•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_0950

Totalt små fine lækre muffins med æble, citron, marcipan og kanel-mandeltopping. Rigtig nemme muffins og rimeligt fedtfattige ovenikøbet. Jeg har kun plusord til overs for disse muffins – så hermed er – endnu – en kageanbefaling givet videre til dig. 🙂DSC_0947Tryl gerne de nemme muffins en dag det skal gå stærkt og gerne når/hvis du har runkne æbler, der trænger til at blive brugt. Jeg brugte citronsaft i muffins’ene, fordi jeg også lige havde en citron i overskud. Det viste sig at være rigtigt genialt.

Citron og æble giver syrlighed og marcipan sødme. Kanel- og mandeltoppingen et “frækt” knasende modspil. Alt går op i en højere enhed <3DSC_0949Har du ikke lige en citron, så pyt. Marcipanen kan også fint udelades. Muffinsene kan fint laves bare med æble alene, eller pærer eller?

Her kommer opskriften – den er nem:

Lækre muffins med æble, citron, marcipan og kaneldrys
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 17 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 125 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Saft og skal af 1 økologisk citron
  • 50 gram smeltet smør
  • dl. tykmælk ell. yoghurt/ymer/kærnemælk/skyr. Mælk kan også bruges
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 æbler i små tern
  • 100 gram revet marcipan
  • Drys:
  • Kanel
  • Perlesukker
  • Grofthakkede mandler

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med elpisker.
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
  • Tilsæt saft og skal fra citronen
  • Tilsæt tykmælk
  • Bland mel med bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber. Rør godt.
  • Riv marcipanen og vend det i
  • Befri æblerne for kernehus og skær æblebådene i små stykker. Du behøver ikke skrælle dem, hvis skrællen er fin. Æbleskræl tilfører muffins'ene smag, vitaminer og en smuk farve.
  • Rør æblestykkerne i.
  • Fordel 1 stor spsk. dej i muffinsforme af silicone (eller papir)
  • Jeg fik 16 muffins af denne portion
  • Drys kanel og perlesukker på toppen og grofthakkede mandler øverst
  • Bag muffins'ene ca. 15-17 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Muffins'ene er færdige når de er gyldne og sprøde.
  • Kagerne kan spises som de er eller nydes med vaniljeis/vaniljecreme eller flødeskum til.
  • Kan nydes lune eller afkølede.
  • Kagerne bliver som friskbagte, hvis de lunes 5-7 minutter i ovnen igen dagen efter.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Lækre muffins med æble, citron og marcipanTotalt nemme muffins – og ikke så fedtholdige. 50 gram smør til 16 muffins er billigt sluppet? Det er tykmælken der er tricket her. Det tilfører fugt og gør muffins’ene svampede. Tykmælken gør at du kan reducere fedtstoffet. Smart!

Har du ikke lige tykmælk på lager, kan andre surmælksprodukter sagtens bruges ell. mælk.

Dejen røres med elpisker i starten og med dejskraber efter melet er tilsat. Jo mindre du pisker efter melet er tilsat, jo mere luftige bliver muffins’ene. Det er min erfaring. Lækre muffins med æble, citron og marcipan En-to-vupti var der lækre søndagsmuffins på kagetallerkenen. Stop madspilds-kager, hvor der blev brugt rester af æbler og citroner. Brug gerne anden frugt, hvis du har? Nedfaldsfrugt er også fin at bruge, bare skær evt. pletter af.

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig – én gang kagefan – altid kagefan? 🙂
Lækre muffins med æble, citron og marcipan


  •  
  •  
  •  
  •  
  •