Kyllingefrikassé med tortellini – af kyllingerest. Her får du en god nem opskrift på en lækker ret med en rest kylling, fløde, løg, bacon og champignon.

Hvis du har et par stykker kogt kold kylling i overskud, så kan du hurtigt lave en lækker frikassé med kylling.Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Har du også tit tilberedt kylling til overs? Så her bare lige en idé til dig. Retten kan du lave på kun et kvarter!

Jeg har kaldt retten for kyllingefrikassé, men faktisk så er det bare en nem gryderet med kylling. Vi kunne også kalde det for kyllingegryde, en sammenkogt ret med kylling eller en nem pastaret med kylling?

Vi spiste tortellini til denne kyllingefrikassé, og det smagte skønt, men andet tilbehør kan sagtens bruges. Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

En nem og hurtig ret, du kan lave med få enkle ingredienser. Skønne ingredienser, når de forenes. En super nem ret, du får opskriften på her.

Perfekt stop madspilds-ret, når du lige har en rest kylling i overskud.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme retter med kylling.

Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Kyllingefrikassé med tortellini – af kyllingerest

Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest
Nem frikassé med en rest kylling
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram bacon i skiver du kan sagtens bruge mere.
  • 2 løg i tern
  • Smør eller olie til stegning
  • 2-300 gram champignon eller et glas champignon incl. væde.
  • 1 hønsebouillonterning
  • 300 gram kogt kold kylling - ca. du kan sagtens bruge mere - andet kød kan bruges.
  • 4 spsk mel
  • Salt/peber smag til
  • 1 tsk tørret timian frisk kan også bruges
  • 1 spsk. citronsaft. smag til - kan evt. udelades.
  • ¼ liter fløde evt. piskefløde, madlavningsfløde eller Cremefine kan bruges.
  • ½ liter kogende vand.
  • Tilsæt evt. andre grøntsager som f.eks. gulerødder, ærter og asparges.

Sådan gør du

  • Pluk kødet fra kyllingen eller skær den i tern.
    Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest
  • Svits bacon, løg og champignon sammen med bouillonterningen. Tilsæt lidt smør eller olie til stegningen.
    Kyllingefrikasse med tortelling - af kyllingerest
  • Vend kyllingekødet i lidt mel og steg det på panden sammen med salt/peber, timian og citronsaft.
    Kyllingefrikasse med tortelling - af kyllingerest
  • Tilsæt kogende vand. Læg låget på og lad retten simre lidt, imens du koger tortellini eller andet tilbehør.
    Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest
  • Tilsæt fløde de sidste minutter og evt. lidt jævning, hvis du synes din frikassé skal være lidt tykkere. Smag til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft og timian. Jeg havde også lidt pebersauce i køleskabet, som jeg smagte til med.
    Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingrest
  • Vi spiste tortellini til denne frikasse, men anden pasta kan også bruges. Ris eller kartofler vil også smage lækkert til. Bland kyllingefrikasséen med tortellinerne eller servér den på toppen. Retten er nu klar til servering.
    Kyllingefrikassé med tortelling - af kyllingerest

Noter

Har du ikke en rest kylling, så kan du koge 1-2 kyllingebryster. Brug kogevandet til sovsen.
Fryseegnet.
Frikassé kan også laves med f.eks. svinekød, kalvekød eller en ren grøntsagsfrikassé, hvis du vil lave en vegetarversion.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Frikassé med kylling af en rest kold kogt kylling – nem, lækker restemad

Sikke en skøn menu, og så kan den laves på næsten kun et kvartér. En god måde at få tryllet nyt liv i en rest kylling på.

Har du ikke kylling, der er tilberedt i forvejen, så kan du sagtens koge et par kyllingebryster, du kan bruge til retten. Kogevandet kan du bruge som fond til den lækre flødesovs.

Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Hvad er kyllingefrikassé?

Kyllingefrikassé er en klassisk dansk ret, med kogt kylling i en lys sovs med grøntsager. Ofte er der gulerødder, ærter, asparges og persille i en kyllingefrikassé, men andre grøntsager kan sagtens bruges.

Frikassé er en god, gammeldags middagsret i mormor køkkenet. En slags stuvning, du kan lave med opbagt sovs eller du kan tilsætte lidt mel undervejs eller lidt jævning til slut.

Lad retten simre lidt, imens du koger tortellini eller andet tilbehør.

Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerestJeg brugte fløde i sovsen og lidt jævning også, så frikasséen bliver lidt tykkere. Det bliver en skøn, smagfuld flødesovs med kylling og baconsmag.

På kun 10-15 minutter er både pasta og kyllingeretten færdig.

Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Flødesovsen smagte jeg til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft og timian.

Jeg havde også lidt pebersauce i køleskabet, som jeg smagte til med. Du kan også smage den til med lidt chilisauce, tomatpuré, pesto eller hvad du ellers synes?

Vi spiste tortellini til denne frikassé, men anden pasta kan også bruges. Ris eller kartofler vil også smage lækkert til. Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Bland kyllingefrikasséen med tortellinerne eller servér frikasséen på toppen. Retten er nu klar til servering.
Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Kyllingekødet bliver ekstra mørt og smagfuldt, når du tilbereder det i en frikassé. Kombinationen af kylling, bacon og champignon er GOD! 🙂

Prøv også denne lækre tortelliniret med fløde og bacon.

Fornem servering, når man tænker på at to stykker kogt kold kylling var udgangspunktet. Bare brug den mængde kylling du har, måske du har mere eller mindre kylling end jeg?

En genial måde at få brugt en rest kold kogt kylling på. Restemad, når det er bedst. En nem billig ret, når en rest kan danne basis. Håber du kunne bruge min idé.

Retten var en stor succes hjemme hos os og jeg er sikker på I også bliver vilde med den hjemme hos dig. 🙂Kyllingefrikassé med tortellini - af kyllingerest

Prøv også denne ret med kylling og pesto eller denne suppe med kylling – også lavet af en kyllingerest.

Få flere opskrifter med kylling her:

1.

Pasta med kylling, broccoli og fløde - pastaret
En nem pastaret med kylling, bacon, broccoli og fløde
Se opskriften her
Madplan uge 40

2.

Pasta Alfredo med kylling - opskrift på nem pastaret
Pasta med kylling i flødesovs
Se opskriften her
Pasta Alfredo med kylling - opskrift på nem pastaret

3.

Kylling i flødesovs med soltørrede tomater - opskrift
Nem gryderet med kylling
Se opskriften her
Kylling i flødesovs med soltørrede tomater - opskrift

4.

Kylling Stroganoff – en nem opskrift på gryderet med kylling
Nem lækker gryderet med kylling
Se opskriften her
Kylling stroganoff - nem opskrift på gryderet med kylling

5.

Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter
Lækker kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og forårsløg
Se opskriften her
Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter

6.

Kylling i paprika flødesovs med bacon opskrift
Kylling i fad i ovn med paprika flødesovs med bacon og champignon
Se opskriften her
Kylling i fad med paprika flødesovs opskrift

7.

Marry me chicken - lækker opskrift med kylling
En skøn ret med kylling
Se opskriften her
Marry me chicken - lækker opskrift med kylling

8.

Pasta med kylling, broccoli og fløde - pastaret
En nem pastaret med kylling, bacon, broccoli og fløde
Se opskriften her
Madplan uge 40

9.

One pan pasta med kylling, tomat & bønner
Nem og lækker One Pot Pasta med kylling, bønner, tomat og rosmarin.
Se opskriften her
One pan pasta med kylling, tomat & bønner

10.

One pot pasta med kylling fløde & grøntsager i ovn
One pot pasta med kylling, fløde og grøntsager - SÅ lækkert!
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.