransk sennep anden sennep kan bruges

Sådan gør du

  • Tag nettet af hamburgerryggen og pensl sennep på, på alle sider
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
  • Drys farin på. Jeg brugte en smørekniv til at glatte farinen ud med. Husk enderne også.
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
  • Sæt skinken/hamburgerryggen i ovnen v. 150 grader varmluft. Tilberedningstid ca 1½ time eller tilbered ved 125 grader varmluft i 2½ time.  Lav temperatur i lang tid er bedst. Stegen må ikke få for høj temperatur, så brænder farinen.
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
  • Stegen er færdig, når den når en kernetemperatur på 65-70 grader.
  • Lad stegen hvile 10-15 minutter, før den udskæres
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift

Noter

Opskriften kan bruges til glaseret skinke også. 
Brug bare så stor en hamburgerryg som I er personer til. Stegen skal bare været dækket af sennep og farin på alle sider
Sød fransk sennep giver en god smag på glaseret skinke, men al slags sennep kan bruges.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Få opskriften på nogle lækre små ovnbagte kartofler med kryddersalt her.

Det er helt oplagt at lave ovnkartofler nu du alligevel har en hamburgerryg i ovnen.

Små kartofler i ovn - ovnbagte m. salt & olie
Små ovnbagte kartofler er et hit og de er nemme at lave
Se opskriften her
Små ovnbagte kartofler med kryddersalt - lækre og sprøde

I opskriften nedenfor angiver jeg en noget højere tilberedningstemperatur, end den stegen er stegt ved. Det er én af opskrifterne fra bloggen jeg har genbrugt.

Du kan sagtens stege kartoflerne v. 150 grader varmluft som stegen og så bare skrue op for temperaturen imens stegen hviler.DSC_3203

Imens stegen og kartoflerne er i ovnen, er der god tid til at lave den lækre champigonsovs.

Verdens bedste svampesovs <3Glaseret hamburgerryg og hjemmelavet champignonsauce

Uhm en hjemmelavet champignonsovs smager bare så meget bedre end en færdigkøbt sovs.Glaseret hamburgerryg og hjemmelavet champignonsauce

Faktisk er den ret nem at lave og den er alle anstrengelser værd.

Champignonsovs – lækker opskrift på svampesauce – få en god nem opskrift her

Champignonsovs nem lækker svampesauce
Nem og lækker hjemmelavet champignonsovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Champignonsovs nem lækker opskrift på svampesauce
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 400 gram rensede champignon (flere/færre er også ok). Andre svampe kan bruges
  • 25 gram smør
  • 1 bouillonterning fond fra kylling, svine- oksekød kan også bruges
  • 2-3 fed pressede hvidløg
  • 3-4 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sød fransk sennep
  • 1 tsk. tørret estragon eller 1 spsk frisk. Kan erstattes med andre krydderurter
  • 3 dl. kogende vand
  • 5 dl fløde jeg brugte madlavningsfløde, men kaffefløde eller piskefløde kan også bruges. Du kan nøjes med 2½ dl fløde.
  • Hvid saucejævner eller en maizenajævning
  • Salt/peber gerne hvidløgspeber, hvis du har
  • Evt. ½ tsk sukker
  • Evt. hvidvin

Sådan gør du

  • Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver.
    Champignonsovs nem lækker svampesauce
  • Smelt smørret og tilsæt bouillonterning
    Champignonsovs nem lækker svampesauce
  • Tilsæt champignon, sennep og friskpresset hvidløg. Svits til champignonerne har taget farve
    Champignonsovs nem lækker svampesauce
  • Tilsæt kogende vand (eller fond), estragon, salt og peber.
    Champignonsovs nem lækker svampesauce
  • Tilsæt hvidvinseddike og også gerne en sjat hvidvin, hvis du har. Tilsæt fløde og lad saucen simre ved svag varme ca. 5 minutter til den har tyknet lidt.
    Champignonsovs nem lækker svampesauce
  • Jævn saucen inden servering med hvid saucejævner.
    Champignonsovs nem lækker svampesauce
  • Smag saucen til med salt, hvidløgspeber og evt. ½ tsk. sukker og hvidvin

Noter

Saucen vil være lækker med andre svampe også. Den smager klart bedst med friske champignon, men er du i bekneb kan champignon fra glas også bruges
Brug gerne hvidvin til saucen istedet for hvidvinseddike.
Ønsker du en lettere sauce, kan du nøjes med 2½ dl fløde
Brug gerne kaffefløde, hvis du ønsker en mere kalorielet version
Saucen kan holde sig 1-2 dage i køleskabet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Champignonsovsen passede bare perfekt til den saftige hamburgerryg.

Glaseret hamburgerryg og hjemmelavet champignonsauce

Ovnkartoflerne kunne nemt og hurtigt laves i ovnen imens og faktisk spiste vi også bagte gulerødder til:

Bagte gulerødder: 

Skræl gulerødder og skær dem stave. Vend dem i olie og salt og tilbered minimum ½ time v. 150 grader varmluft.

2015-03-28 18.20.02Halløj i skuret hvor en lækker menu!

Beklager hvis opskriften og anvisningerne her virker rodet stillet op, men jeg kunne simpelthen ikke forestille mig at beskrive retterne stå alene.

Champignonsovs uden glaseret hamburgerryg/skinke? Nej umuligt,

Glaseret skinke, uden champignonsovs? Nej de retter klæder hinanden så meget, at de skal nævnes i sammenhæng og ovnkartoflerne skal jo også med.

Spring du bare på. Det står dig jo frit for, om retterne skal serveres hver for sig.

Sådan laver du den lækre menu med hamburgerryg, ovnkartofler og champignonsovs – se billederne her fra start til slut:

Menuen kan serveres som lækker weekendmenu, som gæstemenu eller en hverdag, hvor du har god tid og gerne vil forkæle dine kære.

Det er ikke for at være stor i slawet, men jeg vil altså gå så vidt som til at sige, at jeg har opfundet en ny livret her.

Kombinationen af den lækre champignonsovs og den saftige glaserede skinkesteg er åh så lækker!

Den hjemmelavede sovs med champignon kan spises til alt tænker jeg, nok bedst til svinekød eller fjerkræ?

Hvis du ikke har prøvet at lave en glaseret skinkesteg før, skulle du næsten prøve det.

Måske du synes brun farin og sennep lyder lidt bizart? Prøv det, lov mig det. Sødt, salt og saftigt er nøgleordene for en skinkesteg tilberedt på den måde.DSC_3188

Brug helst sød fransk sennep når du glaserer skinke, det smager allerbedst (synes jeg).

Du kan også servere stegen med hasselbackkartofler eller flødekartofler måske?

Kig med hér – jeg har skrevet om glaseret skinke før, hér serveret med hasselback-kartofler

Jeg har også en lækker opskrift her her på glaseret skinke tilberedt i Römertopf – den bliver også saftig og mør tilberedt i stegesoen.

Dette var lørdagsmenuen – håber du har fået lyst til at springe på den en dag?

Glaseret hamburgerryg og hjemmelavet champignonsauce