Kyllingefrikassé med tortellini – af kyllingerest. Her får du en god nem opskrift på en lækker ret med en rest kylling, fløde, løg, bacon og champignon.
Hvis du har et par stykker kogt kold kylling i overskud, så kan du hurtigt lave en lækker frikassé med kylling.
Har du også tit tilberedt kylling til overs? Så her bare lige en idé til dig. Retten kan du lave på kun et kvarter!
Jeg har kaldt retten for kyllingefrikassé, men faktisk så er det bare en nem gryderet med kylling. Vi kunne også kalde det for kyllingegryde, en sammenkogt ret med kylling eller en nem pastaret med kylling?
Vi spiste tortellini til denne kyllingefrikassé, og det smagte skønt, men andet tilbehør kan sagtens bruges. 
En nem og hurtig ret, du kan lave med få enkle ingredienser. Skønne ingredienser, når de forenes. En super nem ret, du får opskriften på her.
Perfekt stop madspilds-ret, når du lige har en rest kylling i overskud.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme retter med kylling.

Kyllingefrikassé med tortellini – af kyllingerest

Ingredienser
- 100 gram bacon i skiver du kan sagtens bruge mere.
- 2 løg i tern
- Smør eller olie til stegning
- 2-300 gram champignon eller et glas champignon incl. væde.
- 1 hønsebouillonterning
- 300 gram kogt kold kylling - ca. du kan sagtens bruge mere - andet kød kan bruges.
- 4 spsk mel
- Salt/peber smag til
- 1 tsk tørret timian frisk kan også bruges
- 1 spsk. citronsaft. smag til - kan evt. udelades.
- ¼ liter fløde evt. piskefløde, madlavningsfløde eller Cremefine kan bruges.
- ½ liter kogende vand.
- Tilsæt evt. andre grøntsager som f.eks. gulerødder, ærter og asparges.
Sådan gør du
- Pluk kødet fra kyllingen eller skær den i tern.

- Svits bacon, løg og champignon sammen med bouillonterningen. Tilsæt lidt smør eller olie til stegningen.

- Vend kyllingekødet i lidt mel og steg det på panden sammen med salt/peber, timian og citronsaft.

- Tilsæt kogende vand. Læg låget på og lad retten simre lidt, imens du koger tortellini eller andet tilbehør.

- Tilsæt fløde de sidste minutter og evt. lidt jævning, hvis du synes din frikassé skal være lidt tykkere. Smag til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft og timian. Jeg havde også lidt pebersauce i køleskabet, som jeg smagte til med.

- Vi spiste tortellini til denne frikasse, men anden pasta kan også bruges. Ris eller kartofler vil også smage lækkert til. Bland kyllingefrikasséen med tortellinerne eller servér den på toppen. Retten er nu klar til servering.

Noter

Frikassé med kylling af en rest kold kogt kylling – nem, lækker restemad
Sikke en skøn menu, og så kan den laves på næsten kun et kvartér. En god måde at få tryllet nyt liv i en rest kylling på.
Har du ikke kylling, der er tilberedt i forvejen, så kan du sagtens koge et par kyllingebryster, du kan bruge til retten. Kogevandet kan du bruge som fond til den lækre flødesovs.

Hvad er kyllingefrikassé?
Kyllingefrikassé er en klassisk dansk ret, med kogt kylling i en lys sovs med grøntsager. Ofte er der gulerødder, ærter, asparges og persille i en kyllingefrikassé, men andre grøntsager kan sagtens bruges.
Frikassé er en god, gammeldags middagsret i mormor køkkenet. En slags stuvning, du kan lave med opbagt sovs eller du kan tilsætte lidt mel undervejs eller lidt jævning til slut.
Lad retten simre lidt, imens du koger tortellini eller andet tilbehør.
Jeg brugte fløde i sovsen og lidt jævning også, så frikasséen bliver lidt tykkere. Det bliver en skøn, smagfuld flødesovs med kylling og baconsmag.
På kun 10-15 minutter er både pasta og kyllingeretten færdig.
Flødesovsen smagte jeg til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft og timian.
Jeg havde også lidt pebersauce i køleskabet, som jeg smagte til med. Du kan også smage den til med lidt chilisauce, tomatpuré, pesto eller hvad du ellers synes?
Vi spiste tortellini til denne frikassé, men anden pasta kan også bruges. Ris eller kartofler vil også smage lækkert til. 
Bland kyllingefrikasséen med tortellinerne eller servér frikasséen på toppen. Retten er nu klar til servering.

Kyllingekødet bliver ekstra mørt og smagfuldt, når du tilbereder det i en frikassé. Kombinationen af kylling, bacon og champignon er GOD! 🙂
Prøv også denne lækre tortelliniret med fløde og bacon.
Fornem servering, når man tænker på at to stykker kogt kold kylling var udgangspunktet. Bare brug den mængde kylling du har, måske du har mere eller mindre kylling end jeg?
En genial måde at få brugt en rest kold kogt kylling på. Restemad, når det er bedst. En nem billig ret, når en rest kan danne basis. Håber du kunne bruge min idé.
Retten var en stor succes hjemme hos os og jeg er sikker på I også bliver vilde med den hjemme hos dig. 🙂
Prøv også denne ret med kylling og pesto eller denne suppe med kylling – også lavet af en kyllingerest.
Få flere opskrifter med kylling her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.



