Forloren hare med bacon. Uhm i dag får du opskriften på forloren hare med bacon, hasselback kartofler og vildtsovs.
Dagens ret idag var en rigtig dejlig mormormad af allerbedste slags:
Forloren hare med tilbehør: hasselback kartofler, den skønneste brune vildtsovs med fløde og grøntsager.
Ikke et øje var tørt.
En saftig forloren hare er en af de gode gamle danske køkken-klassikere, der holder altid. Mon ikke forloren er en livret i mange hjem? Jeg tror det.
Retten er meget nem at lave og der bliver rigeligt til to dage.
I denne opskrift er der brugt rå revet kartoffel og det „strækker‟ farsen, så det er også en meget billig ret.
Prøv også en skive kold forloren hare på madpakken? Uhm – det er altså også et hit 🙂Denne opskrift på forloren hare har fulgt mig i flere år.
Den er enkel og let. Jeg kan huske jeg klippede opskriften ud af en avis engang for hundrede år siden.
En skøn ret, hvis du er til klassisk mormormad.
Nem og lækker aftensmad på en hverdag eller en „simre-søndag‟. Saftig forloren hare med brun flødesovs – uhm hvor smager det bare godt.
Lav din forlorne hare i ovnen eller lav forloren hare airfryer, men måske du skal nøjes med ½ portion så.
Forloren hare med bacon, hasselback kartofler og vildtsovs. Få opskrift hér:

Ingredienser
- 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk
- 150 gram bacon i skiver (ca.)
- 300 gram rå revet kartoffel kan udelades
- 1 æg
- 1 stort løg fintrevet
- 1 tsk sennep gerne dijonsennep eller sød fransk sennep
- 1 dl mælk
- Salt/peber
- 1 dl rasp
Vildtsovs - Brun flødesovs
- Stegesky
- 2½ dl fløde
- jævning
- Tyttebærsyltetøj Du kan bruge ribsgelé eller æblegelé i stedet
- Kulør
Sådan gør du
- Kartofler og løg rives groft og tilsættes farsen. Der blandes med æg, mælk, sennep og krydderier. Rasp tilsættes til farsen er fast
- Der formes en hare. Glat ud med en grydeske evt. med lidt vand på.
- Beklæd herefter "haren" med bacon. Stop skiverne godt ind under haren, så baconen ikke "slipper" under stegningen.
- Steg den forlorne hare ca. 1 time ved 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn) Når stegen har stegt 15-20 min. så hæld ½ liter. kogende vand ved. Suppler evt. med ekstra vand undervejs, så haren ikke tørsteger og du har stegesky nok til sovs
- Jeg lavede hasselbackkartofler nu ovnen alligevel var igang. Kartoflerne skal også have 1 time. Prik i kartofler efter en time og mærk efter om de er sprøde, ellers forlæng stegetiden lidt.
Vildtsovs:
- Hæld stegeskyen i en gryde og lad den forlorne hare stege uden væde imens du laver saucen.
- Hæld fløde i sovsen og kog op. Tilsæt krydderier, jævning og kulør. Smag til med tyttebærsyltetøj, salt og lidt peber
- Skær den forlorne hare i skiver og menuen er klar til servering. Spis gerne en frisk grøn salat eller smørristede majs til.
Noter
Hakket kalv/flæsk er også godt at bruge.
Et sprødt og lækkert farsbrød med bacon, kartofler og tilbehør – mormormad af allerbedste slags
Stegen skulle lige sætte sig et par minutter, så kunne den fint skæres.
Der blev serveret mormormad på matriklen og du kan tro, der var jubel omkring middagsbordet 🙂
Tricket med den revne kartoffel i farsen er et godt trick, skulle jeg hilse og sige.
Kartoflerne både strækker farsen og tilfører samtidigt også fugt til „haren‟, så den bliver saftig og lækker.
Bacon skiverne på toppen giver den allerbedste smag til både kød og sauce. En helt perfekt forloren hare 🙂
Få også en opskrift på forloren hare i miniversion – harekyllinger.
Det er smart at lave hasselback kartofler i ovnen, nu ovnen alligevel var i gang. Så sparer man på strømmen, og retterne bliver færdige på samme tid.
Hasselback kartofler passede bare perfekt til den forlorne hare.

Vildtsovsen? Den kan du godt begynde at glæde dig til. Den er altså bare et kapitel for sig 🙂
God fornøjelse med din forlorne hare 🙂
Få flere opskrifter på forloren hare og farsbrød her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Hej. Er det kogt eller rå kartoffel, der skal i farsen? Jeg har lige lavet den med rå kartofel i, men syntes ikke, farsbrødet hang ordentligt sammen. Det blev meget porøst i det …
Det hedder ikke hasselbagte kartofler, men Hasselback kartofler, efter restaurant Hasselback i Djurgården i Stockholm.
Lavet første gang af en kokkeelev og kan stadig fås der.