Koteletter i stegeso med tomat og flødesovs. Her får du en rigtig god opskrift på møre koteletter tilberedt i Römertopf.
Det er weekend! Det er stegeso tid!
1 kilo koteletter på tilbud i supermarkedet betyder lækkert mørt kød i stegesoen – rigeligt til to dage eller mere. Skønt!
Menuen i dag var familiens favorit menu “koteletter i rød sovs”. Retten kan laves med både nakkekoteletter og svinekoteletter.
I dagens anledning peppede jeg retten op med en ½ liter piskefløde og 1 kilo gulerødder. Jeg fik også brugt køleskabets halvtomme ketchup flasker. Perfekt! Der skal nemlig meget ketchup i denne ret.
Det blev en lækker variant, med gulerødder i. Dejligt at få tilført lidt grøntsager til den den flødetunge ret. Piskefløde i sovsen, var dog rigtig god.
Jeg plejer at bruge Milda fløde light, men den sande flødevare kommer til sin ret hér. Und dig selv at prøve retten med rigtig fløde.Sikke en lækker ret! Stegesoen gjorde det igen!
Møre koteletter og en fantastisk lækker flødesovs med god kraftig smag af løg og persille, fornemt afrundet med den blødeste smag af fløde.
En skøn opskrift på koteletter i Römertopf med løg, persille, gulerødder og tomatflødesauce.
Har du ikke en stegeso?
Retten er oplagt at lave i stegesoen, men du kan også lave den i et tildækket ildfast fad eller i en støbejernsgryde.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Koteletter i stegeso med tomat & fløde – få en god nem opskrift hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 kg svine- eller nakkekoteletter skær gerne koteletter af en hel nakkesteg
- 6 store løg i tern jep der skal mange løg i retten
- 1 kg gulerødder i tern i tern - kan udelades
- 3 dl. mælk til at afkoge stegepanden af med
- ½ liter piskefløde kan erstattes med f.eks. Cremefine
- 500 ml ketchup
- 4 spsk. paprika salt/peber
- 4 spsk tørret persille eller en potte frisk
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand i 20 minutter. Fyld den nederste halvdel med vand og sænk den øverste halvdel ned oveni. Fyld også den med vand. Du skal bruge din største stegeso til denne ret.
- Steg koteletter og krydr med salt/peber og paprika.
- Imens koteletterne steger, snitter du løg og gulerødder.
- Når koteletterne er færdigstegt, koges panden af med mælken.
- Nu skal flødeblandingen laves. Brug en stor skål. Bland mælk, fløde, ketchup, løg, paprika, gulerødder og persille heri.
- Bland alle ingredienserne sammen i skålen. Jeg brugte frysetørret persille. Rør godt. Det bliver en tyk tomatsovs.
- Hæld vandet fra Römertopfen og fyld lidt af saucen i. Fordel koteletterne i saucen. Hæld lidt mere sauce ovenpå. Bliv sådan ved - lag på lag - indtil der ikke er mere plads i Römertopfen.
- Der skal være minimum 2 cm op til kanten på Römertopfen (ellers risikerer du, at saucen bobler ud). Er der ikke plads nok i Römertopfen, fordeler du bare resten i en lille ildfast skål
- Sæt Römertopfen i en kold ovn i ca. 3 timer v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Tag gerne låget af den sidste halve time, så sovsen kan tykne. Herefter er retten klar til servering.
- Server gerne ris til
Noter
Du kan tykne sovsen ved at blande ½ brev kartoffelmospulver i flødesovsen.
Retten er fryseegnetKan også laves i ildfast fad eller støbejernsgryde, der kan sættes i ovnen
Møre svinekoteletter i flødesovs med gulerødder og persille – en skøn ret til stegeso eller ildfast fad
Imens koteletterne steger, snitter du løg og gulerødder.
Der er faktisk brugt mange løg og mange gulerødder i denne ret, så det er ikke kun usund flødesovs det hele. Gulerødder klæder retten rigtig godt 🙂
Jeg fik brugt et par halvtomme ketchupflasker. Brug også gerne de ketchupslanter du har? Skyl tomatflaskerne med lidt vand, for at få det sidste ketchup med ud.Ketchup tænker du nok?
Jamen jeg kan sige så meget som at det giver den lækreste smag til denne ret (og mange andre retter også).
Ketchup bruger jeg tit, når jeg smager saucer til. Jeg er slet ikke ketchup-forskrækket og tro mig, ketchup tryller denne ret ekstra lækker.
Det bliver en tyk tomatsauce. Når du blander den, er den ret tynd og der er store løgstykker i. Fortvivl ej. Når saucen simrer sammen med koteletterne, koger den ind til den lækreste mest smagfulde sauce.
Du kan tage låget af stegesoen af den sidste halve time, så vil flødesovsen tykne lidt mere.
Der skal være minimum 2 cm op til kanten på stegesoen, ellers risikerer du, at saucen bobler ud.
Er der ikke plads nok i Römertopfen, fordeler du bare resten i en lille ildfast skål, og tilbereder sammen med Römertopfen.
Retten simrer i ovnen i ca. 3 timer v. 150 grader varmluft.
Servér retten med ris til eller oliestegte ovnkartofler.
Vi spiste ovnstegte kartofler til retten, nu ovnen alligevel var i gang.
Jeg halverede kartofler, penslede med olie og dryssede med salt og lod kartoflerne bage med i ovnen i ca. 1½ time.
Når jeg laver mad i Römertopfen, er jeg opmærksom på, at det er temmelig dyrt i strøm, at lade ovnen varme så længe.
Jeg bruger derfor som regel ovnen til andre retter imens. Det er jo det smarte med varmluft. Lav f.eks. kartoffeltilbehør, bag et brød eller en kage.
Hvis du ellers kan få stegetemperaturen til at passe, så er det alletiders idé og energibesparende at bruge ovnen imens Römertopfen alligevel steger.
Kan du ikke få stegetemperaturen til at passe, så skru bare lige ovnen op/ned i den korte tid f.eks. småkager skal bage.
I morgen skal vi have resten af den lækre koteletter i fad ret med ris til. Det hører sig ligesom bedre til og saucen passer lidt bedre til ris, da den bliver lidt tynd.
Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du tage låget af Römertopfen den sidste halve time så den koger lidt ekstra ind.
Du kan også drysse lidt kartoffelmospulver i retten inden du sætter den i ovnen.
Det var et fantastisk godt og tip jeg fik af en trofast læser her på bloggen. Det er bare en drøngod idé. Fedt at slippe for at hælde saucen op i en gryde og efterjævne. TAK 🙂
Efter ca. 3 timer så løfter du låget af. Den himmelske duft breder sig. Det er en FANTASTISK lækker ret!
Nu er det på tide at råbe “VÆRSGO'” til familien.
Obs. Bringer lige en advarsel: Når du serverer mad i Römertopfen skal du altid huske at sætte den på en bordskåner. Hvis du sætter den på en kold bordplade så kan stegesoen knække.
Lækre møre koteletter i tomat flødesovs med en særligt god smag af gulerødder, ketchup, løg og persille. Hertil oliestegte ovnkartofler.
Römertopfen did it again. Kom, så og sejrede. Det går aldrig galt i en stegeso.
Kunne du tænke dig at se flere opskrifter til Römertopf /stegeso, så klik her.
Bliver denne ret mon også en succes i din familie? 🙂
Hov! Der var jo også dessert på menuen i dag. Løfter sløret for den lækre dessert. Vaniljefromage med den lækreste gourmet kirsebærsauce tilovers fra julen.