Brød med æg i midten. Uhm her får du opskriften på en nem smørstegt toast med æg. Et hit til frokost.

Her får du lige et nemt og lækkert tip fra mig, hvis du skulle have en rest franskbrød til overs.Brød med æg i midten - nem toast på panden

Det er snart påske – et perfekt tidspunkt at servere de nemme og lækre toasts med æg i midten.

Fidusen ved denne ret er, at du kan stege både brød og spejlæg i ét. Jeg udstak runde huller i brødet, men udskær gerne et hjerte, eller anden form?Brød med æg i midten - nem toast på panden

Måske du skal servere en god brunch Valentinsdag, så vil et hjerte jo være perfekt.

De sprøde spejlægstoasts vil være et hit at servere til morgenmad, brunch, eller som let frokostret.

Steg gerne lidt på panden, på samme tid og dekorer med baconskiverne til slut.Brød med æg i midten - nem toast på panden

Bacon vil give både god smag og sprødhed til toasts’ene. Jeg stegte i rigeligt smør. Uhm smørstegt franskbrød smager bare lækkert. Baconstegt brød vil også være et hit.

Riv gerne ost og drys på brødet, hvis du er til den slags. Revet cheddar ost smager lækkert, men flødeost kan også bruges. Se f.eks. denne opskrift for mere inspiration.

Disse brød, er et godt stop madspildstip, for du kan nemlig få brugt en rest trist daggammelt franskbrød. Få mere inspiration til flere stop madspildsopskrifter nederst i dette indlæg.

Tørt brød er super fint at bruge til disse toasts. Al slags brød kan bruges tænker jeg, og rugbrød sikkert også?

Toastbrød med spejlæg er også et hit. Brug gerne 2 skiver toastbrød pr. stk, så bliver din spejlægstoast lidt højere.

Brød med æg i midten - nem toast på panden

Det er super nemt at lave brød med æg i midten. Få opskriften lige her:

Brød med æg i midten – få en god opskrift på nem toast på panden

Brød med æg i midten - nem toast på panden
Nem spejlægstoast
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Brød med æg i midten - nem toast på panden
Portioner: 2 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 skiver brød eller beregn 1 pr. person
  • 2 æg
  • smør
  • salt/peber
  • evt. revet ost
  • evt. baconskiver

Sådan gør du

  • Skær brødet i skiver. Ikke for tynde skiver. Udstik huller (eller hjerter) i brødet. Jeg brugte et snapseglas. De små stykker brød, kan du stege med på panden og nyde f.eks. med lidt syltetøj.
    Brød med æg i midten - nem toast på panden
  • Smelt smør på en pande og steg brødet nogle minutter på den ene side. Vend brødet og slå nu et helt æg ud, i hvert hul
    Brød med æg i midten - nem toast på panden
  • Det passer med at der er plads til et helt æg i hullet. Drys med salt/peber. Sænk temperaturen og lad brødet stege, til æggene er næsten stivnede. Tilsæt evt. ekstra smør undervejs
    Brød med æg i midten - nem toast på panden
  • Du kan vende brødene igen, hvis du ønsker æggene gennemstegt på toppen også. Det kan jeg bedst lide, som du kan se her
    Brød med æg i midten - nem toast på panden
  • Drys evt. revet ost over de sidste minutter, til osten smelter. Du kan også stege brødene færdige i ovnen. Servér straks, gerne med friske krydderurter drysset på toppen

Noter

Steg gerne nogle skiver bacon på panden, før du lægger brødene på. Det vil give en god smag til brødet. Servér baconskiverne på toppen af brødet før servering. 
Drys gerne revet ost over de sidste minutter. 
Brunch toast'sene kan steges færdige i ovnen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre brunch toast med spejlæg midt i brødet – smørstegt på pande

Brød med æg i midten - nem toast på panden

Prøv de nemme brød med æg i midten, hvis du har franskbrød til overs. Måske du savner et lille nemt tip til morgenmad, brunch eller frokost?

Hvordan ønsker du dit spejlæg? Skal det være vendt på begge sider?

Som du kan se, foretrækker jeg mine spejlægget stegt på toppen også. Du bestemmer, om du ønsker blommen skal være hel og ikke stegt på toppen.Brød med æg i midten - nem toast på panden

Bare følg anvisningerne i opskriften.

Servér brødene som de er, til en god brunch. Indrømmet, vi spiste ketchup til.

Der er altså bare noget med spejlæg og ketchup, synes du ikke? HP sauce er også en klassiker, eller engelsk sauce.

Drys gerne friskhakkede krydderurter på toppen, hvis du har. Persille smagte godt.    Brød med æg i midten - nem toast på panden

Vi var heldige. Forårssolen skinnede, så vi kunne de sprøde toasts i en solskinsstribe udenfor. Skønt!

Tippet om de nemme stegte brød med æg i midten er nu hermed givet videre til dig. Måske du skulle prøve dem i påsken, hvor det er højsæson for gode retter med æg?Brød med æg i midten - nem toast på panden

Har du stadig tørt trist franskbrød til overs? Få inspiration til flere opskrifter du kan bruge brødrester/ daggammelt brød her

1.

Toast på pande med æg og ost - opskrift
Toast stegt på pande med smøreost og æg
Se opskriften her
Toast på pande i ovn med æg og ost - opskrift

2.

Hvidløgsbrød af brødrest - nem opskrift i ovn
Lækkert hvidløgsbrød lavet af en brødrest - uhm.
Se opskriften her

3.

Brød med hvidløgssmør og rosmarin - gratinerede hvidløgsbrød
Nemme hvidløgsbrød med rosmarin og timian - af brødrest
Se opskriften her
Brød med hvidløgssmør og rosmarin - gratinerede hvidløgsbrød

4.

Hvidløgsbrød af brødrest - nem opskrift i ovn
Lækkert hvidløgsbrød lavet af en brødrest - uhm.
Se opskriften her

5.

Hvidløgsbrød af af en rest brød - stop madspild
Hurtige hvidløgsbrød af brødrest
Se opskriften her

6.

Arme riddere - opskrift på french toast
Sprøde smørstegte brødskiver med kanelsukker
Se opskriften her
Arme riddere opskrift på french toast til brunch

7.

Hvidløgsbrød med tomat - bruschetta med tomat og hvidløg
Brug en brødrest til at lave lækre bruschetta-brød med tomat og hvidløg
Se opskriften her
Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift

8.

Brødcroutoner med hvidløg - croutoner opskrift
Brug din brødrest og tryl lækre croutoner med hvidløg og persille.
Se opskriften her
Brødcroutoner med hvidløg - croutoner opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.