Pizza i Italien – tips til vælge gode pizzariaer

  • Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

På vores sommerferie i Toscana gjorde vi et ihærdigt forsøg på at jagte de gode pizzeriaer. Hvis der er noget italienerne er super gode til, så er det nemlig at trylle formidable pizzaer.

Det lykkedes os heldigvis flere gange 🙂

Den ene gang spiste vi en skøn pizza ved Comosøen – hvor vi var en enkelt overnatning på vej til Italien. Nogle af os prøvede også én overdådig pizza i Firenze og så spiste vi også gode pizzaer i bjerglandsbyen Quota, som vi boede i.   Vi besøgte også et virkeligt godt og billigt pizzaria i byen Bibbiena, én af de sidste dage vi var i Italien.Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena

Hvorfor nu skrive dette pizza-indlæg om Italien, nu vi er kommet hjem igen?

Tjo, jeg bruger jo lidt bloggen som et sted hvor jeg samler på gode minder og historien vil jeg samtidigt også mægtigt gerne dele med dig. Jeg har samtidigt nogle pizza-tips til dig, som du måske kan bruge, hvis du også engang skal til Italien? Tips’ene kan også som tjekliste hvis/når du skal besøge andre lande hvor der serveres pizzaer? Krotatien måske?

I har skrevet til mig at I elsker at være med “på tur” i Italien, så her kommer endnu et Italiens-indlæg.  Håber du har lyst til at komme med på et lille Italiens-tilbageblik igen? 🙂Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena

Pizza-tip nr. 1: Besøg de pizzariaer som italienerne spiser på:

Jep – det er ganske vist. Er du i samme by i flere dage, så lav lidt “under-cover” research. Læg mærke til de lokale italieneres mønstre: Hvor går de hen og spiser, når de går ud og hvad spiser de? Hvornår går de ud og spiser? (forvent, at det kan være ret sent)

Hvis italienerne valfarter til en lokal stam-restaurant er det helt sikkert smart at besøge den – maden er højst sandsynligt rigtig god og rimeligt billig også 🙂

Pizzeria-tip nr. 2: Gå uden om de pizzariaer hvor der kun er turister

Hvis et lokalt pizzeria kun besøges af turister og ingen lokale, er det som regel ikke særligt god reklame. Maden er som regel meget dyrere og betjeningen ikke nødvendigvis høflig, autentisk og “ægte”. Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena

Pizzeria-tip nr. 3: Vælg gerne pizzaer med lidt fyld: 

Tit, så er det de enkle pizzaer der er de bedste. I Danmark fås pizzaer med op til 8-10 slags fyld, i Italien er pizzaerne meget mere enkle. Gå gerne efter dem med kun lidt fyld – de enkelte råvarer smager bedre, fordi man faktisk kan smage hvad der er på.

I Italien kan man få en Pizza Pomodoro som er en ganske almindelig tomat-pizza måske med mozzarella. Den er SÅ lækker og kan fås for kun 4-5 euro.

Pizzeria-tip nr. 4: Tjek menu-kortet før I bestiller:

Jeg synes det er smart, for så kan man lige fornemme udvalget – er pizzafyldet varieret  – lyder pizzaerne lækre og kan man få dessert? Det er nemlig ikke alle steder man kan få dessert og det ville jo være rigtigt ærgerligt, hvis du blev skuffet. Dessert hedder forresten Dolce på italiensk. 🙂

Pizzeria-tip nr. 5: Spørg om hvad der er restaurantens mest populære pizza:

Det er altid en god idé at spørge om hvad restaurantens mest populære pizza er – det samme gælder dessert eller is? Gå gerne efter de successer som andre har fundet før dig 🙂

Pizzeria-tip nr. 6: Brug gerne Tripadvisor til at finde det pizzeria med flest gode anmeldelser:

Vi gik efter dem hvor italienerne selv havde givet restauranter 5-6 stjerner. Italienerne må da vel være de bedste til at vurdere om en pizza er god? Ja sådan tænkte vi 🙂

Pizzeria-tip nr. 7: De gode pizzerier åbner som regel først kl. 19.

De pizzeriaer, der har åbent hele dagen, har som regel turister som primære målgruppe, og det er, som nævnt ovenfor, ikke altid de bedste pizzariaer. Hvis I kan vente med at spise til efter 19, er det som regel her de bedste pizzeriaer åbner.

Pizzeria-tip nr. 8: Forstår du ikke menu-kortet, så spørg eller brug Google Translate:

Er du på et rigtigt lokalt pizzeria, kan du opleve at menukortet ikke er oversat til engelsk og at serveringspersonalet heller ikke nødvendigvis snakker engelsk. I disse tilfælde hjalp Google Translate os tit – hvad betyder mon Pecorino (gedeost) og hvad med Fungo (champignon)?

Det er dog rarest når man kan spørge et menneske til råds, så spørg da lige serveringsersonalet om de “Parle anglaise”? (snakker engelsk).

Pizzeria-tip nr. 9: Vær obs på at de gode pizzeriaer først åbner ved 19-20-tiden:

Det er helt vildt at italienerne kan vente med spiste til så sent.

Vi strakte gerne vores appetit, ved at spise sen frokost, men alligevel er det da hulens irriterende, at man ikke bare kan spise pizza når og hvis man vil. Det hele er middags-siestaens skyld. Der er som regel lukket i alle butikker 12-15 og resten af arbejdsdagen forskydes herved. Måske det er derfor vi først kunne få pizza kl. 20? Jeg tror det 🙂Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena

På det pizzeria vi besøgte i Bibbiena, fik vi afprøvet alle Pizzeria-tipsene ovenfor.

Desværre har jeg glemt navnet på pizzariaet – ja goddammit, sådan en feriehjerne glemmer hurtigt! Håber du kan bære over med mig?

Nå men vi fandt pizzeriaet på Tripadvisor og det var en kæmpe succes. Der var mange italienske 6-stjernede anmeldelser. Perfekt!

Vi fik hurtigt anvist et bord udenfor, og hvis der er noget der betyder noget for os danskere, så er det at kunne sidde udenfor og spise, når vi endelig er i Italien og hvor udetemperaturen er skøn.

Vi stod klar udenfor døren kl. 19.00 og det kunne man se var højst usædvanligt for serveringspersonalet. De så faktisk ret forvirrede ud over de tidligee gæster 🙂

De lokale ankom først ca. ved 20-tiden, men det betød jo så bare at vi havde god tid til at vælge pizza og småsludre med serveringspersonalet, før de for alvor fik travlt.

De var rigtigt gode til “oversætte” og det fik vi virkelig brug for. Vi forstod ikke meget af menu-kortet.

Jeg valgte en pizza med Prosqiutto (skinke), pomodoro (tomat) og mozzarella og halløj den var altså bare god. Nem, enkel, simpelt og billig (under 6 euro) :-)”Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i BibbienaJeg fik ikke taget billede af de andres pizzaer – vi var jo på ferie og feriefreden ville jeg nødigt forstyrre, men her kan du f.eks. se et billede af en god og lækker italiensk weiss-bier som vi nød til maden. Pizza og øl passer bare SÅ godt sammen 🙂Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i BibbienaSom altid var vi prop-mætte efter at have spist pizza, men vi skulle da lige prøve lidt dessert. Min mand spurgte om restauranten kunne anbefale en dessert, som vi alle kunne få smagsprøver af.Det kunne de. Heldige os.

Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena Det kunne sagtens lade sig gøre at dele dessert og det passede vores mætte maver fint. Sådan gik det til, at vi både fik prøvesmagt en lækker Oreo-cheececake, en italiensk frugtagtig lagkage og en slags svampe-formet pandekage med Nutellafyld.Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena

Desværre nåede jeg ikke at få taget billeder af menu-kortet, så jeg kan ikke gengive navnene på hvad det var vi spiste – hverken pizzaerne eller desserterne, men et sneak-peak kan du se lige her 🙂Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena

Stor var overraskelsen også da den søde servitrice (der talte minimalt engelsk) kom forbi vores bord med en ekstra dessert: disse to likørglas med små glas til.

Hvad var mon det? Flaskerne kom ikke på regningen, men vi skulle da næsten prøvesmage?

Hvis du har rejst i Italien, har du sikkert gætte det?

Jeps -den gule flaske er Limoncello (citronlikør med vodka).

Italienerne drikker vist sådan et “shot” efter maden for fordøjelsens skyld? Indrømmet: Jeg synes at flaskens udseende og farve var en del smukkere end smagen, for uha – hvor synes jeg altså at der er lidt barbersprit/toiletrens/mundskyl over det?  Sorry! Det var ikke lige mig med den Limoncello, det fornemmer du da vist hurtigt her? 🙂

Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i BibbienaTil gengæld drak jeg flere glas af den røde flaske. Melone kaldes det og det er vodka-likør lavet med rød melon. .Wow – så lækkert! Jeg bildte mig ind at den røde flaske også var godt for fordøjelsen? Skal vi ikke bare sige det? Med 3 glas måtte min fordøjelse være ganske fin bagefter 🙂

Jeg kiggede efter Melone i butikkerne bagefter, men fandt det desværre ikke. Måske jeg skulle google mig til en italiensk melone-opskrift? Hvis du har én på lager, så del den gerne med os andre 🙂

Det var fileme da god italiensk stil, sådan at stile et par flasker på bordet, imens vi ventede på regningen? Måske servitricernes hemmelige plan var at få flere drikkepenge? Det lykkedes også – vi var rundhåndede efter den gode betjening – hver cent, var fuldt fortjent  🙂
Pizza - på italiensk manér. På pizzaria i Bibbiena
Det var ikke mange billeder jeg fik taget fra det gode pizzeria og det er noget hø at jeg ikke kan huske navnet, men skal vi ikke bare sige at jeg var rigtigt ferie så? Altså sådan en ferie hvor man glemmer alt og ikke vil hjem?

Jeg elsker Italien – ikke mindst for deres fortryllende pizzaer. Jeg glæder mig allerede vildt, til vi skal derned igen engang og DET skal vi – helt sikkert 🙂

Håber du havde lyst til at komme med på tur til Italien igen? Hvis du slet ikke kan få nok Italien, så læs med på disse overstrømmende Toscana-sommerferie-indlæg på bloggen:-)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Michael

Ha-ha. Når du spørger om personalet snakker italiensk, skal du nok ikke blive overrasket, hvis de svarer ja 🙂

Lærke

Gå også efter pizzaria med brændefyret ovn ‘forno a legna. De åbner også altid først til aften for det tager lang tid at fyre den op til 300 grader 🥰

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer