Pisket smør er så cremet, luftigt og lækkert og så er det meget nemt at lave. Her får du en god nem opskrift.
Måske du også har prøvet at få serveret det lækre piskede smør, når du har spist på restaurant?
Heldigvis er det super nemt at lave selv og det smager SÅ godt!
Pisket smør er et hit at servere til brødet, når du får gæster eller bare vil kræse lidt ekstra for din familie.
En portion vil forsvinde hurtigt på et buffetbord. Servér det også til tapas, på en steak, i bagte kartofler eller til nye kartofler, dampede asparges, blomkål?
Det smager virkelig godt, det må du absolut prøve at lave.
Smørret er nemt og hurtigt at lave en portion. Det smager bedst nylavet, hvor det er helt cremet, fløjlsblødt og lækkert.
Nedenfor får du tips til hvilke “smage” du kan tilsætte til smørret, hvis du skulle have lyst til det.
Du får også flere opskrifter på smør i alle afskygninger.
Opskriften er meget nem og du får den lige her:
Pisket smør – cremet og lækker – nem opskrift
Ingredienser
- 200 gram smør blødt - Jeg brugte Lurpak smør i blok
- ½-¾ tsk flagesalt smag til
- 1 spsk græsk yoghurt, kærnemælk/creme fraiche / piskefløde el. lign. Kan udelades
- 1 tsk citronsaft kan udelades
- evt. krydderurter som persille, dild, hvidløg?
Sådan gør du
- Lad smørret stå ved stuetemperatur i en times tid eller lun det ½-1 minut i mikroovnen. Pisk nu smørret 4-5 minutter med elpisker eller i køkkenmaskine. Efterhånden vil smørret blive luftigt og hvidt
- Smag smørret til med flagesalt. Du kan nøjes med at lave dit piskede smør kun med smør og salt.
- Dit piskede smør bliver ekstra cremet hvis du pisker 1-2 spsk surmælksprodukt i. Jeg tilsatte græsk yoghurt og lidt citronsaft. Pisk igen 2-4 minutter og dit piskede smør er nu klar til servering. Tilsæt evt. hvidløg eller friske krydderurter.
Noter
Prøv at piske smør og du vil opleve magi! Det smager super godt på brød
Halløj hvor smagte det piskede smør altså bare godt. Det smager jo bare SÅ meget bedre end det almindelige lidt “hårde” smør, der er så svært at smøre ud på brødet.
Det piskede smør er så cremet og blødt, at man nemt kommer til at smøre et ekstra tykt lag på brødet. Tandsmør, ja tak, hvis det er pisket smør. 🙂
Hvorfor piske smør?
Smørret bliver ekstra luftigt og cremet, når det bliver pisket.
Hvis du tilsætter lidt kærnemælk, creme fraiche, græsk yoghurt, fløde el. lign., bliver konsistensen ekstra cremet. Du kan sagtens også lave smørret uden kærnemælk el. lign, og bare nøjes med salt og smør. Altså kun 2 ingredienser: smør og flagesalt. Genialt!
Jeg bruger en smør blok til pisket smør, altså rigtigt smør. Måske du også kan bruge smørbar? Det har jeg ikke lige testet.
Hvad kan du tilsætte til pisket smør?
Det er nemt at variere det piskede smør. Du kan nemlig smage det til med lige det du har lyst til.
Hvis du skal bruge det piskede smør til f.eks. scones, så er det bedst at nøjes med lidt salt. Du kan også blande forskellige krydderurter i, f.eks. persille, ramsløg eller lidt hvidløg?
Jeg tilsatte 1 tsk citronsaft og det smagte super godt.
På en restaurant har jeg engang fået serveret pisket smør med ristet bacon i og halløj en syndig lækkerbisken.
Hvor længe kan pisket smør holde sig?
Det kan holde sig lige så længe på køl, som det smør du har brugt, tænker jeg.
Smørret mister noget af sin luftighed med tiden, så det er bedst at piske en portion lige før det skal serveres. Det kan sagtens stå 1-2 timer v. stuetemperatur, på middagsbordet eller på en buffet.
Opbevar smørret i en tætsluttende beholder i køleskabet. Husk at tage det ud af køleskabet 1-2 timer før du skal bruge det.
Smørret lavede jeg bare med min elpisker, men du kan også piske det i en køkkenmaskine. Det skal piskes 5-10 minutter, så måske du bliver træt af at holde ved elpiskeren?
Rigtig god fornøjelse med det piskede smør.
Hvis du er vild med smør i alle afskygninger, så er smørsovs jo også en klassiker.
Prøv også den populære hvidløgssmør med persille eller kryddersmør med krydderurter eller ramsløgssmør.
Få flere opskrifter med smør her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

, Jeg læste om en som på en restaurant havde fået pisket brunet smør.
Er det noget du kender Gitte ??