Æblemuffins med marcipan er så lækre muffins med æbler og mandler. Der er også citron og kanel i disse kager og de er rigtigt gode og friske i smagen.
Små fine lækre æblemuffins med en frisk sød/syrlig smag. Rigtig nemme muffins og så er de fedtfattige ovenikøbet.
16 muffins med kun ½ dl olie eller 50 gram smeltet smør og 125 gram sukker.
Jeg har brugt lidt tykmælk i dejen, så de er svampede og lækre. Hermed en kageanbefaling fra mig til dig. 🙂
Tryl gerne de nemme muffins med æbler en dag det skal gå stærkt. De er nemlig super hurtige at lave. Måske du også har runkne æbler, der trænger til at blive brugt?
Jeg brugte citronsaft i muffins’ene, fordi jeg også lige havde en citron i overskud. Uhm det gav en rigtig god smag til kagerne.
Citron og æble giver syrlighed og marcipan sødme. Kanelsmagen er jo også altid god i æblekager og så giver mandeltoppingen sprødhed.
Alt går op i en højere enhed med disse kager.
Har du ikke lige en citron, så kan du fint bruge citronsaft fra flaske. Citron kan også udelades eller erstattes med f.eks. appelsinsaft?
Marcipanen kan også sagtens udelades. Muffinsene kan fint laves bare med kun med æbler eller pærer f.eks.?
Her kommer opskriften – den er nem. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på æblemuffins.
Æblemuffins med marcipan – opskrift på lækre muffins med æbler
Ingredienser
- 1 æg
- 125 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 spsk citronsaft saft/skal af 1 øko.citron eller saft fra flaske. Kan udelades eller erstattes med appelsinsaft/skal
- ½ dl olie kan erstattes med 50 gram smeltet smør
- 1 dl. mælk / tykmælk / yoghurt el. lign.
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3-4 små æbler i tern. Ca. 275 gram (uden kernehus) Kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer eller blommer.
- 100 gram revet marcipan kan udelades
Drys:
- 2-3 tsk kanel
- 2-3 spsk perlesukker
- 1 håndfuld mandler grofthakkede
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.. Smelt smørret i mikroovn el. gryde og rør det i dejen sammen med saft/skal af en citron. Tilsæt tykmælk el. lignende. .
- Bland mel med bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber. Rør til dejen er klumpefri. Riv marcipanen og vend det i. Skyl æblerne og skær æblebådene i små stykker. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem. Skrællen giver god smag
- Rør æblestykkerne i dejen og vend den godt rundt.
- Fordel 1 stor spsk. dej i muffinsforme af silicone (eller papir). Jeg fik 16 muffins af denne portion. Hvis du sætter en papirform ned i en form af silicone/metal holder det bedre på formen.
- Drys med kanel, perlesukker og grofthakkede mandler på toppen.
- Bag muffins'ene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af størrelsen på dine kager. Muffins'ene er færdige når de er gyldne og sprøde.
- Serveres lune som de er eller med vaniljeis/vaniljecreme til. Smager også godt kolde.
Noter
Æbler kan erstattes med pærer eller anden frugt
Vend også gerne 1-2 tsk kanel i dejen.Nemme, sprøde og lækre æble muffins med marcipan og citron – fedtfattige er de også.
Prøv nogle rigtigt nemme muffins, der er billige og hurtige at lave. Med kun 50 gram smør til 16 muffins, så er det også nogle fedtfattige kager.
Det er tykmælken, der er tricket her. Det tilfører fugt og gør muffins’ene ekstra svampede. Tykmælken gør også at man kan nøjes med kun ½/dl olie / 50 gram smør i kagerne. Smart!
Har du ikke lige tykmælk på lager, så kan andre surmælksprodukter eller mælk sagtens bruges også. Måske du også har en rest yoghurt, skyr el. lign du kan bruge?
Smør er dyrest at bruge, så muffins’ene kan sagtens laves med olie i dejen også.
Olie blødgør også dejen, så de bliver ekstra svampede. Hvis du foretrækker smørsmagen i dine muffins, så brug bare smør.
Muffins’ene er meget nemme at lave og du kan se billedprocessen fra start til slut her:
Dejen røres med elpisker i starten og med dejskraber efter melet er tilsat.
Jo mindre du pisker efter melet er tilsat, jo mere luftige bliver muffins’ene. Det er min erfaring. Jeg vender derfor altid kun melet i med dejskraber.
Hvis du ønsker en kraftigere kanelsmag i dine muffins, så vend gerne 1-2 tsk kanel i dejen også.
Du kunne også prøve disse nemme æblemuffins med kardemomme? Uhm de er også gode.
En-to-vupti var der lækre æblemuffins på kagetallerkenen.
Stop madspilds-kager, hvor jeg fik brugt både æbler og citron, jeg havde i overskud. Brug gerne anden frugt, hvis du har? Nedfaldsfrugt er også fin at bruge, bare skær evt. pletter af.
Dejen kan du også bruge til at bage en hel æblekage / æbletærte. Her har jeg brugt dej fra 3-4 muffins til en fin lille æbletærte med marcipan.
Rigtig god kagebagefornøjelse til dig – én gang kagefan – altid kagefan?
Prøv også disse fedtfattige æblemuffins eller disse æblemuffins med Nutella. Jeg har også prøvet at lave lækre æblemuffins med crumble, uhm de er også gode.
Hvis du er vild med ekstra saftige æblemuffins med kanel, så klik her.
Hvis du vil se flere opskrifter på muffins, så kan du finde en masse gode ideer i denne liste.
Få flere opskrifter på æblemuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.