Bagenørdens overdådige tortellini med fløde, bacon og champignon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3635

Altså så kan man jo spørge sig selv om, hvordan det mon lige går med Bagenørdens selvbestaltede kur, når hun kan finde på at lave en menu bestående af kridhvide kulhydrat-booster-ret tortellini med fløde og bacon? Jeg kan såmænd ikke svare dig på det.

Pludselig opstod ideen. Der var fløde og bacon i køleskabet og rigeligt med tortelliniposer i køkkenskabet. Hov hvad skete der lige dér?

DSC_3608 DSC_3609

DSC_3610

Menuen skulle være let, for jeg havde jo fordrevet det meste af eftermiddagen på denne skønne plet i haven. Godt nok med tæppe, men alligevel. Forstår du hvorfor jeg så sent fik taget mig sammen til at lave mad?`Åh det var så skønt med solskin og sommervejr. Jeg bliver SÅ glad, så lad og komplet ligeglad med alt især med hverdagpligterne.

2014-03-11 16.35.02Denne tortellini-ret er så nem og hurtig at lave, at den fungerer rigtigt godt på underskønne solskinsdage, hvor du vil bruge mindst muligt tid i køkkenet. Bliv ikke forskrækket over mængderne i opskriften. Jeg lavede en kæmpe portion, da vi har brug for hurtige rester i morgen. Der er også en teenagedreng der skal have en madboks med i skole. Jeg brugte derfor ET KILO TORTELLINI! (du kan fint nøjes med det halve!)DSC_3639

Til den overdådige tortellini-ret med fløde, bacon skal du bruge: 

1 kilo tortellini (tørrede eller friske)

300 gram bacon i skiver eller tern

2 glas champignon (eller 1 bakke friske)

2 løg i tern.

4 fed hvidløg

´5 spsk. hvidvinseddike, eller ½ dl hvidvin

Salt/peber – gerne hvidløgspeber.

½ liter fløde (meget gerne MIlda fløde light, retten er meget kalorieholdig i forvejen)

DSC_3636

Sådan laver du tortellini med bacon og fløde:

Kog tortellini. Tørrede tortellini skal koge 15-17 minutter, frisk kun 2-3 minutter

Imens steger du bacon, løg og hvidløg på en pande. Klip bacon i småstykker og steg. Svits bare i baconfedtet, du behøver ikke tilsætte olie. Tilsæt løg og hvidløg og steg med til det har skiftet farve. Tilsæt champignon.

DSC_3613 DSC_3614

Tilsæt hvidløgspeber.

DSC_3618

Tilsæt hvidvinseddike.

DSC_3621

Lad blandingen svitse lidt.

DSC_3625

Tortellinien er nu færdigkogt. Tilsæt baconblandingen til pastaen.

DSC_3631

Kog bagefter panden af med fløden.

DSC_3624

DSC_3629

Hæld fløden over tortellinien. Vend forsigtigt rundt.

DSC_3632

Anret maden og ja, her ville det have været lidt fikst med lidt grønt ved siden af, det kan jeg godt se? En rask lille tomatsalat? Gulerodssalat? Ristede majs? Jamen altså, når man sidder på terrassen lige til spisetid, så fik hovedretten førsteprioriteten. Uha ikke godt, til hende der er på den selvbestaltede kur? Der plejer jo også at være grønt til hver aften? Hvilken slendrian i køkkenet, når solen skinner?!

Behøver jeg næsten fortælle, at min familie ELSKEDE mig for at lave denne ret!. Jeg fik store roser, og det er sjældent de store teenagere strøer om sig med komplimenter ved middagsbordet. “Mor, det her mad skal du altså lave noget mere????”

Ja big surprise? Med 1 liter bacon og fløde kan det vist ikke undre?

DSC_3638

Hvordan klarede jeg det så, det dér med at leve sundere i dag? 

Jeg tog en lille portion og jeg spiste en halv grovbolle til. Jeg drak ½ liter vand inden jeg spiste, og kunne faktisk ikke spise op. Mæthedsfølelsen indtraf hurtigt. Det er allerede som om min mave har vænnet sig til at spise mindre. Lad bare maven skrumpe udvortes som indvortes! 😉

Uha, ja man skal ikke regne kalorier ud for dagens ret med 1 kilo tortellini. Den er en svært syndig sag, men det hjælper måske en smule, at det er Milda light der er brugt? Bacon’en var også rimeligt fedtfattig?2014-03-09 12.31.03

Nå, i morgen er en ny dag og det eneste søde jeg har spist i dag er 3 mandler med mørkt chokoladeovertræk. 3 små. Det går vist nok, selvom det er et skråplan overhovedet at indtage noget sødt. Jeg lever på kanten. Uha 😉

Jeg kan mærke, at når jeg er træt så går jeg nemmere sukkerkold og falder derfor oftere i sukkerholder. Derfor går jeg til køjs NU!

Frisk på en ny dag i morgen, med endnu flere mad/kage-fristelser 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hanne koudal

Hvor kan man købe den tørrede tortellini i poser, som man for år tilbage kunne få i alle supermarkeder?

Lærke

Røget mørbrad er et godt alternativ til bacon 😉 hellere det end ‘erstatningsfløde’ … Jeg synes altså de er lidt mistænkelige de der lightprodukter 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer