Marengs med kakao – små, nemme og fedtfattige kyskager

  • Marengs med kakao - nemme, lækre og fedtfattige

Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerHar du et par æggehvider i overskud, så har du ikke lang vej til en portion hurtige marengs eller kyskager som de også kaldes.

Marengs er nemme at lave og du skal kun bruge ganske få ingredienser. De er fedtfattige også, så skal du synde med en kage og vil du gerne spare lidt på kalorierne, så er marengs en rigtigt godt småkagebud.

Der er ganske få trin i marengs-processen, men et enkelt trin kan godt drille lidt. Marengs-kagerne skal nok smage godt, uanset udseendet og er du heldig, så vil du kunne opleve at dine marengs kommer til at ligne rigtige kys.

Mine marengs blev små, fine og runde, uden synderligt meget top.Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerMan kunne sige, at jeg ikke er den helt rette marengs-ekspert så, men i opskriften nedenfor vil jeg alligevel prøve at give dig nogle marengs-tips og fiduser.

Marengsene med kakao smager skønt og et fad med kager bliver hurtigt tømt. Har du lyst til helt lyse marengs, så kan du sagtens udelade kakaopulveret eller erstatte med vaniljesukker eller lakridspulver? Uhm – disse lakridsmarengs smager også bare så godt 🙂Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerHvis du tilsætter finthakkede mandler, så har du faktisk lavet hjemmelavede makroner. Smart og de smager super godt 🙂

Find opskriften på de små kakao-marengs lige her:

Marengs med kakao - nemme, lækre og fedtfattige
Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 50 små marengs
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 100 gram flormelis
  • 3 tsk kakao kan udelades eller erstattes af 1 tsk vaniljesukker
  • Evt.: 1 tsk eddike

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive
  • Tilsæt 1/3 af flormelisset og pisk yderligere 2-3 minutter
  • Tilsæt resten af sukkeret langsomt imens du pisker fortsat.
  • Sigt kakaopulveret i og vend forsigtigt
  • Tilsæt eddike (eddiken gør, at marengs-kernen bliver lidt sej, ønsker du en marengs der er sprød helt igennem, så udelad bare eddike)
  • Læg marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug 2 teskeer eller en spiseske, hvis du ønsker større marengs.
  • Du kan også putte massen i en sprøjtepose med en lille tylle, og sprøjte marengsen ud
  • Bag marengsene ca. 25-30 minutter v. 125 grader varmluft. Bager du større kager end jeg har gjort, skal dine kager have lidt længere tid.

Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerDer er da en lille spids på mine marengs, ikke? Kan du ikke få øje på den? 🙂

Jeg var vist lidt for overivrig og tilsatte for meget af sukkeret for hurtigt, tror jeg.

Jeg har lavet marengs mange gange, men har endnu kun oplevet at få forskelligt resultat hver gang. Heldigvis er jeg god til at sige pyt, for kagerne smager jo godt uanset. Faktisk synes jeg nu at disse ser ret nuttede ud. Hvad siger du? 😉Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerMåske min tilgang også forklarer lidt hvorfor jeg ikke er eller nogensinde bliver Bagedyst-kandidat? (at jeg så også har lyst til et andet stress-niveau i mit køkken er en helt anden snak ;-).

Der er få trin i marengs-processen og ingrediens-listen er jo dejlig overskueligt kort.

Billederne her viser hvordan du laver marengs:

En-to-vupti er der et fad marengs klar til dig.

Gem derfor altid æggehvider, hvis du skulle have nogle i overskud.

Forleden lavede jeg øllebrød af en rugbrødsrest og her skulle der lige bruges to æggeblommer til æggesnapsen. Perfekt – det betød jo så lige marengs til dessert. Win-win 🙂

Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig 🙂
Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer