Marengs med chokolade og mandler. Uhm her får du opskriften på nemme, lækre kyskager med chokolade.
Uhm – marengs, er så skønne kager. De kan laves på ingen tid og du behøver kun ganske få ingredienser.
Kagerne kan også laves helt uden fedtstof, så rimeligt kalorielette er de faktisk også.
Marengs er knasende, sprøde kager. Lette, luftige og meget nemme at lave.
Ofte laver jeg marengs, når vi lige har æggehvider i overskud.
I dag lavede drengene i familien Pasta Carbonara og de havde lige 3 æggehvider i overskud. Stop madspilds-kager? Perfekt!
Det var da meget rimeligt, at jeg stod for desserten, nu jeg havde fået aftensmaden serveret, ikke? 🙂
Drengene i familien roste kyskagerne i høje toner.
Der blev taget marengs af kadefadet flere omgange. De var en succes. 🙂Uhm – der kunne hurtigt blive et fad marengs klar til familiens aftenkaffe. Jeg behøvede ikke megen betænkningstid 😉
Jeg puttede mandler og chokolade i dagens marengs, men de kan også sagtens laves i alle mulige andre varianter.
Prøv også disse lækre lakridsmarengs eller måske du kan finde på en helt anden variant? Opskriften på marengs er rigtig nem og du får den lige her:
Marengs med chokolade – få en god, nem kyskage opskrift hér
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 150 gram sukker
- 100 gram hakket mørk chokolade
- 1 håndfuld finthakkede mandler eller nødder kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive, til skålen kan vendes på hovedet. Pisk sukkeret meget langsomt i, max. 1 spsk af gangen. Pisk til massen er sej, tyk og sukkeret er opløst. Du skal kunne trække toppe i marengsen. Tilsæt evt. ½ tsk eddike
- Hak mandler og chokolade meget fint og vend det forsigtigt i marengsen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt marengs på bagepladen med to teskeer. Kagerne hæver ikke meget, så de kan godt stå rimeligt tæt. Du kan også bruge sprøjtetylle - 10 mm
- Bag marengsene ca. 30-35 minutter v. 125 grader varmluft - eller gerne 1 time v. 100 grader varmluft (125 grader alm. ovn)
- Lad kagerne tørre på bagepladen, før du putter dem i en kagedåse.
Noter
Hvis du tilsætter ½ tsk eddike, vil marengsen blive mere "tyggegummi "sej" i det.
Marengs kan holde sig flere uger i tætsluttende kagedåseDet er nemt at lave marengskys og basisingredienserne til kyskager er æggehvider og sukker – glutenfrie småkager
Det er rigtigt nemt at lave marengs og i teorien kan de laves, med kun to ingredienser: æggehvider og sukker.
Tilsæt dog gerne smagsforstærkere som f.eks. lakrids, makroner eller revet marcipan?
Du kan sprøjte massen ud med sprøjtetylle, eller bare lægge dem på bagepladen med 2 teskeer. Hvis du bruger sprøjtetylle, så får de mere “swirl”. Hvis du tilsætter lidt eddike til marengsmassen, så vil de få en mere sej midte.
Hjemmelavede marengs smager SÅ meget bedre end de færdigkøbte og de er rigtigt nemme at lave.
Her ser du lige lidt billeder af marengs-arbejdsprocessen fra start til slut:
Sådan laver du hjemmelavede marengs kyskager – se billederne her:
Nemme lækre marengs! De smager skønt med mandler og chokolade. Det passede så fint, at kagerne var i ovnen, imens vi spiste drengenes lækre Pasta Carbonara.
Skønt med kagedessert, især når det er rimeligt kalorielette kager der serveres.:-)
Jeg er sikker på, at du vil blive vild med de lækre marengs?
Kombinationen af chokolade og grofthakkede mandler er skøn, især også i marengs. Det har betydning for både smag og konsistens. En lækkerbisken. Uhm <3
Jeg håber du har fået lyst til at springe på de skønne marengs? Det håber jeg. Jeg har i hvert fald hermed givet kagerne min allerbedste anbefaling 🙂
Hvis du kan nøjes med en lille portion, så prøv at lave marengs i airfryer.
Få flere lækre opskrifter på marengs og kyskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.