Græskarsuppe. Uhm i dag får du opskriften på den lækreste hokkaidosuppe.
Juhuu. Det er sæson for græskar lige nu, både før og efter Halloween.
Heldige os, det kan vi jo udnytte til at trylle en masse græskar-lækkerier i køkkenet. 🙂
Jeg har købt gode Hokkaidogræskar hos Høbjerg Café og gartneri, den gode grøntsagsbod ved Grenå. Jeg har længe kredset om forskellige ideer og lagt skumle planer om hvad jeg mon kunne bruge græskarret til.
Græskarkager, græskarboller eller andre Halloween-agtige græskarlækkerier?
Jeg nåede ikke at få brugt græskarret til Halloween. Til gengæld fik min datter Amanda og jeg at lavet den lækreste græskarsuppe i weekenden af det store Hokkaido græskar.
Halløj en lækker og smuk Hokkaido suppe – se lige her. Hvor har jeg glædet mig til at dele opskriften med dig.
En nem suppe fyldt med smag og med den flotteste orangegule farve.
Amanda har været på weekend i sommerhuset og vi har nydt tiden sammen: ro, hygge, snak, grin, køkkensysler, gåture, god film i sofaen.
Ih hvor har det altså været en dejlig weekend. Så er der tanket op på familietid for os alle. <3Græskar suppen lavede vi som et teamwork. Ideen fik vi i fællesskab og vi delte også køkkentjansen.
Amanda rensede græskar og snittede og skar til.
Det smarte ved et Hokkaido-græskar er, at man faktisk sagtens kan bruge skallen også. Vi lod skrællen blive på og det kan man sagtens gøre, for suppen skal nemlig bare blendes til sidst.De gode vitaminer sidder i skrællen og det er også her det flotte farvestof er gemt.
Dét der giver suppen den fine orangegule farve, så lad du endelig også gerne skrællen blive på.
Suppen består af græskar, løg og kartofler og den er nem og billig at lave. Vi legerede suppen med fløde og flødeost med Pikant.
Uhm – det var en rigtig god idé. Det gav nemlig en rigtig smag til suppen <3Sikke en dejlig grøntsagssuppe. Den smagte skønt og den mættede godt p.g.a. kartoflerne.
Hokkaidosuppen vil være fin at servere som hovedret, men den er også en genial suppe at servere til forret en dag du får gæster på besøg måske?
Den vil pynte så fint og farverigt på dit middagsbord 🙂
Suppen er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:
Græskarsuppe – få en god nem opskrift på hokkaidosuppe her
Ingredienser
- 1 hokkaidogræskar så stort som muligt. Med skræl. Butternut squash kan også bruges
- 2 store løg skåret i tern
- 2-4 fed hvidløg hele fed. Du kan nøjes med 2 men også bruge flere end 4.
- 5 store kartofler skrællede
- 2 bouillonterninger grøntsags-, svine- eller oksebouillon. Ægte fond er bedst at bruge
- olie til stegning
- 1 liter kogende vand
- 200 gram flødeost Pikant ell. lign. - kan udelades
- 2½ dl fløde evt. lidt mindre.
- Salt/peber (gerne hvidløgspeber)
Sådan gør du
- Vask og rens græskarret og fjern kernerne i midten. Er der nogle "grimme mærker" på skrællen, så skær dem af.
- Lad skrællen blive på, men fjern græskarkernerne og det "trevlede kød" i midten. Skær græskarret i små stykker
- Skræl løg og kartofler og skær dem i små tern
- Svits løg, hele hvidløgsfed og kartoffelstykkerne i olie. Tilsæt bouillonterninger og lad dem svitse med. Tilsæt de små græskarstykker og hæld nu kogende vand ved. Krydr suppen godt og lad den nu simre under låg i 20-30 minutter
- Blend suppen og tilsæt nu fløde og evt. flødeost
- Jeg brugte en grøn Pikantost, fordi jeg lige havde den på lager, men du kan bruge alle slags flødeoste tænker jeg
- Smag suppen til med ekstra salt/hvidløgspeber og servér
- Servér suppen lun, men den smager også kold.
Noter
En nem, lækker og smuk suppe lavet af hokkaido græskar
Faktisk er det første gang jeg har lavet hokkaidosuppe og jeg undrer mig faktisk over hvorfor mon? Det er jo simpelthen bare så lækker en suppe og så er den også så nem at lave.
Denne suppe vil helt sikkert blive lavet rigtigt mange gange i mit køkken fremover.
Suppen kan også laves med Butternut squash. Prøv også at tjekke denne opskrift på butternutsquash suppe ud her.
Dejligt at være to makkere i køkkenet.
Amanda og jeg hyggede os bare sådan med at lave den gode græskarsuppe. Mon ikke at vi begge to altid vil tænke tilbage på vores lille gyldne “græskar-stund” når vi spiser græskarsuppe fremover?
Jeg er så glad for og taknemmelig over at være nogens mor – den allerbedste tjans i livet <3 🙂
Spring du bare på den gode græskarsuppe. Du kan godt begynde at glæde dig. Den er super lækker. Synes du ikke også bare, at den er smuk og farvestrålende at se på?
Sådan en skålfuld græskarsuppe lyser jo op som en sol på vores middagstallerkener.
Er du vimmer, hvor vi trænger til det i november, nu hvor mørket og det skumle grå har sænket sig massigt og tungt over os alle.
Solgul græskarsuppe sprængfyldt med vitaminer – velkommen til en nem og fin suppeservering 🙂
Få flere suppe opskrifter ved at klikke her
Se flere af bloggens græskar opskrifter her:
1.
2.
3.