Brombærcrumble – uhm i dag får du opskriften på den nem og hurtig kage du kan bage med friske brombær og smuldredej.
Det er sensommer og vi er så heldige, at der er en masse lækre brombær i brombærkrattet tæt på vores sommerhus.
En rask lille gåtur med Kallehunden og på ingen tid havde vi plukket en fin lille portion brombær. Perfekt! Så kunne jeg nemlig bage en dejlig lille brombærkage.
Hvad er en crumble og er den nem at lave?
En crumble er den nemmeste kage, for smuldredejen skal bare drysses på toppen af bær eller frugt. Dejen kan smuldres sammen på få minutter. SÅ nemt!
Dejen indeholder ikke æg, så har du æggeallergi, vil denne kage også være fin. Det smarte er, at du kan bruge næsten al slags frugt/ alle slags bær.
Jeg laver crumblekager på alle tider af året og bruger årstidens frugter og bær. Skønt at kagen kan varieres efter hvad der er udvalget i naturen lige nu.
Jeg bruger f.eks. æbler/pærer om vinteren og jordbær, hindbær, blommer, rabarber om sommeren.
Du kan også bruge frossen frugt/frosne bær, men vend dem i så fald med lidt kartoffelmel iblandet sukker, da frosne bær afgiver en del væde. Nederst i dette indlæg kan fu få en masse lækre opskrifter på andre gode crumblekager du kan bage.
Opskriften du får hér, kan du sagtens bruge som grundopskrift til andre crumblekager.
Det blev en rigtig lækker brombærcrumble, med rigeligt crumbleknas på toppen. Kombinationen af syrlige/søde bær og sprød crumblekage på toppen var helt perfekt.
Mængden af sukker du skal bruge til kagen afhænger af hvor søde/syrlige dine bær/frugter er. Vores brombær var ret søde, så prøvesmag frugten inden og op-/nedjustér sukkermængden. Vi spiste en kugle is til, men du kan også servere flødeskum eller creme fraiche til, evt. smagt til med lidt vanilje.
Lige nu er det også sæon for blommer. Måske vi også skulle prøve en blommecrumble, før sæsonen er slut? Den må lige på min’/vores weekend-kage-bage-to-do? 🙂
Bare spring på den nemme brombærcrumble, eller brug de bær /den frugt du lige har i din nærhed.
Brombærcrumble -god opskrift på nem kage med brombær
Ingredienser
- 275-300 gram brombær frosne kan også bruges, men vend dem i så fald med 1 spsk kartoffelmel iblandet sukker, da de afgiver en del væde. Anden frugt/andre bær kan også bruges
- 50 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/syrlige dine bær/frugter er
- 50 gram hvedemel
- 50 gram havregryn
- 50 gram smør
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Skyl og nip brombærrene og lad dem dryppe godt af
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smørret i. Dejen bliver smuldrende og porøs
- Fordel bærrene i et lille tærtefad. Mit fad målte 21 cm i diameter Drys smuldredejen ovenpå.
- Bag kagen nederst eller midt i ovnen v. 175 grader varmluft. Kagen skal bage ca. 25-30 minutter. Den er færdig, når den er sprød og gylden
- Servérkagen med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til. Er din kage blevet lidt for syrlig, så rør evt lidt vaniljesukker i flødeskummet/creme fraichen eller drys lidt sukker på toppen
Noter
En nem og hurtig brombærtærte med smuldredej. En dejlig kage med brombær – perfekt på et kagebord eller som dessert
Det var bare en lækker kage og super nem at lave også.
Jeg forberedte kagen imens aftensmaden blev lavet. Da vi satte os til bords, satte jeg brombærcrumblen i ovnen.
Da vi havde spist, var der lækker brombærkage til dessert. Ej jamen det var jo bare helt perfekt og så på en helt almindelig hverdags-mandag.:-) Efter børnene er flyttet hjemmefra, er jeg begyndt at bage mine kager i mindre portioner. Det går jo ikke med de farligt fristende kæmpe-kager 😀
Denne kage rækker til 3-4 personer og du fordobler jo bare opskriften, hvis I er flere der skal nyde den dejlige kage.
Vores kage var ret sød i det, for her sidst på sæsonen er brombærrene meget søde. Her ville creme fraiche nok have passet bedre til kagen end vaniljeis. Prøv dig lidt frem. Du og dine smagsløg bestemmer 🙂
Jeg må på brombærrov igen i weekenden. Der er stadigvæk en masse gode, søde brombær der venter os derude, så måske du også skal på skovtur? 🙂
Få flere lækre opskrifter med brombær her
Rigtig god fornøjelse med brombærcrumblen til dig. Jeg håber du vil synes om den 🙂