•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauceVi samlede os om et godt måltid mad her til aften.

Der blev serveret mormormad af allerbedste slags på matriken – en oldschool-ret, som der ikke er blevet lavet om på i årevis, heller ikke selvom verden har forandret sig udenfor.

Der blev serveret forloren hare med bacon og brun sovs og ikke et øje var tørt 🙂
Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauceDe klassiske retter består heldigvis i vores køkkener og ligeså den gode flødesauce. Bacon på toppen af den forlorne hare skaber stadigvæk lykke og retten bringer jubel, hos både store og små, når den serveres. Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauceMenuen var en vinder-menu og det var den nemmeste forlorne hare jeg nogensinde har lavet. Forberedelserne tog kun 10 minutter og “haren” er også meget nem at købe ind til, for ingredienslisten er nem og overskuelig.Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauceTil den forlorne hare fik vi flødesauce, tyttebær, hasselback kartofler og ovnbagte grøntsager.

En lækker søndagsmenu – og der er rester nok til i morgen også. Herligt, når der er madrester til overs fra weekenden på en træt mandag. Det nyder vi og mon ikke vi er flere om at elske det? 🙂

Glæd dig, der bliver mad nok til 2 dage, med denne opskrift.

Her kommer opskriften på:

Forloren hare – opskrift med bacon og brun sovs:

Forloren hare - opskrift med bacon og brun sovs
Klassisk forloren hare med bacon og brun sovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Forloren hare - opskrift med bacon og brun sovs
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: brun sovs, farsbrød, forloren hare
Portioner: 4 pers. i 2 dage
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Forloren hare:

  • 1 kilo hakket svinefars
  • 3 dl. havregryn
  • 3 æg
  • dl. mælk
  • 2 dl. hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Ca. 1 liter kogende vand - tilsættes undervejs til stegefadet.

Flødesauce:

  • Stegesky
  • dl fløde piskefløde eller kaffefløde
  • 2-3 spsk tyttebærsyltetøj eller ribsgele
  • Salt/peber
  • kulør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hasselback kartofler:

  • Skræl eller vask kartoflerne og skær riller , uden at skære helt igennem. Pensl med rigeligt olie olie og drys med krydderier. Sæt kartoflerne i ovnen og bag mindst 1 time.
    Hasselback kartofler

Forloren hare:

  • Rør farsen med æg, mælk, havregryn, hvedemel og krydderier. Alle ingredienser røres godt sammen
    Forloren hare
  • Form en forloren hare i et ildfast fad. Drys med lidt ekstra salt og peber øverst.
    Forloren hare opskrift med bacon og brun sovs
  • Vikl bacon om haren og stop det godt indunder, så den ikke slipper undervejs.
    Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauce
  • Steg den forlorne hare 45-60 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. Efter et kvarters stegetid tilsættes lidt kogende vand til stegefadet. Tilsæt lidt mere undervejs, så "haren" ikke steger tør. Vandet gør den "saftig" og giver dig mulighed for at lave den lækreste sauce. Haren er færdig når den er sprød og gylden.
    Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauce

Brun sovs:

  • Si stegeskyen og hæld den over i en gryde undervejs og tilsæt nyt vand til stegefadet. Lad den forlorne hare stege færdig i ovnen, imens du laver sovsen.
  • Jævn saucen, tilsæt kulør og smag til med tyttebær og salt/peber. Supplér evt. med den sidste sidste stegesky, hvis sovsen har behov for mere smag til sidst.
  • Gør klar til at servere din mormor-ret og husk at servere tyttebærsyltetøj til
    Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauce

Noter

Ovnbagt grønt: Find en lækker opskrift her
Hasselback kartofler: Find en lækker opskrift her
Syltetøjet i sovsen giver en dejlig "vildt" smag. Du kan erstatte tyttebærsyltetøj med ribs- eller æblegele.
Den forlorne hare kan lunes dagen efter, ved at stege skiver på panden. Den forlorne hare er også fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauce

Den nemmeste – og den lækreste – forlorne hare ever!

Jeg plejer jo ellers at sværge til min yndlingsopskrift på forloren hare, hvor der er sennep og revne kartofler i.

Den bliver også superlækker, men jeg spurgte familien rent ud om dagens forlorne hare og kommentarerne var: “Denne smager ligesom mere klassisk”, “Denne smager godt, sådan ville man have fået den serveret på en kro, et plejehjem eller et hospital?”  (jeg var lidt i tvivl om jeg skulle tolke dette positivt?) 😉

DSC_1887

Min mand og min søn storspiste bare maden og overhørte i første omgang mine spørgsmål. Det tolker jeg som gode tegn? At der blev øst mad op 2-3 gange er vel også et succesparameter?  🙂

Se hvordan du laver forloren hare i billeder her:

Nem og lækker søndagsmenu, der gav en dejlig duft af mormormad i huset.

En duft der giver tryghed og en følelse af “det nære”, det hjemlige, kærlighed, trygge rammer og alt det gode i livet. Det er også dét mormor-mad kan 🙂Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauce

Jeg har bidraget til verdensfreden i mit køkken i dag – skabt glæde, jubel og harmoni i mit lille hjem. Jeg har bagt store lækre bløde boller og lavet en lækker forloren hare til min familie.

Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauce

Hvis vi bare alle sørger for at sætte et positivt aftryk, dér hvor vi er,  og der hvor vi står, har vi da bare en lille bitte smule gjort verden til et bedre sted, ikke? Jeg tror det. Min familie blev ihvertfald glad  🙂Forloren hare, hasselback kartofler og flødesauceSpring du roligt på den forlorne hare. Den vil med garanti også blive populær hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •