Fragilité. Uhm her får du opskriften på en dejlig nem marengskage med mandler i marengsen.

Dessert kagen er pyntet med flødeskum med skyr, chokolade og frisk frugt og bær. En helt perfekt sommerkage med mandelbund!

Nøddemarengs med fyld smager bare så godt, den lækreste dessert. Nøddebunden kan laves med nødder eller mandler.

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Det smarte er, at du kan pynte kagen med lige de bær og den frugt du har, eller som der er i sæson.

Jeg pyntede kagen med ribs, kirsebær, jordbær, blåbær og lidt grofthakket chokolade. Uhm! Sikke fin den blev og så godt den smagte.

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Jeg blandede lidt vaniljeskyr i flødeskummet, så det blev en dejlig syrlig creme, der passede perfekt til kagen.

Vaniljeskyr kan du sagtens erstatte med f.eks. creme fraiche, alm. skyr ell. lignende.

Det vil også smage godt med en moccacreme / kaffe creme kagen i stedet for. Få en god opskrift på lækker kaffeskum her

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Hvad er fragilité?

Navnet stammer fra det franske fragile, der betyder skrøbelig. Det er en marengskage / marengsbund, der tit ses blandet med nødder eller mandler.

Jeg brugte blendede mandler, men du kan sagtens bruge de nødder du har, f.eks. hasselnødder, valnødder ell. lignende.

Mandlerne gav marengsbunden lidt knas og bid og den lækreste smag. Bagte mandler er et hit i marengs.

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Kan fragilité bages uden mandler og nødder?

Ja det kan den sagtens. Så bliver det bare en helt almindelig marengsbund. Nederst i dette indlæg får du en flere opskrifter på lækre marengskager.

Prøv f.eks. den populære forårslagkage eller den de lækre pavlova kager, der kan laves med  eller uden marcipan i bunden. Prøv også en mini pavlova?

Du kan også knuse TUC kiks i marengsmassen, og hermed lave den populære TUC kage.

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Denne fragilité er en hurtig dessertkage at lave og dine gæster vil elske den. Et hit både på et kagebord og som dessert.

Opskriften på denne fragilité er rigtig nem. Du får den lige her:

Fragilité – nem marengskage med frugt & bær – få en god lækker sommer dessert opskrift her

Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
Nem marengskager med mandler, flødecreme og bær / frugt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • 100 gram flormelis kan erstattes med 160 gram alm. sukker
  • 100 gram mandler Fintblendede. Kan erstattes med nødder f.eks. hasselnødder eller valnødder
  • 1 nip salt

Fløde creme:

  • 2 dl flødeskum
  • 4 spsk vaniljeskyr (ca. smag til) kan erstattes med alm. skyr, creme fraiche ell. lign.

Top: Blandede frugter og bær f.eks.:

  • 100 gram jordbær du kan sagtens bruge flere
  • 10 kirsebær kan udelades eller erstattes med andre bær
  • ribs kan udelades eller erstattes med andre bær
  • 10-15 blåbær ca. Kan udelades eller erstattes med andre bær
  • 25 gram mørk chokolade grofthakket. Kan udelades

Sådan gør du

Marengsbund:

  • Pisk æggehviderne, til du kan vende bunden i vejret på skålen
  • Pisk flormelis i 1 spsk af gangen og pisk godt efter hver spsk. Tilsæt salt. Pisk marengsen til den er tyk, blank og sej og du kan trække toppe i marengsen.
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
  • Blend mandlerne eller nødderne i en minihakker ell. lign
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
  • Vend forsigtigt de blendede mandler i marengsen med en dejskraber
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
  • Brug en tallerken til at tegne omrids på et stykke bagepapir, på en bageplade. Min tallerkendiameter var 23 cm. Fyld marengsen til 1 cm fra stregen. Du kan også lave en mindre diameter, så får du en højere marengs.
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
  • Bag nu nøddemarengsbunden ca. 45 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn) Den er færdig, når den er sprød og let gylden. Lad bunden afkøle helt, gerne i ovnens eftervarme eller på bagepladen
  • Løsn forsigtigt marengsbunden med en platkniv hele vejen rundt, når bunden er helt kold. Flyt den forsigtigt over på et lagkagefad.
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
  • Skyl og rens bærrene / frugten og dup dem tørre

Flødecreme:

  • Pisk fløden til flødeskum og smag til med vaniljeskyr. Bruger du creme fraiche ell. lign. så smag til med lidt vaniljesukker.
  • Smør flødecremen på kagebunden og pynt med bær og grofthakket chokolade
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
  • Serveres straks. Kan opbevares i køleskabet, til den skal serveres, men marengsbunden vil blive blød med tiden. Rækker til ca. 6 pers.
    Fragilite - nem marengskage med frugt & bær

Noter

Du kan pynte kagen med bær/frugt helt efter eget valg
Mandler kan erstattes med alle slags nødder i nøddemarengsen
Marengsbunden kan laves flere dage i forvejen, og så kan du bare pynte kagen lige før servering
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Jordbærkage med mandelbund. En sprød og lækker kagebund af nøddemarengs, skyr flødecreme og friske bær

Sikke en nem og lækker sommerkage. Kagen skal have lidt lang tid i ovnen, så bliver marengsen bedst.

Lad også gerne nøddemarengsbunden tørre i ovnens eftervarme, så bliver den helt sprød og lækker. Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Husk på at marengs kagebunden er “fragile” (skrøbelig). Løsn den derfor forsigtigt med en paletkniv, hele vejen rundt, før du flytter den forsigtigt over på et lagkagefad.  Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Kan marengsbunden laves i forvejen?

Du kan sagtens lave marengsbunden flere dage i forvejen, og så vente med at pynte kagen, til den skal serveres.

Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Opbevar marengsbunden i ovnen eller under et viskestykke. Skulle den blive blød, så kan du lune den nogle minutter i ovnen igen.

Kan en fragilité laves som lagkage?

Hvis du bager 2 marengsbunde, så kan du lægge kagen sammen som en rigtig fin lagkage. Pynt f.eks. toppen med striber af smeltet chokolade. Uhm.

Denne fragilité var et kæmpe hit og man bliver da i ægte godt sommerhumør af at se på den dejlige kage.

Den lækreste sommerdessert, der er frisk i smagen. Sød marengs, syrlige bær og luftig creme af flødeskum og vanilje skyr. Oh la la!

Vi delte den dejlige kage med vores naboer. Der er stadig en kvart kage tilbage.Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Jeg vil tro at kagen rækker til ca. 6 personer, afhængig af hvor lækkersultne I er. Den fylder ikke meget i maven, men se da lige hvor fin den er.

Hvis du er vild med fragilité, så skulle du også prøve denne Budapestrulle – fragilité roulade, uhm den er også rigtig god. Budapestrulle opskrift - nøddemarengs roulade

Den må du prøve. Du og dine gæster vil juble – med garanti. 🙂

Rigtig god fornøjelse med den dejlige dessert kage. Så er det sommer. 🙂Fragilité - nem marengskage med frugt & bær

Få flere lækre opskrifter på marengskager her:

1.

Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade
Marengskage med hasselnødder, chokolade og Tuc kiks
Se opskriften her
Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade

2.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

3.

Pavlova opskrift - nem pavlova kage med bær, banan og fløde
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

4.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

5.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

6.

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

7.

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Amerikansk lagkage med frugt – i bradepande

8.

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

9.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

10.

Marengsreder med rabarberskum - opskrift
Marengs fuglereder med rabarber flødeskum
Se opskriften her
Marengsreder med rabarberskum - opskrift

11.

Budapestrulle opskrift - nem fragilité roulade
Nem marengsroulade af nøddemarengs
Se opskriften her
Budapestrulle opskrift - nøddemarengs roulade


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.