•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2015-06-11 19.49.28Totalt lækre burgere vi spiste i dag! Helt vild fornem menu, når man tænker på at jeg først var hjemme 17.30 og der var bragende solskin. Det skulle gå tjept med den mad, for terrassen kaldte.

Hvordan filan kan det så være, at der kom burgere på tallerkenen? Det skyldes primært: stædighed, tilbud på kylletter, et køleskab proppet med grønt og burgertrang hos både børn og voksne.

Nu starter problemerne. Du vi spørge til opskrift. Hm, hm.

Jeg videreudviklede faktisk på denne færdigblanding, så de præcise mål kan jeg ikke give dig. Ja oh skræk oh ve – Bagenørden bruger en færdigblanding. Jep indrømmet. Lidl har sådanne melposer til 8 kr og hvis man pepper blandingen op, giver det faktisk rigtigt anstændige brød og boller.DSC_5644

Jamen hvordan gør man så? 

Opfører sig anarkistisk i forhold til anvisningerne bag på pakken. Tilsætter den dobbelte mængde væske, mindst, 50 gram gær, rugmel og havregryn i rigelige mængder og hvedemel indtil dejen slipper skål og fingre. Jeg brugte køkkenmaskine – alt andet kunne jeg ikke overskue kl. 18.00.

DSC_5646

Hvorfor så overhovedet bruge en færdigblanding? Tja, det spørger jeg også mig selv om. Jeg kunne jo sagtens bare have brugt lunkent vand og tilsat gær, salt, sukker, ½ delen af melmængden som groft mel/havregryn og resten som hvedemel. Voila. Det kan du fint gøre, hvis du vil lave bollerne helt fra bunden.

2015-06-11 19.26.45

Men jeg brugte altså en færdigblanding, fordi jeg havde den på lager i skabet og for det på en eller anden måde virkede mere overskueligt at starte med den?

Du skal ikke være så nervøs over at melmængderne ikke er præcise i denne opskrift. Tilsæt blot det mel du foretrækker, og gerne hørfrø også. Jeg elsker masser af havregryn i brød, og bruger gerne ½ pose, hvis jeg kan slippe afsted med det.

2015-06-11 21.46.30

Jeg speedede bollerne lidt op ved at springe den ene omgang hævning over. Jeg tilsatte 50 gram gær til dejen, formede boller og dej i hævekurv og lod dejen hæve i en 30 grader lun ovn i ½ time.

DSC_5653Bag herefter 20 minutter i ovn. Voila. Kylletter skulle bare steges og grønt skæres. Faktisk en ret hurtig aftenmenu – selv i solskin? Hvor tror du jeg tilbragte tiden imens bollerne hævede? I solen da! 🙂

DSC_5667

Burgere med kylletter og pesto – burgerboller

Lækre nemme burgerboller med kylletter, grønt og pesto
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til de travle
Keyword: burgerboller, burgere, kylletter
Portioner: 26 boller og 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg færdig brødblanding eller 1 kilo fuldkornsmel f.eks.
  • 1,5 liter lunkent væske
  • 50 gram gær
  • 7 dl. havregryn
  • 5 dl. rugmel
  • ca. 1 kg Hvedemel til dejen slipper skål og fingre du skal bruge mindst 1 kilo
  • Pensling: mælk/tykmælk ell. lignende
  • Drys: Solsikkekerner og sesam
  • Fyld: 2 kylletter pr. burger eller bøffer af oksekød, salat, agurk, tomater, peberfrugt, rødløg, pesto, dressing, ketchup

Fyld til burgerne:

  • 2 kylletter pr burger kan erstattes af stegt/grillede kyllingeschnitzler
  • Forslag til andet fyld: bøffer af oksekød, salat, agurk, tomater, peberfrugt, rødløg, pesto, dressing, ketchup

Sådan gør du

  • Lun væsken og rør gæren i.
  • Tilsæt mel - det grove mel først og hvedemelet til sidst. Tilsæt melet lidt efter lidt
  • Form boller og franskbrød og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Jeg fik 6 burgerboller, 20 boller og 1 franskbrød af denne portion
  • Lav burgerbollerne lidt ekstra flade.
  • Læg noget af dejen i en hævekurv, hvis du har en sådan, det giver det smukkeste franskbrød
  • Sæt bagepladerne i ovnen og lad bollerne hæve v. 30 grader varmluft i 30 minutter
  • Pensl bollerne og drys med sesam eller solsikkekerner
  • Bag bollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmuft. Franskbrødet skal have ca. 30 minutter

Noter

Burgerbollerne er fryseegnede
Mængden af groft mel kan du sagtens variere/udskifte
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre burgere med kylletter og grove burgerboller

2015-06-11 19.38.24

Hvem skulle have troet, at man kl. 19 kunne sidde på terrassen og spise så lækre burgere på en helt almindelig hverdags-torsdag?

Så pyt da med at det var en færdigblanding der kickstartede herlighederne? 😉

DSC_5676

og kylletter, hvad er det da for en spise? Nogen siger det er skrammelmad – men her i familien synes vi kylletter smager rigtigt godt i burgere altså. Det er faktisk rigtigt og du skulle prøve. Hurtigt og nemt og dine børn (eller teenagerne) vil elske dig for kylletterne! Vi spiser dem faktisk kun i burgers og her er de rigtigt fine.

DSC_5681

Der blev altså også brugt luksus i dagens burgere. Den allerbedste pesto fra Løgismose. Den smurte nogen af os vores burgere med. Øj det er altså bare verdens bedste pesto!

2015-06-11 19.44.30

Uhm! og klart sundere end dressing tænker jeg – mere smagfuldt ihvertfald. De andre i familien brugte ketchup eller karryketchup – det synes de smagte perfekt.2015-06-11 19.34.57

Jeg snittede alverdens grønt til burgerne, de klassiske burgergrøntsager men brug gerne det du har eller dit yndlingsgrønt.

2015-06-11 19.38.53

Sådan laver du burgerboller af groft mel og pesto – se billederne her:

Det var altså nogle rigtigt lækre boller – DSC_5651og der er 1000 boller til i morgen og et stort smukt franskbrød. Glæder mig allerede til morgenmaden og madpakken i morgen
DSC_5671Se lige hvor smukke bollerne blev – især i solskin er de smukkest.
2015-06-11 19.33.46Lækre hverdagsburgere – smagte fantastisk og de kan anbefales – selv på en svedende varm sommerdag.
2015-06-11 19.38.28


  •  
  •  
  •  
  •  
  •