Hjemmelavet marcipan. Det er jo næsten trylleri! Jeg har prøvet at lave hjemmelavet mandelmasse på kun 5 minutter!
Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift med dig.
Marcipan er dyrt men lige nu er mandlerne billigere. 1 kg for 40 kr, så på denne måde kan du nemt lave virkelig billig marcipan selv. Tænk at kunne lave sin egen marcipan til konfekt eller kransekage!
Jeg havde en pose mandelmel jeg eksperimenterede med og sikke en succes!
Mandelmelet havde jeg købt billigt som et ja tak tilbud til ingen penge.
Udløbsdatoen var nær, men mandelmel kan snildt holde sig længe efter. Jeg fortryder næsten at jeg ikke købte noget mere, så kunne jeg jo have lavet mega meget marcipan!
Du kan sagtens også bare blende mandler til mandelmel. Jeg fik ca. 325 gram marcipan af 200 gram mandelmel.
Kan man lave hjemmelavet marcipan af mandler med skal?
Smut gerne mandlerne først, hvis du vil have helt lys marcipan.
Hjemmelavet marcipan kan sagtens laves af mandler med skal også. Så får du bare en mere rustik mandelmasse med masser af smag og intet går til spilde.
Hjemmelavet mandelmasse kan du lave med 3 ingredienser på kun få minutter!
Skønt at vi nu så nemt at lave marcipan vi kan bruge til kransekage, konfekt og kager. Få inspiration til opskrifter med marcipan nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Hjemmelavet marcipan – få en hurtig nem opskrift på mandelmasse her
Ingredienser
- 200 gram mandelmel eller fintblendede mandler gerne med skal
- 1 dl sukker 85 gram. Kan erstattes med sirup, glucosesirup eller honning
- 1 dl vand
- evt. 1-2 spsk flormelis
Sådan gør du
- Hæld sukker og vand i en gryde og kog det op til en sukkerlage/sukkersirup. Min kogte ca. 3-5 minutter. Lad den afkøle lidt - ca. til fingervarmt.
- Blend mandlerne fint medmindre du bruger mandelmel. Du kan smutte mandlerne eller bruge mandler med skal. Hæld mandelmelet i en skål og tilsæt sukkerlagen lidt efter lidt
- Rør resten af sukkerlagen ind i massen og rør godt, til mandelmassen hænger godt sammen og kan samles til en kugle. Massen stivner når den er afkølet, men ælt evt. et par spsk flormelis ind i massen, hvis den er for tynd
- Læg mandelmassen på et stykke film og pak den ind i filmen imens du ruller den til en stang. Lad nu marcipanen afkøle i køleskabet og den er klar til brug efter kort tid. Der blev ca. 325 gram marcipan af denne portion.
Noter
Kan også laves med sirup, glucosesirup eller honnning
Det er nemt og hurtigt at lave hjemmelavet marcipanmasse. 5 minutter – 3 ingredienser – det må du prøve!
Tænk at noget så lækkert kan laves så nemt og med så få ingredienser!?
Jeg har bare lavet marcipanen med en nem hurtig sukkerlage.
Man kan også lave hjemmelavet marcipan med sirup, glucosesirup eller honnning. Det skal bare være en form for sukker, du koger op i en hurtig lage.
Man kan vist også bare ælte mandelmel med sirup uden opkog? Det har jeg endnu til gode at prøve. Der er basis for nye og flere nemme eksperimenter! 🙂
Hvor længe kan hjemmelavet marcipan holde sig?
Marcipanen kan holde sig 3-4 uger, men den kan også sagtens fryses.
Tror bare jeg vælger at lave den hjemmelavede marcipan i årets løb, når jeg lige mangler marcipan til kager og desserter.
Tit synes jeg marcipan er så frygteligt dyrt at købe, imens mandler derimod tit kan købes billigt. Smart at jeg nu har prøvet at lave marcipan selv og det er jo slet ikke så svært. Det må du også prøve, hvis du har mandler i huset?
Tænk at vi nu så nemt – og en del billigere – kan trylle disse lækre mozartkugler eller den lækre marcipankonfekt med Bailey
Spring du også bare ud i marcipan eventyret. Det er super nemt!
Hvis du vil bruge marcipanen til kransekage, så prøv at tjekke denne opskrift ud.
Få opskrifter på kager med marcipan her
Opskrifter på kransekage til nytår kan du se her
Få opskrifter på konfekt med marcipan her
Nemme lækre opskrifter med marcipan kan du se her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
tak. Jeg er meget enig; tror du det kan bruges til kransekage-bagning?