Kyllingebryst i flødesovs. Uhm i dag får du opskriften på en lækker ret med kylling, bacon og fløde. 
I dag skal du høre om en nem og lækker hverdagsret. En overdådig ret, fyldt med en masse gode sager.
Jeg har nemlig brugt både bacon og fløde i retten. Netop disse ingredienser, går godt i spænd med kylling.
En virkelig lækker ret, så spring bare på. 
Kyllingefilet i lækker cremet flødesauce med ærter, bacon og forårsløg
Retten kan laves på ½ time og er derfor velegnet en dag i har særlig fart på i køkkenet.
Der er nem aftensmad til to dage, medmindre du er mor eller far til to storsultne teenagere. Hér vil du skulle vogte som en høg, hvis der skal være rester til dag 2 🙂
Retten er nem at lave og jeg tænker, at du sagtens vil kunne bruge svinekød/oksekød eller kalkunbryst til retten?
Vi serverede pasta til og det blev en lækker ret. Cremet, smagfuld og med lækkert mørt kyllingekød.
Jeg iler med at bringe dig opskriften her:
Kyllingebryst i flødesovs med bacon og ærter – få en nem opskrift her

Ingredienser
- 800 gram kyllingebryst
- 125 gram bacon i skiver
- 1 stort rødløg i små tern alm. løg kan bruges
- 4-5 forårsløg i skiver
- 3 fed hvidløg
- ½ liter madlavningsfløde eller 2½ dl piskefløde og 2½ dl mælk
- 600 gram ærter
- Salt/peber
- 3 spsk hvidvinsddike eller 1 dl hvidvin
- Evt. pebersauce
- Hvid saucejævner eller alm. jævning
Sådan gør du
- Skær kyllingebrysterne i mindre stykker (jeg skar et bryst op i 3 dele)
- Klip/skær baconskiverne halvt over og omvikl et stykke bacon omkring kyllingebrystet

- Svits kylling med bacon på en rygende varm pande, så baconskiverne "lukker sig" omkring kyllingen. Sprødsteg på begge sider og krydr godt.
- Brug en god dyb stegepande med låg
- Tag kyllingen af panden og steg herefter rødløg og forårsløg i baconfedtet.

- Læg kyllingen tilbage på panden. Tilsæt hvidvinseddike
- Hæld ærter og fløde ved

- Læg låg på panden et kvartérs tid. Skru ned for temperaturen (retten bobler nemt over, når først der er hældt fløde ved).
- Efter ærterne er tilsat, skal retten max. have et kvarter ved svag varme og gerne mindre, så ærterne ikke bliver helt udkogte.

- Jævn flødesovsen, til retten har en fin konsitens.
- Smag evt. til med pebersauce og/eller lidt mere hvidvinseddike + salt og peber
- Læg låg på og hold retten varm ved svag varme til den skal serveres

- Servér pasta eller ris til

Noter
Nem og lækker aftensmad med kylling, bacon, ærter og forårsløg – saftig kyllingefilet
Skal du flotte dig, så brug gerne en hel skive bacon pr. stykke kylling. Jeg synes nu ikke det var nødvendigt. Retten er rimelig kalorietung i sig selv.
Hvis du sprødsteger kyllingen godt før du vender den, behøver du ikke tandstikkere i til at holde på baconskiverne.
Jeg brugte rødløg og forårsløg, fordi jeg lige havde det i køleskabet og fordi jeg tænkte at det ville give god smag og pynte godt i retten.
Fint med god farve og smag i en ellers fersk ret. 
Du kan bruge ½ liter piskefløde eller du kan bruge 2½ dl piskefløde og 2½ mælk. Du kan også bruge ½ liter madlavningsfløde?
En rigtig flødesovs smager altså bedst med rigtig fløde. Piskefløde gør sauce mere cremet og smagfuld.
Du kan sagtens bruge andre flødealternativer, Milda fløde ell. lign. Creme fraiche kan også fint bruges.
Vi var vilde med retten alle mand. Vi storspiste allesammen. Det må da siges at være en god anbefaling.
Retten er færdig på en halv time. En virkelig hurtig ret.
Kylling er taknemmeligt til hverdag, for det bliver lynhurtigt mørt og alligevel supersaftigt. Kylling er fersk i smagen; derfor mit bacontrick.
Jeg smagte retten til med pebersauce og hvidvinseddike. Halløj hvor gav det en god smag.
Se om du kan opdrive denne gode Heinz’ pebersauce, ellers må du være ekstra rundhåndet med peberkværnen 🙂
Du får lige lidt billeder her, så du kan kan se processen i billeder fra start til slut.
Det passer virkelig, at det er en rigtig nem ret. Jeg kan fint forestille mig, at den også vil smage superlækkert med svinekød eller måske også fisk ?
Sådan laver du kyllingebryst med bacon og i flødesovs – se billederne her:
Saftigt mørt kyllingekød i lækkert baconsvøb og med den lækreste peber flødesauce. Uhm!
Vi kogte en hurtig portion pasta til. Helt genialt til retten. Ærterne gav fin smag til flødesovsen. Peber og hvidvinseddike gav også en fin kontrast.
Lad gerne flødesovsen simre med rigtigt hvidvin, hvis du har en sjat. Åbn gerne en flaske og servér resten til maden.
Det vil passe perfekt med hvidvin til denne kyllingeret. Servér gerne gæster når retten skal nydes.
Den smager nemlig så godt, at du sagtens vil kunne servere den for gæster. Det bliver helt sikkert en populær menu, både som nem aftensmad til hverdag og som lækker mad i weekenden.
Et hurtigt hverdagsmadtip fra mig til dig.







Jeg fik lavet denne ret i går. Og hvor det da smagte godt. Normalt bruger jeg en madlavningsfløde med kun 4% fedt, i går blandende jeg lidt, da jeg havde piskefløde som skulle bruges.
Da jeg også lige havde en peberfrugt i overskud, kom den også i.
lyder enormt lækkert skal snart lave den
Ved du hvad? Jeg er vild med at du tager det så afslappet med at komme bacon, fløde og andre ‘farlige’ ting i dine madopskrifter, for jeg tænker at tiden må være inde til at vi lige stikker piben ind og ser nøgterne på kost og ernæring. Tænker også på de gode gamle dage – underligt at de overhovedet overlevede til voksenalderen med den usnde kost de fik, ik?;-)
Hvor er søgefeltet blevet af? Jeg mangler det. Det er ikke nemt at finde dine opskrifter, som jeg sætter pris på, når jeg skal skrolle gennem adskillige opskrifter eks. på boller, brød og tærter.
Vh. Margit BL