Pastaret med kylling og pesto. Mon ikke vi alle kender til det med lige at have en rest kylling til overs?
Når vi steger kylling her i huset, kan vi sjældent spise op, for vi er kun 2 mand til bords.
Det betyder at vi tit har en rest kylling til overs f.eks. kyllingelår eller kyllingebryst.
Kold kylling smager godt i hønsesalat eller i en sandwich med karry og mayonnaise. I dag fik jeg brugt vores kyllingerest til en lækker pastaret med pesto og tomater.
Pastaretten tog kun 15 minutter at lave – genialt på en travl hverdag og en perfekt stop madspilds-ret.
Jeg brugte bare lige hvad jeg havde i køleskabet til retten: plukket kyllingekød, grøn pesto, cocktailtomater og parmesan ost som drys. Så nemt og lækkert.
Det var nem lækker aftensmad og der var rigeligt til frokostbøtter til skole, job dagen efter.
Sikke mange måltider man kan få på den måde, med en rest kold kylling.
Det er bare nemt, billigt og tidsbesparende at bruge alt godt fra køleskabets gemmer 🙂Hvis du ikke lige har en rest kylling, så kan du fint bare stege 2 stykker kyllingebryst og bruge til retten.
Du kan også bruge en anden kødrest du har: En rest skinke, bacon, kalkunkød, svinemørbrad, eller en rest oksesteg?
Opskriften på dagens lækre pastaret med kylling og pesto er rigtig nem og du får den lige her:
Pastaret med kylling og pesto – få en god nem opskrift her:
Ingredienser
- 4-500 gram pasta gerne frisk, så er retten hurtigere at lave
- 150-200 gram pesto Gerne mere. Al slags pesto kan bruges - grøn eller rød.
- 500 gram cherrytomater skåret i halve eller kvarte. Andre grøntsager kan bruges f.eks. ærter, broccoli?
- 3-400 gram kogt kyllingekød en rest kylling eller 2 kogte/stegte kyllingeschnitzler
- Urtesalt eller alm. salt og måske 1 tsk tørrede krydderurter eller 1 spsk friske
- 3-4 spsk olie kan udelades
- Drys: Parmesanost gerne frisk
Sådan gør du
- Kog pasta og hæld herefter vandet fra. Lad pastaen blive i gryden. Tilsæt olien
- Pluk kyllingekødet og bland det i pastaen
- Tilsæt pesto og tomat. Lad retten simre nogle få minutter, til retten er godt lun. Smag til og krydr evt. med urtesalt eller alm. salt/krydderurter
- Riv parmesanost og drys over
- Servér straks
Noter
Alle slags kødrester kan bruges til retten: bacon, kalkunkød, svinemørbrad?
Al slags pesto kan bruges og brug gerne hjemmelavet - du finder en opskrift lige her Retten er fryseegnetEn nem og lækker ret med pasta, kylling og pesto – bare brug en rest kold kogt kylling
Herligt når en madrest ender ud som et lækkert måltid. Jeg elsker bare stop madspild.
Det er både nemt og tidsbesparende, for ingredienserne findes i køkkenet i forvejen. Man sparer både tid og penge. Herligt at slippe for indkøbstur og hvad der er sparet er tjent.
Til denne ret behøvede vi faktisk kun pesto og tomater og det havde vi i forvejen. Aftensmad på et kvartér og der er nok til madpakkerne i morgen også.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager end jeg.
Måske du har nogle andre grøntsager der trænger til at blive brugt i dit køleskab? Måske ærter eller broccoli?
Stop madspild er bare lige mig – og dig også måske?
Jeg kan kun opfordre dig til tjekke dit køleskab for madrester, før du tager på en ny indkøbstur. Tit kan nye måltider trylles med baggrund i køleskabets gemmer.
Har du en rest kødsovs og pasta, så prøv at gratinere det i ovnen som lasagne med ost på toppen.
Hvis du har runkne grøntsager, så kan de snildt bruges til ovnbagte grøntsager eller som basis i en ovnbagt æggekage.Min mand spørger mig tit om jeg har levet under krigen. Hvorfor mon? 😉
Næh jeg har ikke levet under krigen, men jeg lever næsten som om og har gjort det altid.
Intet eller meget lidt mad bliver smidt ud her. Det udfordrer min kreative sans, at få brugt alt hvad vi har i køleskab og skuffer.
God fornøjelse med pastaretten 🙂
I dag kom der en lækker pastaret ud af min stop madspilds ide. Få opskrifter på flere pastaretter ved at klikke her eller få inspiration nedenfor
Få flere opskrifter på pastaretter ved at klikke her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.