Bøf Stroganoff – uhm en lækker gryderet med fløde der var på menuen i weekenden! En lækker simreret, du kan lave med okseklump, lårtunge eller andre udskæringer.
Har du prøvet at lave Bøf Stroganoff? Det er den lækreste ret, som samtidigt er den nemmeste og enkleste at lave.
Tricket er god tid. Rigtig god tid. Det er nemt at købe ind til retten og nemt at kokkere. Du skal gerne blot begynde på menuen 4-5 timer før retten skal serveres (selvom mindre også kan gøre det).
Jo længere tid din stroganoff simrer, jo bedre bliver den. Sådan er dét. Rund altid sovsen af med fløde til sidst. Halløj en lækker ret!
Bøf Stroganoff er en rigtig populær gryderet og en rigtig god ret at lave i weekenden, hvor der er lidt bedre tid. Comfort food af allerbedste slags.
Hvordan laver man Bøf Stroganoff?
Kig med på opskriften nedenfor. Det er slet ikke svært og du skal faktisk kun bruge ganske få ingredienser:
Her kommer opskriften:
Bøf Stroganoff – opskrift på gryderet med fløde. Mør lækker gryderet i flødesovs
Ingredienser
- 1 kg Skært oksekød eller 1 kg okseklump, lårtunge ell. lign kalvekød kan også bruges
- 250 gram champignon eller 2 glas
- 3 store løg
- 140 gram koncentereret tomatpuré
- 3 oksebouillonterninger
- 1 spsk paprika salt/peber
- 1 spsk sennep Dijonsennep eller sød fransk sennep
- 1-1½ liter kogende vand Brug kun 1 liter, hvis du bruger ½ liter fløde
- 4 laurbærblade.
- ¼ liter fløde eller ½ liter, hvis du rigtigt skal flotte dig
- Jævning.
Sådan gør du
- Snit løg og svits dem i lidt smør med bouillonterningerne. Svits champignonerne med.
- Tilsæt oksekød. Hvis du bruger okseklump, så befri kødet for hinder og sener og skær det i små strimler/tern .
- Når kødet har skiftet farve, tilsættes sennep, paprika, salt/peber og koncentreret tomatpuré (skyl dåsen med vand og tilsæt også vandet). Tilsæt kogende vand og laurbærblade.
- Så er det nu at du skal lægge låget på gryden og lade Stroganoffen simre i 1000 år. Eller næsten. Gerne 4 timer eller mere. Prøvesmag evt. et kødstykke. Når kødet er mørt, er retten færdigsimret
- Når stegetiden er tæt på gået, tilsætter du fløde. Lad Strogranoffen simre et kvarters tid med fløden og jævn herefter din Bøf Stroganoff.
- Smag den til. Et dryp ketchup er godt at smage til med, tilsæt evt. også ekstra paprika/salt/peber
- Servér gerne kartoffelmos eller ris til
Noter
Du kan bruge mange udskæringer til retten: okseklump, lårtunge, gullash kød oksemørbrad?
Fryseegnet Retten smager skønt med kartoffelmos til - få en god opskrift herEn skøn simre-gryderet med skært oksekød i strimler – lækkert simremad!
Jeg var heldig med oksekødet. På et tidspunkt fik jeg fingrene i en kæmpe okseklump/oksebovklump i et supermarked.
Det var en kæmpe klump, som jeg skar i 3 dele. Det var et virkelig godt køb, for kødet havde den fineste kvalitet.
Jeg har også lavet de lækreste benløse fugle af en del af okseklumpen. Uhm!
Dagens Bøf Stroganoff var et kæmpe hit – og kødet blev mørt og lækkert
Beregn blot ekstra lang tilberedningstid, hvis du bruger bovklump.
Efter 4 timer, eller mere, i gryde/stegeso, bliver langt det meste oksekød smørmørt!
Tricket er ganske enkelt lang tilberedningstid.
Hvis du ikke kan opdrive en billig okseklump, som jeg, så brug bare skært oksekød (eller en anden oksekødsudskæring). Måske du kan forkorte tilberedningstiden så?
Her ser du min okseklump:Jeg befriede klumpen for sener og hinder og skar den i små strimler. Jeg svitsede kødet sammen med løg og bouillonterninger.
Når stegetiden er tæt på gået, tilsætter du fløde. Fløde er, men det ved du jo godt, en ekstrem god smagsgiver.
Den afrunder smagen og giver en lyst til mere. Det kan være svært at undvære fløde i denne ret, men vil du reducere på kalorierne, så kan du fint nøjes med Milda Creme Fine.
Servér retten med ris eller kartoffelmos. Jeg valgte kartoffelmos.
Når du flotter dig med lækkert kød og flødesauce, så skulle du da næsten lave kartoffelmosen selv? 2 kilo kartofler koges til mos og røres med 25 gram smør og 2 dl mælk.
Få en god opskrift på kartoffelmos her
Kan du ikke lige overskue at bakse med det, så smager ris nu også godt til til Bøf Stroganoff.
Som du kan se, spiste vi også en lækker bønnesalat til Bøf Stroganoffen. Bønnesalat til oksekødsrettter?…..Det er bare et perfekt match!:-)
God fornøjelse med din Bøf Stroganoff. Retten er så let at lave, at det næsten ikke kan gå galt.
Min ret fik 4 timer, og kødet blev helt perfekt mørt. Selvfølgelig betyder kødets kvalitet også noget. Som regel bliver kødet dog mørt, når du langtidssteger det i en simregryde.
Skal gæsterne komme til aften, skal du gerne starte ved middagstid med retten. Det er faktisk også fint at have god tid med gæsterne, imens maden laver sig selv.
Et godt glas rødvin passer fint til den Stroganoff. Jeg håber du og dine gæster vil synes om den lækre ret. 🙂
Få flere gode opskrifter på simreretter, ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Kan jeg bruge roastbeef i denne ret?
Hilsen Vibeke
Hej jeg vil bare sige at jeg elsker dine opskrifter, om det er madopskrifter eller kageopskrifter de er bare så lækkert, mange tak hilsen marlene
Hej, hvordan ser Kalorie tallet ud for retten? 🙂
Måske et dumt spørgsmål men den sennep der skal i denne ret hvilken slags er det? For sennep i sig selv er jo et vidt begreb 😉
Hej.
Hvor mange grader skal ovne stå på hvis man sætter stegeboen ind i ovnen efter at have brunet det hele?
Hej
Bliver løg og champignon ikke noget udkogte af at få 4 timer+ i gryden/stegesoen med kødet? Bør jeg tage dem fra efter det hele er svitset og så lade kødet få lang tid alene?
Mvh
Jan
Jeg har lige koebt en stegeso og glaeder mig til at proeve dine opskrifter?
Skal lave din ret lørdag, men er i tvivl om sennep, er det collmans du bruger, eller hvilke?
Bedste hilsener
Lene
Hej Gitte. Det ser så lækkert ud! Jeg har inviteret 4 veninder til ‘Forkæl dig selv’ aften hjemme hos mig fredag, for at hygge i det mørke efterårsvejr. Har tænkt at vi skal have simremad og nu er valget faldet på din opskrift. Jeg er ikke så glad for kartoffelmos – og egentlig heller ikke det skrælleri det kræver 😉 Så jeg serverer ris og bønnesalat til. Men men men, hvilken slags vil du anbefale. Jeg plejer at spise vilde ris, men tænker at sådan en simreret kalder på noget mere fast, f.eks. jasminris eller basmati. Har du nogen forslag?… Læs mere »
Jeg fulgte din opskrift, og retten blev ganske enkelt exceptionel.
Pragtfuld efter 5 timer-så kunne jeg ikke vente længere. 🙂
MEN, du burde skamme dig! Hvordan kan du få dig selv til at bruge pulver til kartoffelmosen? Hvor hæsligt, specielt når man tænker på, hvor meget simretid der skal til for at gøre denne stroganoff så lækker.
Hej Gitte!
Jeg er lidt i tvivl ang. simre tiden? Hvad skal kogepladen stå på? Skal den stå på det laveste, eller lidt over?
Vh. Henriette 😉
Har lavet bøf stroganoff i dag, og nu er det spist, mums det var godt. Købte klumpen, og fik en rigtig god en fra slagteren.
Sovsen ja mums det var godt
Den aller første ret i min nyindkøbte rømertopft (købt på tilbud til 80,- kr!) har jeg besluttet skal være fredags bøf stroganof. Så tusind tak for tipsene 🙂
Jeg fryser altid rester af piskefløde ned i isterningsposer, så jeg har altid fløde at tilsætte til en sovs eller gryderet, men det er nok ikke så heldigt at putte frossen fløde i en varm stegeso 🙂 Godt nytår derude!
Hej.
Prøv at lave den efter John Prices opskrift.
Det tager ikke lang tid hvis man bruger oksemørbrad. Kødet er stadig rosa, når man sætter tænderne i det.
Kan serveres med løse ris, hvis der ikke er tid til mos.
Det smager fantastisk og et noget helt andet end en simreret.
Bon appetit.
Jeg brugte sådan en halvflydende. Fond Du Chef hedder de vist. Så er det bare at ploppe den i 🙂 så smelter den, og steger så fint 🙂 Normalt har jeg fond, frosset ned i 2,5 dl poser. Det er passende til en portion sovs, her i hytten. Men det er ret sjældent, jeg har oksekød /-ben at koge på. Der er det perfekt at have lidt langtidsholdbart i skuffen. Pas på med de tørre terninger, det er primært salt… Vi var heldige i Coop, at finde en vogn, fyldt med deres egen (Coop) flydende fond. 5,- flasken (!!) 8mdr… Læs mere »
Ser lækkert ud og skal prøves på søndag til fødselsdag. Men muligvis spørger jeg dumt nu, men skal oksebouillonterningernevsteges med uden at være opløst eller hvad mener du lige der??
Det blev naturligvis super lækkert 🙂
På trods af, at fløden var blevet for gammel, og self ikke blev hældt i…
Lidt mælk og en lille jævning, så sad den lige i skabet. Fløde er dog klart at foretrække…
Og ja, det blev bestemt værdsat! Køkkenet duftende af stroganoff, risen stod og hvilede, et glas god rødvin stående klar og bordet dækket med levende lys 😛
Man kan jo lige så godt gå all in…
Nu er jeg lidt spændt; vi havde en pk skært okse (stroganoff) i fryseren. Erhvervet i Fakta (køb smart, brug snart) det køber vi tit, og så ryger det på frys. 4 timers simre-tid er meget på en fredag, når jobbet skal passes. Så… vi havde tilrettet madplanen således, at torsdag = nem mad, + lave simremad. Sat over kl 17, taget af kl 21, sat på køl kl 22… (Er det bare mig, eller er gryderetter bare en tand bedre dagen efter)? 😉 Nu er jeg så startet på en stille og rolig opvarmning, (fruen er hjemme kl 18… Læs mere »
Hej Gitte
Jeg faldt over din opskrift og den må jeg bare prøve. Vil gerne indvide min stegeso men kan ikke lige finde ud af hvor mange grader ovnen skal være. Jeg har fundet andre opskrifter hvor de siger 220 grader men kun 45 min tilberedning. Ville gernelangtidssimre det. Så har du et bud på graderne? Det er en metal stegeso ikke ler!
Hilsen Mette
Den bønne salat ser ualmindelig lækker ud !!!!! Kan man få opskriften ?