Ristede løg. Uhm her får du en nem opskrift på sprøde lækre hjemmelavede ristede løg.
Knasende sprøde løg ristet i olie i gryde. Så nemt og så lækkert. Jeg kan love dig for, at de lækre løg kan få din hotdog op i en helt anden liga!Jeg har taget tilløb længe og nu skulle det være. Det var jo bare super nemt!
Vi kommer helt sikkert til at lave ristede løg selv herhjemme mange gange fremover.
Løgene er meget lækrere, end dem man køber, for disse er jo helt friske og nylavede. Prøv at servere en portion til et buffet bord eller som tilbehør til studentermad?
Du kan være sikker på, at der altid vil blive spist op, hvis du serverer en portion hjemmelavet ristede løg. De vil også pynte fint på middagsbordet.
Uhm prøv også de ristede løg på en kartoffelmad med nye kartofler og mayonnaise.
Disse ristede løg har jeg vendt i lidt mel, for at give dem ekstra sprødhed. Du kan også lave dem uden mel, med fint resultat. Jeg kan godt lide at de får lidt ekstra knas. Hvedemel kan også erstattes med majsmel, hvis du ønsker en glutenfri version.
Forberedelserne tager få minutter og så skal olien bare lige varme op. Jeg brugte bare den olie jeg havde i køleskabet (solsikkeolie). Du kan også bruge fritureolie eller rapsolie.
Denne portion ristede løg er kun lavet med 2 rimeligt store løg, og jeg kunne nøjes med 2½ dl olie. Olie er blevet ret dyrt, så jeg nøjedes med en lille portion i en lille gryde.
De 2 løg rakte til 3 personer og vi flottede os med løg, så de rækker langt. Ristede løg er rimeligt fedtholdige, så man kan ikke spise en stor portion.
Mængden var helt perfekt og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Du får den lige her. Den er nem. 🙂
Hjemmelavede ristede løg – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2 løg ca. af mellem størrelse i tynde skiver. Rødløg kan også bruges
- 3-4 spsk hvedemel kan evt. udelades eller erstattes med majsmel
- 2½ dl olie rapsolie, solsikkeolie eller fritureolie
- 1 drys salt
Sådan gør du
- Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Løsn skiverne fra hinanden.
- Drys mel over og vend løgene i melet, så det fordeles godt
- Lad løgene trække med melet på, imens olien varmer op.
- Varm olien op i en kasserolle. Når olien bruser op, når du stikker et stykke løg ned i olien, er den varm nok
- Fordel løgene i olien. Jeg fik plads til alle på én gang.
- Steg løgene til de er gyldenbrune på alle sider. Det tog ca. 15 min. for min portion. Rod lidt rundt i dem, med en gaffel undervejs. Bliv ved gryden og pas på olien ikke bliver for varm. Var klar til at skrue ned for blusset
- Tag løgene op med en hulske ell. lign. (olien er meget varm). Læg straks de ristede løg tli afdrypning på køkkenrulle. Bred dem godt ud på køkkenrullen, så de ikke ligger i lag. Drys med salt
- Lad de ristede løg afkøle og så er de klar til servering
- Kan I ikke spise dem alle, så opbevar dem i en tætsluttende beholder, hvor de kan holde sig i 1-2 uger
Noter
Hjemmelavede stegte løg ristet i olie – så nemme, sprøde og lækre – perfekte i en burger eller hotdog
Oh la la! De købte ristede løg blegner totalt ved siden af en hjemmelavet portion. De smager så godt, at vi faktisk spiste resten som snacks eller chips.
Vi snackede simpelthen til tallerkenen var tom og det vil I med garanti også gøre hjemme hos jer. 🙂
Skal du servere en lækker burger eller hamburger, så vil de oliestegte løg være en succes. Selvfølgelig også i en almindelig eller gourmet hotdog,
Vi var så heldige, at vi havde nogle gode grillpølser med krydderurter. Haps sikke en lækker gourmethotdog vi fik tryllet. Lidt syltede rødløg ville også have været perfekt at bruge som fyld.
Min mand sagde: “Du skal altså skrive på bloggen, at de er MEGA gode de hér løg”. Ok den anbefaling har jeg så hermed straks videregivet til dig 🙂
Dem må du altså prøve at lave. Det vil du helt sikkert ikke fortryde.
Hvad du kan du bruge resten af olien til?
Det smarte ved at lave en lille portion løg er, at du kan nøjes med en lille mængde olie. Den olie, jeg havde til rest, brugte jeg friterede gulerodsstave. Uhm de smagte også godt. Vi spiste “gulerodsfritterne” til hotdogs – vi gik all in på friture fastfood den dag. 🙂
Den sidste olie i gryden vendte jeg med havregryn og så fik fuglene fornøjelsen. Fuglene elsker jo fedtkugler og denne blanding var næsten lige så god. Skålen i fuglehuset blev ihvertfald hurtigt tømt. 🙂
Måske de ristede løg også kan laves i ovn eller airfryer?
Jeps det kan de nemlig. Få en opskrift på stegte løg i airfryer her. Mon ikke også de kan laves i ovn?
Nu jeg har fundet ud af det er så nemt at lave ristede løg selv, så vil jeg da også prøve at lave dem med rødløg eller andre typer løg. Løgeventyret er jo først lige begyndt. 😀
Få flere lækre opskrifter med løg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.