Kyllingeinderfilet med bacon og kartofler – lækker kyllingefilet i baconsvøb. Så nemt og lækkert.
En skøn ret, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad. One Pot.
Sådan en lækker ret skal du høre om i dag 🙂
Jeg har brugt kyllingeinderfilet til retten og kødet bliver saftigt og med god smag fra bacon.
En nem, lækker og rimelig fedtfattig ret. Kyllingefilet med baconsvøb på bund af kartofler, bagt i ovn på nemmeste vis.
En “alt-i-en-ret” hvor både kød og tilbehør laves færdigt i ét fad. Retten er ret enkel og består af ganske få ingredienser.
Det er nemt at købe ind til denne ret og retten passer sig selv i ovnen. Selv opvasken går som en leg 🙂
Jeg brugte disse grøntsager fordi jeg lige havde dem i grøntsagsskuffen.
Jeg tænker at du kan bruge alle mulige andre grøntsager? Gulerod, rodfrugter, almindelige løg, tja kun fantasien sætter vel grænser her?
Bagte rødløg smager bare SÅ godt, så brug endelig rigeligt af dem 🙂
Jeg har brugt kyllingeinderfilet til retten. Du kan sagtens også bruge kyllingefilet/kyllingebryst og så skære det i ud i mindre stykker.
En nem og lækker hverdagsmenu. Servér gerne en god aioli til måske? Det smager skønt 🙂
Kyllingeinderfilet i ovn med bacon, kartofler, peberfrugt og rødløg – få opskriften her

Ingredienser
- 1½-2 kg kartofler lidt afhængig af hvor mange I er omkring middagsbordet
- 4 rødløg
- 2 peberfrugter rød+gul. Grønne kan være ret bitre
- 500 gr kyllingeinderfilet eller kyllingeschnitzler kyllingefilet kan skæres i smallere stykker, så bliver det hurtigere gennemstegt
- 125 gram bacon i skiver
- Olie
- Salt/peber og andet favoritkrydderi: paprika, pommes frites krydderi, eller krydderurter
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Brug gerne et slip-let-fad af støbejern eller aluminiumsfad. Så bliver dine kartofler også sprøde i bunden.
- Vend kartoflerne med olie og salt og peber.
- Tilsæt herefter rødløg i både og peberfrugt i smalle strimler.
- Sæt kartoffelfadet ind i ovnen på 175 grader varmluft og lad kartoflerne stege alene ca. 30 minutter imens du gør kyllingefiletterne klar.
- Vikl bacon omkring kyllingestykkerne. Jeg klippede en skive bacon halvt over, og det passede fint til et stykke kyllingefilet.
- Husk at krydr kyllingestykkerne godt først inden du vikler bacon omkring.
- Vend kartoflerne godt rundt og læg kyllingestykkerne lægges godt tilrette på kartoffel/grøntsagsfadet.
- Lad kyllingen stege ovenpå kartoflerne 15 minutter i første omgang. Fadet tages ud og kartoflerne og kyllingestykker vendes rundt. Fadet steger videre i 15 minutter.
- Retten er færdig, når både kartofler og kylling er sprøde og gennemstegte.
Noter
One Pot ret med kartofler og kyllingefilet med bacon og bagte løg – nemt og lækkert
Perfekt, at steger færdigt i et og samme fad. En One Pot agtig ret? Du finder mange flere Alt-i-en-retter på bloggen ved at klikke her
Vi spiste også en bønnesalat til kartoffelfadet.
En bønnesalat er ultralet at lave: Kogte bønner, tomater, rødløg og en marinade af olivenolie, dijonsennep, hvidvinseddike, hvidløgspeber og salt.

Bønnesalat smagte perfekt til dagens kartoffelfad, så brug du endelig gerne det tip.
Sprøde kyllingestykker med bacon omkring. Saftig kylling og sprøde kartofler. Haps.
Der var rift om dem og vi måtte rationere. Min familie kunne have spist 1 kilo kylling tilberedt på den måde, hvis de fik lov 😉Synes du retten mangler lidt sauce, kan du også lave en cremefraiche dressing til.
Velbekomme dig. Jeg er sikker på at kartoffel- kyllingefadet bliver et hit hjemme hos dig. 🙂
Fantastisk smagsfuld ret og nem at lave. Kan varieres efter hvad du har af rester, så derfor en billig ret. Tak for opskriften!
HEJ OG MANGE TAK FOR ALLE DINE SKØNNE OPSKRIFTER , NYDER DEM HVERGANG KH EVA
De er nu 2. gang, jeg laver denne lækre ret.
Den smager fortrinligt, er mættende og fedtfattig – og let at lave.
Tak for opskriften, som er blandt favoritterne heri huset
Er det ikke længe at give kyllingeinderfilet i alt 30 minutter i ovnen (2x15min)? Jeg plejer at give dem MAX 15 min i alt.
Lyder lækkert – kunne godt være menuen i aften. I stedet for at give kartoflerne et opkog, kunne man jo i første omgang give kartoflerne 20-25 min i ovnen, dernæst grøntsagerne ovenpå, og så til sidst de små kyllingestykker. Sådan en trinvis raket.