Nogle gange er de nemmeste opskrifter bare de lækreste.
Tænk at man kan lave kartoffeltilbehør, der smager så godt at man skulle tro det var lyv?
Sådan er det med de knuste kartofler, der er oliestegte i ovnen. Kartoflerne bliver sprøde og lækre og hvis de pensles med rigeligt olie og drysses med gode krydderier, så smager de faktisk endnu bedre end pommes frites.
Knuste kartofler er nemme at lave og særligt nemme, hvis du har en rest kogte kolde kartofler. Så er det bare at mase kartoflerne flade, pensle med olie og drysse med krydderi. Voila – så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
Kartoflerne er et genialt alternativ til brasede kartofler – som vi jo får så tit. Dejligt med lidt afveksling 🙂
Opskriften på knuste kartofler er rigtig nem og du får den lige her:
Knuste kartofler i ovn – nem lækker opskrift

Ingredienser
- 12 kartofler kogte - gerne kolde
- ½-1 dl olie solsikke- eller rapsolie
- groft salt
- 2-3 tsk stødt paprika kan erstattes med andet krydderi f.eks. barbecue, timian, rosmarin
Sådan gør du
- Kog dine kartofler, hvis du ikke har en rest kogte kolde kartofler du kan bruge. Beregn mindst 3 store kartofler pr. mand. (hvis I er voksne)
- Beklæd en bageplade med bagepapir og mas nu kartoflerne flade med håndroden
- Pensl med rigeligt olie og drys med salt og paprika eller andet krydderi. Du kan lave halvdelen med paprika og den anden halvdel med salt/peber
- Sæt kartoflerne i ovnen og steg dem ved 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Pensl gerne med mere olie undervejs og drys med mere krydderi
- Servér straks
Noter
Knuste kartofler er sprøde og lækre ovnstegte kartofler med krydderi
Kartoflerne er et hit og de er oplagte at lave, hvis du har en kartoffelrest og alligevel har ovnen i gang. De smager SÅ meget bedre end brasede kartofler, eller hvad du nu ellers kunne finde på at lave af dine kolde kartofler?
Tænk sig, at man kan trylle så lækre kartofler med en rest kolde kartofler? Det lækreste stop madspilds-påhit 🙂
Knuste kartofler er lækre sprødstegte kartofler
…men du må love mig hverken at spare på olien eller krydderierne. Kartoflerne bliver nemlig bedst, hvis du bruger rigeligt 🙂
Kast du dig endelig ud i opskriften. Jeg er sikker på at de knuste kartofler også vil blive et hit hjemme hos dig