Marineret skinkesteg i ovn. Uhm her får du en lækker opskrift på en saftig skinkesteg uden svær, tilberedt i ovnen. Tænk sig. Nogle gange kan man vinde i skinke lotteriet på en ganske almindelig torsdag. På en tur i supermarkedet, fandt jeg sådan en lille mini-skinkesteg til en tyver. TYVE KRONER!
Hm, hm. Den skinke havde jeg nok ikke de store forventninger/forhåbninger til. Derfor købte jeg kun en enkelt. Det var ærgerligt, for den var bare rigtig god.
Det var en mini skinkesteg på kun 500 gram, men der var rigeligt med kød nok til os.
Skinken lavede jeg en aften, hvor vi kun var tre hjemme på matriklen. Skinkestegen passede perfekt til os.
Min skinkesteg så sådan ud.
Nedenfor får du opskriften på både steg og tilbehør – jeg lavede nemlig lækre sprøde sesamkartofler til. Uhm
Marineret skinkesteg i ovn uden svær – saftig. Få en god nem opskrift med sesamkartofler her

Ingredienser
- 1 skinkesteg (marineret) á ½ kg. En større steg kan bruges. Beregn ½ times stegetid pr. ½ kg steg
Sesamkartofler:
- 1 kg kartofler
- 5-6 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 4-5 spsk sesamfrø
- salt/peber
Græsk yoghurt dressing:
- 2½ dl græsk yoghurt
- ½ tsk akaciehonning
- salt/peber
- timian tørret
- evt. citronsaft
Sådan gør du
Sesamkartofler:
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med olie, sesamfrø og salt/peber. Fordel kartoflerne i et aluminiumsfad
- Sæt kartoffelfadet i ovnen v. 175 grader varmluft og steg det minimum 45 minutter. Vend kartoflerne ofte undervejs. De er færdige, når de er sprøde og lækre
Skinkesteg:
- Læg skinkestegen i et lille ildfast fad, med et par dl. vand i bunden.
- Steg skinken ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft. Den er færdig, når den er sprødstegt udenpå eller til en kernetempartur på 68 grader. Beregn ca. ½ times stegetid pr. ½ kg steg. Lad stegen hvile 15 minutter
- Lad kartoflerne stege færdige, imens stegen hviler
- Server skinken med sesamkartofler og græsk yoghurt dressing
Noter
En lækker saftig skinke med marinade, serveret med tilbehør: kartofler og græsk yoghurt dressing
Skinken var marineret med laurbær og persille. Det var en lækker kombination.
Hvis du ikke lige kan opdrive en skinke med den samme type marinade, så kan du sagtens lave din egen skinkemarinade. Få nogle gode opskrifter her:
1.

2.

Det blev en lækker saftig skinke. Uhm jeg håber du måske kan være heldig også at finde en skinke i din butik?
Vi fik virkelig meget skinke for pengene.
Inden skinken kom i ovnen, skrællede jeg hurtigt et fad kartofler.
Jeg skar kartoflerne i både og vendte dem i salt/peber og sesam. Uhm vi elsker bare sesamkartofler her i familien.
De er så lækre og smager godt til det meste. Kartoflerne blev stegt i mit aluminiumsfad, så bliver de nemlig også sprøde i bunden.Skinken lagde jeg i et lille aluminiumsfad med en lille sjat vand i bunden.
Jeg lod den stege 25 minutter v. 175 grader varmluft, med 15 minutters hviletid. Jeg satte kartofler og steg ind samtidigt og ca. efter stegens hviletid, var kartoflerne færdige.
Du skal påregne ca. ½ times stegetid, pr. ½ kg skinke.
Som dressing til retten rørte jeg en hurtig dressing af græsk yoghurt, hvidløgspeber og hvidløgssalt.
En hvid dressing var perfekt til den saftige steg.
Skinken blev lækker, saftig og sprød. Den skrumpede næsten, så vi blev fint mætte, alle 3 ved middagsbordet.
Marinaden smagte skønt udenpå skinken. Skorpen blev sprød og lækker. Uhm <3Jeg var lidt spændt på laurbærsmagen, men det smagte virkelig godt. Så lækkert, at jeg overvejede at køre i butikken, for at tømme frysedisken for skinker. 🙂
På pakken stod at skinken var egnet til grill Jeg tror, at den ville blive FANTASTISK lækker på grill.Sesamkartoflerne blev, som altid, rigtigt lækre. De må godt få 200 grader i ovnen de sidste 20-30 minutter.
De er allerbedst når de er knasende sprøde. Husk. RIGELIGT med sesam på kartoflerne…;-)Det blev en til en portion lækker aftensmad. Jeg lavede en smuk salat med vindruer og vinaigrette.
Sådan blev der en fin menu på tallerkenen en ganske almindelig tirsdag.
Velbekomme. Måske du også er heldig at vinde i skinke-lotteriet en dag? 😉
Jeg kan fornemme, at jeg bliver nødt til at gå i kiwi lidt oftere.!! 😉