Bøf Stroganoff  – uhm en lækker gryderet med fløde der var på menuen i weekenden! En lækker simreret, du kan lave med okseklump, lårtunge eller andre udskæringer. Bøf Stroganoff - opskrift på gryderet med fløde

Har du prøvet at lave Bøf Stroganoff? Det er den lækreste ret, som samtidigt er den nemmeste og enkleste at lave.

Tricket er god tid. Rigtig god tid. Det er nemt at købe ind til retten og nemt at kokkere. Du skal gerne blot begynde på menuen 4-5 timer før retten skal serveres (selvom mindre også kan gøre det).

Jo længere tid din stroganoff simrer, jo bedre bliver den. Sådan er dét. Rund altid sovsen af med fløde til sidst. Halløj en lækker ret!

Bøf Stroganoff er en rigtig populær gryderet og en rigtig god ret at lave i weekenden, hvor der er lidt bedre tid. Comfort food af allerbedste slags.

Hvordan laver man Bøf Stroganoff?

Kig med på opskriften nedenfor. Det er slet ikke svært og du skal faktisk kun bruge ganske få ingredienser:
Bøf Stroganoff - opskrift på gryderet med fløde

Her kommer opskriften:

Bøf Stroganoff – opskrift på gryderet med fløde. Mør lækker gryderet i flødesovs

Mør og langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg Skært oksekød eller 1 kg okseklump, lårtunge ell. lign kalvekød kan også bruges
  • 250 gram champignon eller 2 glas
  • 3 store løg
  • 140 gram koncentereret tomatpuré
  • 3 oksebouillonterninger
  • 1 spsk paprika salt/peber
  • 1 spsk sennep Dijonsennep eller sød fransk sennep
  • 1-1½ liter kogende vand Brug kun 1 liter, hvis du bruger ½ liter fløde
  • 4 laurbærblade.
  • ¼ liter fløde eller ½ liter, hvis du rigtigt skal flotte dig
  • Jævning.

Sådan gør du

  • Snit løg og svits dem i lidt smør med bouillonterningerne. Svits champignonerne med.
    Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde
  • Tilsæt oksekød. Hvis du bruger okseklump, så befri kødet for hinder og sener og skær det i små strimler/tern .
    Bøf Stroganoff - opskrift på gryderet med fløde
  • Når kødet har skiftet farve, tilsættes sennep, paprika, salt/peber og koncentreret tomatpuré (skyl dåsen med vand og tilsæt også vandet). Tilsæt kogende vand og laurbærblade.
    Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde
  • Så er det nu at du skal lægge låget på gryden og lade Stroganoffen simre i 1000 år. Eller næsten. Gerne 4 timer eller mere. Prøvesmag evt. et kødstykke. Når kødet er mørt, er retten færdigsimret
  • Når stegetiden er tæt på gået, tilsætter du fløde. Lad Strogranoffen simre et kvarters tid med fløden og jævn herefter din Bøf Stroganoff.
  • Smag den til. Et dryp ketchup er godt at smage til med, tilsæt evt. også ekstra paprika/salt/peber
  • Servér gerne kartoffelmos eller ris til
    Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde

Noter

Bøf Stroganoff kan sagtens laves dagen før den skal bruges.
Du kan bruge mange udskæringer til retten: okseklump, lårtunge, gullash kød oksemørbrad?
Fryseegnet
Retten smager skønt med kartoffelmos til - få en god opskrift her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn simre-gryderet med skært oksekød i strimler – lækkert simremad!

Bøf Stroganoff -opskrift på gryderet med flødeJeg var heldig med oksekødet. På et tidspunkt fik jeg fingrene i en kæmpe okseklump/oksebovklump i et supermarked.

Det var en kæmpe klump, som jeg skar i 3 dele. Det var et virkelig godt køb, for kødet havde den fineste kvalitet. 

Jeg har også lavet de lækreste benløse fugle af en del af okseklumpen. Uhm!Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde

Dagens Bøf Stroganoff var et kæmpe hit – og kødet blev mørt og lækkert

Beregn blot ekstra lang tilberedningstid, hvis du bruger bovklump.

Efter 4 timer, eller mere, i gryde/stegeso, bliver langt det meste oksekød smørmørt!

Tricket er ganske enkelt lang tilberedningstid.

Hvis du ikke kan opdrive en billig okseklump, som jeg, så brug bare skært oksekød (eller en anden oksekødsudskæring). Måske du kan forkorte tilberedningstiden så?

Her ser du min okseklump:Jeg befriede klumpen for sener og hinder og skar den i små strimler. Jeg svitsede kødet sammen med løg og bouillonterninger. Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde

Når stegetiden er tæt på gået, tilsætter du fløde. Fløde er, men det ved du jo godt, en ekstrem god smagsgiver.

Den afrunder smagen og giver en lyst til mere. Det kan være svært at undvære fløde i denne ret, men vil du reducere på kalorierne, så kan du fint nøjes med Milda Creme Fine.

Servér retten med ris eller kartoffelmos. Jeg valgte kartoffelmos.

Når du flotter dig med lækkert kød og flødesauce, så skulle du da næsten lave kartoffelmosen selv?  2 kilo kartofler koges til mos og røres med 25 gram smør og 2 dl mælk.

Få en god opskrift på kartoffelmos her

Kartoffelmos opskrift - nem luftig & lækker
En nem klassisk opskrift på mos af kartofler
Se opskriften her
Kartoffelmos - nem opskrift

Kan du ikke lige overskue at bakse med det, så smager ris nu også godt til til Bøf Stroganoff.

Bøf Stroganoff -opskrift på gryderet med fløde

Som du kan se, spiste vi også en lækker bønnesalat til Bøf Stroganoffen. Bønnesalat til oksekødsrettter?…..Det er bare et perfekt match!:-)

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
Frisk og lækker bønnesalat med feta, tomater og rødløg
Se opskriften her
Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

God fornøjelse med din Bøf Stroganoff. Retten er så let at lave, at det næsten ikke kan gå galt.

Min ret fik 4 timer, og kødet blev helt perfekt mørt. Selvfølgelig betyder kødets kvalitet også noget. Som regel bliver kødet dog mørt, når du langtidssteger det i en simregryde.

Skal gæsterne komme til aften, skal du gerne starte ved middagstid med retten. Det er faktisk også fint at have god tid med gæsterne, imens maden laver sig selv.

Et godt glas rødvin passer fint til den Stroganoff. Jeg håber du og dine gæster vil synes om den lækre ret. 🙂

Bøf Stroganoff -opskrift på gryderet med fløde

Få flere gode opskrifter på simreretter, ved at klikke her eller se med nedenfor:

1.

Gullash med ris og fløde - nem opskrift
Gullash er en lækker sammenkogt ret i flødesauce
Se opskriften her
Gullash med ris og fløde - nem opskrift

2.

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
God og lækker simremad med skært oksekød
Se opskriften her
Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

3.

Gullash opskrift - klassisk mormor simremad
Gullash - en klassisk simreret
Se opskriften her

4.

Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
Lækker simremad i stegeso: benløse fugle med flødesovs og tilbehør
Se opskriften her
Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso

5.

Gryderet med skært oksekød – sammenkogt ret
Lækker gullash - god stærk ungarsk paprikagryde
Se opskriften her
Gryderet med skært oksekød – sammenkogt ret

6.

Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
Mør og lækker ossobuco tilberedt i slow cooker eller stegetrydw
Se opskriften her
Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde

7.

Benløse fugle opskrift med bacon & flødesovs
Mørt og lækkert oksekød med bacon og løg i lækker flødesovs
Se opskriften her
Benløse fugle opskrift med bacon & flødesovs

8.

Bøf Stroganoff - opskrift med pølser og bacon
Bøf Stroganoff i flødesauce med bacon, løg og pølser
Se opskriften her

9.

Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde
Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Se opskriften her
Mør og langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.