Pizza – nem, sprød og lækker. Med rugmel, løg og bacon

  • Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og bacon

Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og baconTænk – at en hjemmelavet pizza kan være så lækker og ovenikøbet så nem at lave?

Denne pizzadej er genial, for dejen skal slet ikke æltes og udrulles – den skal bare smøres på bagepladen. Ja nemmere bliver det vist ikke 🙂Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og baconDisse pizzaer er en oplagt idé på travle hverdage, eller når du skal lave pizzaer til mange i en fart – til klassefest, til buffet eller som en hurtig fredagsmenu-snack måske?

Der bliver 2 store pizzaer af denne portion, så måske du også bare har pizzaer til to dage, til fryseren eller til madpakker måske? Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og baconJeg har brugt rugmel og Manitoba-mel til dejen og rugmel er godt, for  det gør pizzabunden ekstra sprød. Manitobamel er hvedemel med særlig god bageevne, og det mel kan du købe i næsten alle butikker. Orker du ikke lige at lede efter melet, kan du sagtens også bare bruge almindeligt hvedemel. Jeg har brugt køleskabets forhåndenværende ingredienser til pizzaerne. Jeg havde bacon, skinkestrimler, løg og peberfrugt og ost selvfølgelig også.

Brug bare det fyld du lige har på lager, både kød og grøntsager.

Jeg har noteret de ingredienser jeg har puttet på mine pizzaer, og brug gerne det som udgangspunkt. Det blev nemlig nogle skønne pizzaer 🙂 Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og baconAlt incl. kan pizzaerne laves på ca. 1 times tid og der bliver to kæmpe store bradepandepizzaer.

Der er pizza nok til en storsulten familie på 4 incl. frokostmadpakkepizza-stykker 🙂

Servér gerne en grøn salat til pizzaerne, men gulerodsstave kan også sagtens bruges. 🙂
Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og bacon
Du får opskriften på den nemme pizzaer med rugmel her:

Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og bacon
Pizza - nem, sprød og lækker. Med rugmel, løg og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Portioner: 2 store pizzaer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 9 dl lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 175 gram rugmel
  • 600 gram hvedemel gerne Manitobamel eller tipo 00
  • Fyld:
  • Pizza 1:
  • 100-150 gram revet ost
  • 1 pakke skinkestrimler
  • 1 rødløg i skiver
  • 1 peberfrugt i skiver
  • Olie
  • Pizza 2:
  • 100-150 gram revet ost
  • 2 pakker bacon i skiver
  • 3 alm. løg i skiver
  • 1 rødløg i skiver
  • Olie
  • Pizzadrys:
  • Oregano
  • Chiliflager
  • Hvidløg frisk eller tørret

Instruktioner

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og citronsaft
  • Tilsæt rugmel og Manitobamel
  • Dejen bliver blød og ikke fast. Den kan fint røres blot med ske.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og fordel halvdelen af dejen på hver.
  • Træk dejen ud på bagepladen - det gøres nemmest med en dejspatel. Dryp med olie, så er dejen nemmere at trække ud
  • Sæt bagepladerne i ovnen v. 30 grader varmluft og lad dem speedhæve minimum 15 minutter. Pizzaerne kan også hæve minimum 30 minutter på køkkenbordet.
  • Gør fyldet klar, imens pizzaerne hæver:
  • Skær løg og peberfrugt i skiver
  • Tag pizzaerne ud af ovnen og skru ovnen op på 225 grader varmluft.
  • Fordel fyldet på pizzaerne: revet ost nederst, bacon/skinke, peberfrugt og løg på toppen . Vær rundhåndet med oregano, chiliflager og hvidløgsflager. Dryp også med ekstra olie og et saltdrys.
  • Bag pizzaerne ca. 20-25 minutter i ovnen v. 225 grader varrmluft. Hold godt øje med at de ikke bliver for mørke. Byt dem evt. om undervejs.
  • Pizzaerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Pizzaerne nydes straks - klip dem evt. i passende stykker.

Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og baconDet er nogle rigtigt nemme pizzaer og hvis du synes anvisningerne i opskriften ovenfor lyder besværlig, så kig bare med her. Det er slet ikke svært, sammenlignet med de almindelige udrullede pizzadeje, der også skal hæve to gange.

Løg og bacon er genialt på en pizza, så brug endelig gerne rigeligt.  Peberfrugt er også godt, champignon også eller hvad du nu ellers kan finde på?
Brug gerne “køleskabsosten” når du skal bruge pizzaost. Riv rigeligt af den – det smager SÅ meget bedre end den “pizzaost” du kan købe og som jo faktisk slet ikke har noget med ost at gøre. Samlet set tror jeg også det er billigere? Bedre er det ihvertfaldEn-to-vupti er der pizza-servering.

En rigtig lækker pizza, og det skønne er, at vi nu har nem og dejlig mad der står klar i køleskabet og venter til i morgen. Herlig frokostpizza til jobbet har vi også. Herligt 🙂

Det er virkelig den nemmeste pizzadej og flere skriver til mig, at de nu kun bruger “smør-på-bagepladen-pizzzadej”, når de laver hjemmelavet pizza. Flere skriver at de derhjemme nu kun spiser “Bagenørden-pizzaer” og ih hvor det da bare glæder mig 🙂

Dagens variant med rugmel er om muligt endnu lækrere end de andre pizzaopskrifter du kan finde på bloggen. Spring du bare på. Der vil uden tvivl blive jubel omkring dit middagsbord 🙂Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og bacon

Mere inspiration

8
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
Skal der virkelig mere vand end mel i dejen?

Jenny

Hej Gitte
Jeg vil prøve din opskrift når je får gæster i næste uge, men med flammekuchen top (bacon løg og creme fraise).

Jannie

Hej Gitte,
Kan man mon lave pizzaerne klar på forhånd – altså lade dejen forhæve, putte fyld på, og så stille dem koldt i en 6 timers tid indtil de skal bages?
Hvordan mon det vil gå?