•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æggeblomme marengs - gule klap småkager Mon ikke du kender det der med at have æggeblommer i overskud?

Måske du har bagt marengskyskager med æggehvider? Måske du bare har brugt æggehviderne til noget andet? Nå men hvad stiller man så op med de overskydende æggeblommer?

På bloggen finder du en masse opskrifter på lækre småkager, hvor du kun skal bruge æggeblommer f.eks. disse:

Småkager med æggeblommer og peanuts
Nemme sprøde og lækre småkager med æggeblommer og peanuts
Se opskriften her
Småkager med æggeblommer og peanuts
Småkager med nødder & æggeblommer lækre
Nemme sprøde og lækre småkager med hasselnødder og æggeblommer
Se opskriften her
Småkager med nødder & æggeblommer lækre

Men måske du har lyst til at prøve noget nyt? Det havde jeg og nu videregiver jeg så lige inspirationen til dig 🙂

Ja i dag skal du høre om et nyt kageeksperiment: nemlig gule marengs, lavet kun med æggeblommer. Kan man det? Jeps det kan man og det bliver nogle lækre småkager.Æggeblomme marengs - gule klap småkagerKagerne kaldes også gule klap eller æggeblommekager og de er super nemme at lave og du skal kun bruge 3 ingredienser: Æggeblommer, flormelis og hjortetaksalt.Æggeblomme marengs - gule klap småkager Voila! De nemmeste småkager du kan bage!

Hvordan smager marengs lavet af æggeblommer så?

De smager godt. De smager sødt. De er meget porøse og så smelter de på tungen. Der bliver mange kager og så er de drøje i brug, for man kan kun spise et par stykker.

Måske du skulle prøve æggeblomme marengsene, hvis du lige skulle have nogle æggeblommer i overskud?Æggeblomme marengs - gule klap småkager Gule klap er en opskrift fra svundne tider og så synes jeg at det er rigtigt godt at få “støvet” de gamle køkkenklassikere af – retrokager er jeg faktisk en ret stor fan af.

Husmødrene i køkkenerne havde bare styr på det dengang – både mht. madlavning og kagebag og de gamle opskrifter kan vi sagtens finde inspiration i i dag også, synes jeg.Æggeblomme marengs - gule klap småkager Mon ikke også at opskriften på de gule klap æggeblommemarengs-kager er blevet udviklet af en husmor med æggeblommer i overskud engang? Jeg tror det 🙂

Det herlige er, at de nu også har fundet vejen til mit – og måske også dit – køkken. Lad æggeblommekagerne genføde i dit køkken 🙂Æggeblomme marengs - gule klap småkager Opskriften på kagerne er rigtig nem og du får den lige her:

Æggeblomme marengs – nemme lækre gule klap småkager

Sprøde marengs småkager med æggeblomer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Æggeblomme marengs - gule klap småkager
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: æggeblommekager, æggeblommemarengs, marengs
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 150 gram flormelis
  • ½ tsk hjortetaksalt

Sådan gør du

  • Hæld æggeblommerne i en skål og hæld flormelis på. Drys hjortetaksalt over og rør nu dejen sammen - du behøver ikke piske den med elpisker, men den kan røres bare med piskeris eller ske
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager
  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel nu marengskagerne på pladen med to teskeer. Du kan også sprøjte dejen ud med en sprøjtetylle, men teskeer er også fint.
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager
  • Bag nu kagerne ca. 35 minutter v. 125 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er hævet til dobbeltstørrelse. Det bliver store runde flade kager - med en højde på ca. 1 cm.
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager
  • Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i en kagedåse
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Noter

Jeg tænker at du sagtens kan eksperimentere med kagerne og tilsætte f.eks. lidt grofthakket chokolade eller grofthakkede nødder?
Kagerne kan holde sig i kagedåserne i flerr uger
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Sprøde marengs småkager lavet med æggeblommer – og kun med 3 ingredienser

Ja det er faktisk muligt at lave marengs uden æggehvider – smart at man kan bruge både æggehvider og æggeblommer til marengs.

Prøv æggeblommekagerne. De er et anderledes sødt lille indslag til kagebordet.

Småkagerne er lavet på ingen tid og det er så super smart at man skal bruge så få ingredienser – det er jo med garanti også nogle ingredienser du har i dine køkkenskabe? Bare spring på 🙂Æggeblomme marengs - gule klap småkager Marengs småkagerne var et hit her i min familie. En portion er drøj i brug, for man kan ikke spise så mange af de søde kager, men et par stykker til god kop kaffe var et hit.

Kagerne kan holde sig i flere uger i kagedåsen – smart lige at kunne hive en dåse hjemmebag frem når der kommer gæster?

Gem da lige opskriften. Måske du skulle prøve dem en dag du har æggeblommer i overskud?
Æggeblomme marengs - gule klap småkager


  •  
  •  
  •  
  •  
  •