•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Røræg eller scrambled eggs, som vi også kalder den lækre ret, er et hit på ethvert brunch-bord eller veldækket morgenbord. Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon

Hvis og når der serveres røræg med bacon til brunch er det altid de fade der hurtigst bliver tømt. Der skal steges meget bacon og mange cocktailpølser, for der øses godt op på tallerkenerne. 🙂

Æg og bacon er en fyldig ret, der mætter godt og længe og havde jeg tid hver morgen, tryllede jeg da gerne en portion til min morgenmad.Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon

Faktisk skulle det give så god mæthedsfornemmelse at det er faktisk er sundere at starte dagen på, fordi man ikke får lavt blodsukker og “falder i” med andre måltider i løbet af formiddagen. Måske man alligevel ikke skal overdrive mængden af bacon? Elsker bacon, så det er svært for mig 🙂

Opskriften på røræg får du her. Gang bare mængden op med de antal personer i er. Beregn ca. 2 æg pr. mand.

Røræg – opskrift på scrambled eggs med bacon

Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon
Røræg og bacon - er et hit til brunch
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon
Kategori: Dagens ret - nem mad
Keyword: bacon and eggs, brunch, røræg, scrambled eggs
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 æg
  • dl mælk
  • salt/peber

Bacon og/eller cocktailpølser

  • 1 pakke bacon i skiver påregn mindst 2 skiver pr. mand
  • cocktailpølser påregn mindst 50-100 gram cocktailpølser pr. mand

Sådan gør du

  • Steg baconskiverne på en tør pande og rør æggeblandingen sammen imens.
    Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon
  • Pisk æg og mælk sammen og rør krydderierne i
  • Stil baconskiverne til side og steg nu æggene i bacon-fedtstoffet på panden. Tilsæt evt. lidt smør undervejs
  • Æggene skal steges ved svag varme og de er færdige, når de har "samlet sig" og vandet er fordampet. Jeg synes røræg er bedst, når de er bløde og creme og tilbereder derfor dem derfor kun ved svag varme
    Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon
  • Server røræggene rygende varme med den sprøde bacon og evt. cocktailpølser

Noter

Røræg smager allerbedst samme dag som det er lavet. Det kan forberedes i forvejen og lunes før servering. 
Lav gerne rigeligt, da der bliver spist meget røræg og bacon, når det serveres til brunch
Jeg synes at scrambled eggs bliver bedst, når æggene stadigvæk er bløde og cremede. Steger de for længe, eller ved for hård varme, bliver æggemassen hård og smuldrende
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Røræg - opskrift på scrambled eggs med bacon

Røræg og bacon er et hit på et brunch-bord

…og du skal lave rigeligt, for at være sikker på at der er nok. Pudsigt nok, bliver fadene hurtigt tomme, uanset hvor fyldte de er 🙂

Jeg synes at scrambled eggs er bedst, når æggene stadigvæk er bløde og cremede. Steger de for længe bliver æggemassen hård og smuldrende – men du bestemmer. Der er nok lige så mange meninger om det, som hvis du spørger om gæsterne foretrækker deres kogte æg hård- eller blødkogte?

Gør du dig gerne dine egne erfaringer med dine røræg – jeg er sikker på at de bliver et hit hjemme hos jer, så bare spring på og overrask med en “bacon and eggs-servering” næste gang du skal servere brunch.

Måske du også har én du har kær, du gerne vil overraske med en lækker morgenmad på sengen?

Du vil blive SÅ populær 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •