•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Suppesæson kan vi danskere jo sagtens spise hele året rundt, men mon ikke det er i vinterhalvåret at vi især får trang til at samles om suppen og varme os ved den?

I mange år tænkte jeg: “Suppe tager 100 år at lave. Det passer ikke ind i mit travle hverdagskøkken” men efter at have lavet de første suppe-forsøg har jeg eksperimenteret og fundet ud af at suppe jo faktisk er rigtigt nemt at lave og at der faktisk er flere andre fordele ved suppeserveringer:

Suppe er sundt (som oftest), det er billigt at lave (som oftest) og så bliver der mad til flere dage. Supper er varmt og det er godt når man fryser. Suppe kan også fint fryses ned og tages op på dage hvor I har ekstra travlt. Du kan bruge næsten ALT til suppe – kød og grøntsager i alle afskygninger.

Jeg har samlet et par håndfulde suppe-opskrifter til dig i dette indlæg, men på bloggen kan du finde mange flere supper. Uendeligt mange. Kig med i den helt særlige suppekategori

Nedenfor følger 10 suppe-opskrifter – nogle af bloggens mest populære og så nogle af mine helt egne favoritter. Kig med, hvis du har suppe-lyst 🙂

 

Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges:

Mon ikke dette er en suppe vi alle drømmer om at lave, spise og servere? En klassisk suppe i mormor-kategorien: Hønsekødssuppe kogt på en suppehøne. En god og kraftig suppe fyldt med smag.

Når hønen/kyllingen har kogt, så kan kødet plukkes fra skroget og der kan trylles det lækreste tarteletfyld. En skøn suppe – der faktisk er nem at lave, den tager bare lidt timer på komfuret. Der bliver 2 retter af én kylling – fuld valuta 🙂

Tarteletter og hønsekødssuppe - nem opskrift
Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges
Se opskriften her

 

2) Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys

Udover at være sundt og nemt at lave, så kan suppe også være utroligt smukt at se på i farverne. Se f.eks. denne lækre gulerodssuppe, der har den fineste orange glød.

Suppen er rund og mild i smagen og det er så smart, at når du tilsætter lidt kartofler til suppe, så bliver den automatisk jævnet, når du blender suppen til sidst. Smart!

Gåå til opskriften på den lækre gulerodssuppe ved at klikke nedenfor

Gulerodssuppe med kartofler og bacondrys
Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bagedrys
Se opskriften her

 

3) Krydret suppe med hakket oksekød, bacon og peberfrugt:

En af bloggens mest populære supper er denne Minestrone-suppe med hakket oksekød. Suppen er fyldig og fyldt med kraft i smagen. Du får varme i kroppen og røde kinder, når du spiser suppen. Tilsæt gerne chili, hvis du vil have ekstra smæk på krydderierne.

Suppen har mange fans, for dens lækre smag og mange, både små og store, spiser med, med fryd.

 Minestronesuppe - opskrift på god oksekødssuppe
Lækker gullashsuppe med hakket oksekød, bacon, porrer og peberfrugt
Se opskriften her

 

4) Kylling/karrysuppe med kokosmælk og flødeost:

En af mine største suppe-favoritter er denne kylling/karrysuppe med kokosmælk. Suppen er god og man kan spise ustoppeligt meget af den.

Er du vild med kinesisk-inspirerede supper, så vil du også være fvild med denne. Kombinationen af karry&kokosmælk er uovertruffen – spring du bare på.

 

5) Kartoffelsuppe med bacon:

 

Tænk sig, at man kan lave 10 liter mættende, velsmagende suppe for næsten ingen penge?

Kartoffelsuppe er et af familiens største suppehits og smagen er fin, rund og mild. Både store og små spiser med, med jubel.

Drys gerne bacondrys på toppen – i rigelige mængder. Så breder jublen sig endnu mere 🙂

Kartoffelsuppe med bacon - nem og lækker opskrift
Nem kartoffelsuppe med bacon - perfekt som forret eller hovedret
Se opskriften her
Kartoffelsuppe med bacon - nem og lækker opskrift

 

6) Nem og lækker krydret tomatsuppe

Denne suppe hører også til i den meget billige kategori og alligevel også med i kategorien over meget velsmagende supper. Tomatsuppe kan alle vist lide tror jeg?

Suppen er god, kraftig og stærk og den er et hit ved vintertide, hvor vi trænger til at få varme helt ud i finderspidserne.

Der er vist noget med at tomatsuppe også kan serveres kold? Jeg tror også at en kold tomatsuppe kunne smage godt til forret?

Du bestemmer – kold eller varm. Tomatsuppe er et hit 🙂

Tomatsuppe med fløde - nem spicy opskrift
Prøv en nem krydret tomatsuppe med fløde
Se opskriften her
Nem og lækker krydret tomatsuppe med fløde

 

7) Hvidløgssuppe med porrer og kartofler

Kan man virkelig godt lave hvidløgssuppe med 1 helt hvidløg uden at komme til at lugte fælt af hvidløg? Jep det kan man og hvidløgssuppen smager skønt.

Hvidløg er godt, hvis du trænger til at holde forkølelses-baciller på afstand. En genial suppe. Sund og billig også 🙂

Hvidløgssuppe med porrer og kartofler opskrift
Hvidløgssuppe med porrer og kartofler
Se opskriften her

8) Champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

 

En lækker champignonsuppe er svær at stikke og denne med timian, skulle du næsten prøve. Den er virkelig et hit. Brug gerne friske svampe, hvis muligt, til suppe. Jeg har snydt lidt her og brugt en god svampefond. Et kæmpe hit.

Champignonsuppen er et hit til både hovedret og forret – serveret med et godt brød til.

Champignonsuppe med flødeost - nem suppe
Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond
Se opskriften her

 

9) Lækker suppe med kylling, løg og grønne asparges: 

Hvis du ikke har fået nok af kyllingesupper, så kig med her. Måske vi også kunne kalde den hønsekødssuppe? Suppen er lave med løg og grønne asparges og ser jo næsten helt orientalsk-agtig ud?

Kyllingen giver den fineste smag til suppen – ægte hønsefond.

Suppen er fin og farvestrålende og vil gøre sig rigtigt smukt som serveret forret på et smukt pyntet bord.  Suppen er fyldt med vitaminer og oplagt som et rigtigt vinterboost også. Kan du ikke lige opdrive asparges, kan porrer ell. lign. sagtens bruges.

10) Løgsuppe med hvidløg og timian:

En stor grydefuld suppe for under en 10’er – hvad siger du så?

Løgsuppe er den billigste suppe du kan servere og den smager skønt med godt brød til. Smagen er kraftig og god – en rigtig vintersuppe også.

Det er vist noget med at ægte løgsuppe serveres med ostebrød på toppen, men det har jeg aldrig fået mig forsøgt med. Til gengæld vil jeg til stor fryd servere lækre pesto-ostebrød til ved siden af måske?

Løgsuppe - nem opskrift med hvidløg & timian
Løgsuppe med hvidløg og timian - nem og lækker
Se opskriften her

 

11. Aspargessuppe med timian og hvidløgsost:

Hov og nu er vi jo på 10 supper, men det du’r da ikke, at vi glemmer aspargessuppen vel? Håber det går. Aspargessuppe er jo en klassiker i suppe-køkkenet 🙂

Nem og lækker aspargessuppe med timian og hvidløgsost
Nem og lækker aspargessuppe med timian og hvidløgsost
Se opskriften her

 

Jeg håber du vil kunne finde god suppe-inspiration i den lange liste? 🙂

Det vil jo være allerbedst at bruge en god, hjemmelavet fond til supperne, uden diskussion, og har du tid til at koge en fond, så gør du endelig gerne det.

Jeg bruger oftest færdig bouillon, da jeg desværre har alt for lidt tid i køkkkenet til daglig. Bouillon kan købes i mange kvaliteter/prisklasser. Lad gerne din egen pengepung råde her.

Suppe kan være fyldig og mætte godt alene, eller også kan du servere godt brød til måske disse hjemmelavede flutes af koldhævet dej?   Supperne vil også gøre sig rigtigt godt serveret som forret  🙂

Rigtig god suppe-fornøjelse til dig 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •