Pasta Alfredo med kylling – her får du en god nem opskrift på en cremet pastaret med fløde, ost, bouillon og saftig kylling.
En enkel hverdagsret med få ingredienser, men med masser af smag.
Fløde, hvidløg og ost gør retten cremet og mild, og kyllingen giver både retten smag og fylde. Uhm!
Nogle gange er de enkleste retter altså bare de lækreste!
Jeg brugte min klassiske opskrift på Pasta Alfredo og tilføjede kylling og mozzarella i stedet for parmesan.
En hurtig og lækker pastaret med kylling som hele familien kan lide – klar på 20 minutter.
Skønt med lækre retter der kan fungere som hurtig aftensmad i en travl hverdag.
Hvad er Pasta Alfredo?
Den klassiske fettuccine Alfredo består af pasta, smør, hvidløg, parmesan og som oftest også fløde.
Denne gang brugte jeg dog revet mozzarellaost i stedet for parmesan og det gav en mild, cremet smag til flødesovsen. Løg tilsatte jeg også og det gav en ekstra god smag.
Mængden af hvidløg kan du sagtens skrue op eller ned for. Bare tilpas smagen til din families smagsløg.
Hvis du tilsætter kylling til en Alfredo pasta, bliver pastaretten mere fyldig og du kan servere den som hovedret. Den er et hit!
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på hurtige pastaretter med eller uden fløde.
Pasta Alfredo med kylling – opskrift på nem pastaret

Ingredienser
- 1 løg i tern
- 3-4 fed hvidløg pressede eller finthakkede. Du kan nøjes med færre hvidløg - kan evt. udelades
- 1½ bouillonterning smag til - gerne hønsebouillon
- 3-400 gram kylling i tern ca. 2 kyllingebryster - kyllingeinderfilet kan også bruges
- 25 gram smør til stegning måske du skal bruge lidt mere
- 3-400 gram pasta gerne frisk pasta eller - tagliatelle, spaghetti eller skruer
- 100 gram mozzarella - eller gerne parmesanost. eller anden ost f.eks. Vesterhavsost.
- 2½ dl fløde gerne piskefløde men Cremefine, madlavningsfløde el. lign. kan også bruges.
- 1-1½ dl pastavand til passende konsistens.
- Salt og peber og evt. lidt hvidløgssalt smag til
- Evt. timian eller oregano - kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
Sådan gør du
- Skær løget i tern og svits i smør sammen med friskpressede hvidløg og bouillonterninger. Svits til løgene er klare. Klip/skær kyllingebrysterne i små tern og svits dem med i gryden. Supplér evt. med mere smør.

- Steg til kyllingen har skiftet farve. Krydr godt med salt, peber og evt. hvidløgssalt. Tilsæt fløden og lad retten simre ved svag varme imens du koger pastaen efter anvisning på pakken. Omrør undervejs. Husk at gemme kogevand fra pastaen.

- Vend osten i.

- Lad osten smelte lidt i flødesovsen før pastaen vendes i. Omrør undervejs.

- Vend den kogte pasta i flødesovsen og supplér med pastavand, til passende konsistens. Smag til evt. med ekstra salt/peber og hvidløgssalt. Trænger retten til mere smag, så smuldr evt. den sidste halve hønsebouillonterning i.

- Server straks, gerne med et drys krydderurter.

Noter

Prøv en lækker pastaret med kylling, fløde, hvidløg og ost i flødesovs
Skøn ret, som virkelig kan anbefales, også med mozzarella i. Bare brug den ost du har på lager og gerne parmesanost, eller en anden smagfuld ost. Mozzarella versionen var nu også rigtig fin.
Det er en lidt flødetung ret, så server gerne grønt til, en grøn salat eller det kunne være disse stegte gulerødder måske?
Tips og variationer til opskriften på Pasta Alfredo med kylling:
- Hvis du gerne vil spare på kalorierne, så reducér evt. flødemængden og erstat med ekstra pastavand, eller brug Cremefine el. lign.
- Svits gerne bacon med i retten. Det giver en god smag.
- Pastaretten kan også laves med skinke eller laks i stedet for kylling.
- Supplér gerne med grøntsager som f.eks. ærter, majs, porrer eller broccoli.
- Anden ost kan bruges, f.eks. Vesterhavsost, revet cheddar, pecorino eller en rest flødeost.
- Tilsæt evt. revet citronskal eller lidt citronsaft, for at give retten et friskt syrligt pift.
- Peber kan suppleres eller erstattes med f.eks. chili, cayennepeber eller paprika/røget paprika.

Serveringsforslag – Pasta Alfredo med kylling smager dejligt med:
- Et drys frisk persille eller basilikum – jeg brugte frisk oregano.
- Friskkværnet peber og et drys friskrevet parmesan på toppen.
- Et stykke groft brød eller flute til
Rigtig god fornøjelse med den lækre pastaret med kylling i flødesovs.
Hvis du er vild med særligt enkle pastaretter, så prøv også denne med peber, en version med svampe eller denne med hvidløgssmør.
Vi nød retten en helt almindelig hverdagsaften, og den var en stor succes.
Jeg håber – og tror – at Pasta Alfredo med kylling også bliver et nyt pastahit hjemme hos dig. 🙂
Få flere opskrifter på pastaretter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







