Pisket smør er så cremet, luftigt og lækkert og så er det meget nemt at lave. Her får du en god nem opskrift.

Måske du også har prøvet at få serveret det lækre piskede smør, når du har spist på restaurant?

Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Heldigvis er det super nemt at lave selv og det smager SÅ godt!

Pisket smør er et hit at servere til brødet, når du får gæster eller bare vil kræse lidt ekstra for din familie.

En portion vil forsvinde hurtigt på et buffetbord. Servér det også til tapas, på en steak, i bagte kartofler eller til nye kartofler, dampede asparges, blomkål?

Det smager virkelig godt, det må du absolut prøve at lave.

Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Smørret er nemt og hurtigt at lave en portion. Det smager bedst nylavet, hvor det er helt cremet, fløjlsblødt og lækkert.

Nedenfor får du tips til hvilke “smage” du kan tilsætte til smørret, hvis du skulle have lyst til det.

Du får også flere opskrifter på smør i alle afskygninger.

Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Opskriften er meget nem og du får den lige her:

Pisket smør – cremet og lækker – nem opskrift

Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift
Lækker cremet pisket smør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 11 minutter
Ret: Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift
Portioner: 1 portion
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram smør blødt - Jeg brugte Lurpak smør i blok
  • ½-¾ tsk flagesalt smag til
  • 1 spsk græsk yoghurt, kærnemælk/creme fraiche / piskefløde el. lign. Kan udelades
  • 1 tsk citronsaft kan udelades
  • evt. krydderurter som persille, dild, hvidløg?

Sådan gør du

  • Lad smørret stå ved stuetemperatur i en times tid eller lun det ½-1 minut i mikroovnen. Pisk nu smørret 4-5 minutter med elpisker eller i køkkenmaskine. Efterhånden vil smørret blive luftigt og hvidt
    Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift
  • Smag smørret til med flagesalt. Du kan nøjes med at lave dit piskede smør kun med smør og salt.
    Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift
  • Dit piskede smør bliver ekstra cremet hvis du pisker 1-2 spsk surmælksprodukt i. Jeg tilsatte græsk yoghurt og lidt citronsaft. Pisk igen 2-4 minutter og dit piskede smør er nu klar til servering. Tilsæt evt. hvidløg eller friske krydderurter.
    Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Noter

Kan tilsættes forskellige smagsgivere, krydderurter, ristet bacon, finthakket soltørret tomat? 
Servér det piskede smør straks eller opbevar det på køl, til det skal serveres. Tag det ud af køleskabet 1 time før det skal bruges.
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Prøv at piske smør og du vil opleve magi! Det smager super godt på brød

Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Halløj hvor smagte det piskede smør altså bare godt. Det smager jo bare SÅ meget bedre end det almindelige lidt “hårde” smør, der er så svært at smøre ud på brødet.

Det piskede smør er så cremet og blødt, at man nemt kommer til at smøre et ekstra tykt lag på brødet. Tandsmør, ja tak, hvis det er pisket smør. 🙂

Hvorfor piske smør?

Smørret bliver ekstra luftigt og cremet, når det bliver pisket.

Hvis du tilsætter lidt kærnemælk, creme fraiche, græsk yoghurt, fløde el. lign., bliver konsistensen ekstra cremet. Du kan sagtens også lave smørret uden kærnemælk el. lign, og bare nøjes med salt og smør. Altså kun 2 ingredienser: smør og flagesalt. Genialt!

Jeg bruger en smør blok til pisket smør, altså rigtigt smør. Måske du også kan bruge smørbar? Det har jeg ikke lige testet.

Hvad kan du tilsætte til pisket smør?

Det er nemt at variere det piskede smør. Du kan nemlig smage det til med lige det du har lyst til.

Hvis du skal bruge det piskede smør til f.eks. scones, så er det bedst at nøjes med lidt salt. Du kan også blande forskellige krydderurter i, f.eks. persille, ramsløg eller lidt hvidløg?

Jeg tilsatte 1 tsk citronsaft og det smagte super godt.

På en restaurant har jeg engang fået serveret pisket smør med ristet bacon i og halløj en syndig lækkerbisken.

Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Hvor længe kan pisket smør holde sig?

Det kan holde sig lige så længe på køl, som det smør du har brugt, tænker jeg.

Smørret mister noget af sin luftighed med tiden, så det er bedst at piske en portion lige før det skal serveres. Det kan sagtens stå 1-2 timer v. stuetemperatur, på middagsbordet eller på en buffet.

Opbevar smørret i en tætsluttende beholder i køleskabet. Husk at tage det ud af køleskabet 1-2 timer før du skal bruge det.Pisket smør - cremet og lækker - nem opskrift

Smørret lavede jeg bare med min elpisker, men du kan også piske det i en køkkenmaskine. Det skal piskes 5-10 minutter, så måske du bliver træt af at holde ved elpiskeren?

Rigtig god fornøjelse med det piskede smør.

Hvis du er vild med smør i alle afskygninger, så er smørsovs jo også en klassiker.

Prøv også den populære hvidløgssmør med persille eller kryddersmør med krydderurter eller ramsløgssmør.

Få flere opskrifter med smør her:

1.

Smørsovs - nem opskrift på klaret smør (ghee)
Opskrift på klaret smør
Se opskriften her
Smørsovs - nem opskrift på klaret smør (ghee)

2.

Appelsinsmørcreme til kage - opskrift
Appelsin smørcreme med vanilje - god til kager
Se opskriften her
Appelsinsmørcreme til kage - opskrift

3.

Hjemmelavet hvidløgssmør med persille
Hvidløgssmør er nemt og hurtigt at lave
Se opskriften her
Hjemmelavet hvidløgssmør med persille

4.

Kryddersmør - hvidløgssmør med krydderurter
En nem hvidløgssmør med krydderurter
Se opskriften her
Kryddersmør med hvidløg - af friske krydderurter

5.

Ramsløgssmør - kryddersmør med ramsløg
Krydderurtesmør med ramsløg og salt
Se opskriften her
Ramsløgssmør - opskrift på kryddersmør med ramsløg

6.

Smørcreme - opskrift på nem frosting med vanilje
Nem og lækker frosting med vaniljesukker - uden æg
Se opskriften her
Smørcreme med vanilje - opskrift på frosting


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.