•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pasta med kylling og pesto - nem opskriftMon ikke vi alle kender til det med lige at have en rest kylling til overs?

Når vi steger kylling her i huset, kan vi sjældent spise op, for vi er kun 2 mand til bords. Det betyder at vi tit har f.eks. kyllingelår og et stykke brystkød til overs.

Kold kylling smager godt i hønsesalat eller i en sandwich med karry og mayonnaise, men i dag fik jeg brugt vores kyllingerest til en lækker pastaret med pesto og tomater.

Retten tog max. 15 minutter at lave – genialt på en travl  hverdag og en perfekt stop madspilds-ret.Pasta med kylling og pesto - nem opskriftJeg brugte de forhåndenværende ressourcer: plukket kyllingekød, 1 bøtte grøn pesto, cocktailtomater og parmesan som drys. Så nemt og lækkert og så er der rigeligt til frokostbøtter i morgen også.

Sikke mange måltider man kan få på den måde med en rest kold kylling. Det er bare nemt, billigt og tidsbesparende at bruge alt godt fra køleskabets gemmer 🙂Pasta med kylling og pesto - nem opskriftHvis du kommer forbi opskriften her, men ikke lige har en rest kylling, så kan du fint bare stege 2 kyllingeschnitzler og bruge til retten.

Du kan også bruge en anden kødrest du har: en rest skinke, en rest bacon, en rest kalkunkød, en rest svinemørbrad, eller en rest oksesteg? Kun fantasien sætter grænser

Opskriften på dagens lækre pastaret med kylling og pesto er rigtig nem og du får den lige her:Pasta med kylling og pesto - nem opskrift

Pasta med kylling og pesto – nem opskrift:

Pasta med kylling og pesto - nem opskrift
En nem og lækker pastaret med kylling, pesto og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Pasta med kylling og pesto - nem opskrift
Kategori: Billig hverdagsmad
Keyword: kylling, pasta, pesto
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-500 gram pasta gerne frisk
  • 150-200 gram pesto Gerne mere. Al slags pesto kan bruges - grøn eller rød.
  • 500 gram cocktailtomater skåret i halve eller kvarte
  • 3-400 gram kogt kyllingekød en rest kylling eller 2 kogte/stegte kyllingeschnitzler
  • Urtesalt eller alm. salt og måske 1 tsk tørrede krydderurter eller 1 spsk friske
  • 3-4 spsk olie kan udelades
  • Drys: Parmesanost gerne frisk

Sådan gør du

  • Kog pasta og hæld herefter vandet fra. Lad pastaen blive i gryden. Tilsæt olien
    Pasta med kylling og pesto - nem opskrift
  • Pluk kyllingekødet og bland det i pastaen
    Pasta med kylling og pesto - nem opskrift
  • Tilsæt pesto og tomat. Lad retten simre nogle få minutter, til retten er godt lun. Smag til og krydr evt. med urtesalt eller alm. salt/krydderurter
    Pasta med kylling og pesto - nem opskrift
  • Riv parmesanost og drys over
    Pasta med kylling og pesto - nem opskrift
  • Servér straks
    Pasta med kylling og pesto - nem opskrift

Noter

Du kan bruge andet kød end kyllingekød til retten og brug gerne en rest - bacon, kalkunkød, svinemørbrad?
Al slags pesto kan bruges og brug gerne hjemmelavet - du finder en opskrift lige her
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Pasta med kylling og pesto - nem opskrift

En nem og lækker pastaret med kylling og pesto

Herligt når en madrest ender ud som et lækkert måltid. Jeg elsker bare stop madspild. Det er både nemt og tidsbesparende, for ingredienserne findes i køkkenet i forvejen, og man sparer både tid og penge. Herligt at slippe for indkøbstur og hvad der er sparet er tjent 🙂

Til denne ret behøvede vi faktisk kun pesto og tomater og det havde vi i forvejen. Aftensmad på et kvartér og der er nok til 2 frokostbøtter i morgen også.

Pasta med kylling og pesto - nem opskriftStop madspild er bare lige mig – og dig også måske?

Jeg kan kun opfordre dig til tjekke dit køleskab for madrester, før du tager på en ny indkøbstur. Tit kan nye måltider trylles med baggrund i køleskabets gemmer.

Har du en rest kødsauce og pasta, så prøv at gratinere det i ovnen som lasagne med ost på toppen. Har du nogle runkne grøntsager, så kan de snildt bruges til ovnbagte grøntsager eller som basis i en ovnbagt æggekage. Har du triste æbler eller pærer, så bag en skøn crumble eller skønne banankager af de brune bananerPasta med kylling og pesto - nem opskriftMin mand spørger mig tit om jeg har levet under krigen. Hvorfor mon? 😉

Næh jeg har ikke levet under krigen, men jeg lever næsten som om og har gjort det altid. Intet eller meget lidt mad bliver smidt ud her og tit udfordrer det min kreative sans, at jeg skal prøve at få brugt nogle bestemte fødevarer i køleskabet.

Lige nu har jeg f.eks. 1 kg bacon i køleskabet, der snart løber ud på dato. Det tror jeg dog ikke bliver noget problem 😉

Vi elsker bacon og hvis du også er fan, så kig gerne med på opskriften her, hvor jeg har samlet en masse gode baconopskrifter til dig 🙂

God fornøjelse med pastaretten 🙂

Opskriften kan ses ovenfor, men findes også i en kortere og mere lettilgængelig version i app’en. App’en kan du downloade lige her:

app

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •