Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce

  • Mør og langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce

DSC_1124Ja da!

På menuen i weekenden skal der da være Bøf Stroganoff!? Har du nogensinde lavet Bøf Stroganoff? Det er den simpleste ret, som samtidigt er den nemmeste og lækreste. Tricket er god tid. Rigtig god tid. Det er nemt at købe ind til retten og nemt at kokkere. Du skal blot begynde på menuen 4-5 timer før retten skal serveres. 😉

Her kommer opskriften:

DSC_1102

Bøf stroganoff i flødesauce. Du skal bruge:

Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Bøf stroganoff i flødesauce. Du skal bruge:
  • til 4 personer i 2 dage, eller et bord med 8 gæster?
  • 1 kilo eller deromkring skært oksekød eller 1 kg okseklump
  • 1 bakke champignon eller 2 glas
  • 3 store løg
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 3 oksebouillonterninger
  • 1 spsk paprika salt/peber
  • 1 spsk sennep
  • liter kogende vand
  • 4 laurbærblade.
  • 1/4 liter fløde eller ½ liter, hvis du rigtigt skal flotte dig?
  • Jævning.

Sådan gør du

  • Snit løg og svits dem i lidt smør med bouillonterningerne. Svits champignonerne med.
  • Tilsæt oksekød. Hvis du bruger okseklump, så befri kødet for hinder og sener og skær det i små strimler/tern .
  • Når kødet har skiftet farve, tilsættes sennep, paprika, salt/peber og koncentreret tomatpuré (skyl dåsen med vand og tilsæt også vandet). Tilsæt kogende vand og laurbærblade.
  • Så er det nu at du skal lægge låget på gryden og lade Stroganoffen simre i 1000 år. Eller næsten. Gerne 4 timer eller mere. Prøvesmag evt. et kødstykke. Når kødet er mørt, er retten færdigsimret
  • Når stegetiden er tæt på gået, tilsætter du fløde.
  • Lad Strogranoffen simre et kvarters tid med fløden og jævn herefter din Bøf Stroganoff.
  • Smag den til. Et dryp ketchup er godt at smage til med, tilsæt evt. også ekstra paprika/salt/peber

 DSC_1121Jeg var heldig med oksekødet. På et tidspunkt fik jeg fingrene i en kæmpe okseklump (eller hedder det oksebovklump?). Jeg købte okseklumpen i et supermarked. Det var en kæmpe klump, som jeg skar i 3 dele.Jeg var meget i tvivl om kvaliteten, da prisen var lav, men nu er jeg ikke i tvivl længere. Jeg har lavet de lækreste benløse fugle af en del af okseklumpen. Uhm!

Beregn blot ekstra lang tilberedningstid, hvis du bruger bovklump. Efter 4 timer, eller mere, i gryde/stegeso, bliver langt det meste oksekød smørmørt! Tricket er ganske enkelt lang tilberedningstid. Hvis du ikke kan opdrive en billig okseklump, som jeg, så brug bare skært oksekød (eller en anden oksekødsudskæring, du kan komme over til en fin pris). Måske du kan forkorte tilberedningstiden så?

Her ser du min okseklump:DSC_1100Jeg befriede klumpen for sener og hinder og skar den i små strimler. Jeg svitsede kødet sammen med løg og bouillonterninger. DSC_1103

Når stegetiden er tæt på gået, tilsætter du fløde. Fløde er, men det ved du jo godt, en ekstrem god smagsgiver. Den afrunder smagen og giver en lyst til mere. Det kan være svært at undvære fløde i denne ret, men vil du reducere på kalorierne, så kan du fint nøjes med Milda Creme Fine.

Servér retten med ris eller kartoffelmos. Jeg valgte kartoffelmos. Når du flotter dig med lækkert kød og flødesauce, så skulle du da næsten lave kartoffelmosen selv?  2 kilo kartofler koges til mos og røres med 25 gram smør og 2 dl mælk. Kan du ikke lige overskue at bakse med det, så smager ris nu også godt til til Bøf Stroganoff.

Som du kan se, spiste vi også bønnesalat til Stroganoffen. Bønnesalat til oksekødsrettter?…..Det er bare et perfekt match!DSC_1122

Vi havde bønnesalat til overs fra nytårsmenuen. Denne Stroganoff blev, helt usædvanligt, lavet 1. januar hvor alle andre havde tømmermænd. Jeg var frisk og lavede simremad. Derfor kunne vi spise bønnesalats-nytårsrester til. Perfekt! Som du kan læse, er jeg temmeligt meget bagud med indlæg, men jeg arbejder mig støt og roligt igennem. Pludselig en dag når vi til juleanden! Håber at nå det inden næste jul… 😉

God fornøjelse med din Bøf Stroganoff. Det er så let, at jeg vil sige, at det næsten ikke kan gå galt. Hvis du går på kompromis med stegetiden, vil du kunne opleve at kødet bliver for sejt og slet ikke mørt og lækkert. Selvfølgelig betyder kødets kvalitet også noget, men som sagt, fik min klump fik 4 timer, og kødet var ikke himmelråbende (dyr) kvalitet.

Skal gæsterne komme til aften, skal du starte ved middagstid med retten. Det er faktisk også fint at have god tid med gæsterne, imens maden laver sig selv. Skål! Et godt glas rødvin passer fint til den Stroganoff -)DSC_1128

Mere inspiration

35
Skriv en kommentar

16 Kommentar tråde
19 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
15 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ann

Hej.

Hvor mange grader skal ovne stå på hvis man sætter stegeboen ind i ovnen efter at have brunet det hele?

Jan

Hej

Bliver løg og champignon ikke noget udkogte af at få 4 timer+ i gryden/stegesoen med kødet? Bør jeg tage dem fra efter det hele er svitset og så lade kødet få lang tid alene?

Mvh
Jan

Lone

Jeg har lige koebt en stegeso og glaeder mig til at proeve dine opskrifter?

Lene Jensen

Skal lave din ret lørdag, men er i tvivl om sennep, er det collmans du bruger, eller hvilke?
Bedste hilsener
Lene

Pernille A. Jensen

Hej Gitte.

Det ser så lækkert ud! Jeg har inviteret 4 veninder til ‘Forkæl dig selv’ aften hjemme hos mig fredag, for at hygge i det mørke efterårsvejr. Har tænkt at vi skal have simremad og nu er valget faldet på din opskrift.
Jeg er ikke så glad for kartoffelmos – og egentlig heller ikke det skrælleri det kræver 😉 Så jeg serverer ris og bønnesalat til. Men men men, hvilken slags vil du anbefale. Jeg plejer at spise vilde ris, men tænker at sådan en simreret kalder på noget mere fast, f.eks. jasminris eller basmati. Har du nogen forslag?

De bedste hilsner
Pernille

Esben

Jeg fulgte din opskrift, og retten blev ganske enkelt exceptionel.
Pragtfuld efter 5 timer-så kunne jeg ikke vente længere. 🙂
MEN, du burde skamme dig! Hvordan kan du få dig selv til at bruge pulver til kartoffelmosen? Hvor hæsligt, specielt når man tænker på, hvor meget simretid der skal til for at gøre denne stroganoff så lækker.

Henriette

Hej Gitte!
Jeg er lidt i tvivl ang. simre tiden? Hvad skal kogepladen stå på? Skal den stå på det laveste, eller lidt over?
Vh. Henriette 😉

Erik

Har lavet bøf stroganoff i dag, og nu er det spist, mums det var godt. Købte klumpen, og fik en rigtig god en fra slagteren.

Sovsen ja mums det var godt

Mai-Lill

Den aller første ret i min nyindkøbte rømertopft (købt på tilbud til 80,- kr!) har jeg besluttet skal være fredags bøf stroganof. Så tusind tak for tipsene 🙂
Jeg fryser altid rester af piskefløde ned i isterningsposer, så jeg har altid fløde at tilsætte til en sovs eller gryderet, men det er nok ikke så heldigt at putte frossen fløde i en varm stegeso 🙂 Godt nytår derude!

Kjeld

Hej.
Prøv at lave den efter John Prices opskrift.
Det tager ikke lang tid hvis man bruger oksemørbrad. Kødet er stadig rosa, når man sætter tænderne i det.
Kan serveres med løse ris, hvis der ikke er tid til mos.
Det smager fantastisk og et noget helt andet end en simreret.
Bon appetit.

Palle H

Jeg brugte sådan en halvflydende. Fond Du Chef hedder de vist. Så er det bare at ploppe den i 🙂 så smelter den, og steger så fint 🙂 Normalt har jeg fond, frosset ned i 2,5 dl poser. Det er passende til en portion sovs, her i hytten. Men det er ret sjældent, jeg har oksekød /-ben at koge på. Der er det perfekt at have lidt langtidsholdbart i skuffen. Pas på med de tørre terninger, det er primært salt… Vi var heldige i Coop, at finde en vogn, fyldt med deres egen (Coop) flydende fond. 5,- flasken (!!) 8mdr… Læs mere »

Mariane

Ser lækkert ud og skal prøves på søndag til fødselsdag. Men muligvis spørger jeg dumt nu, men skal oksebouillonterningernevsteges med uden at være opløst eller hvad mener du lige der??

Palle H

Det blev naturligvis super lækkert 🙂
På trods af, at fløden var blevet for gammel, og self ikke blev hældt i…
Lidt mælk og en lille jævning, så sad den lige i skabet. Fløde er dog klart at foretrække…

Og ja, det blev bestemt værdsat! Køkkenet duftende af stroganoff, risen stod og hvilede, et glas god rødvin stående klar og bordet dækket med levende lys 😛
Man kan jo lige så godt gå all in…

Palle H

Nu er jeg lidt spændt; vi havde en pk skært okse (stroganoff) i fryseren. Erhvervet i Fakta (køb smart, brug snart) det køber vi tit, og så ryger det på frys. 4 timers simre-tid er meget på en fredag, når jobbet skal passes. Så… vi havde tilrettet madplanen således, at torsdag = nem mad, + lave simremad. Sat over kl 17, taget af kl 21, sat på køl kl 22… (Er det bare mig, eller er gryderetter bare en tand bedre dagen efter)? 😉 Nu er jeg så startet på en stille og rolig opvarmning, (fruen er hjemme kl 18… Læs mere »

Mette

Hej Gitte
Jeg faldt over din opskrift og den må jeg bare prøve. Vil gerne indvide min stegeso men kan ikke lige finde ud af hvor mange grader ovnen skal være. Jeg har fundet andre opskrifter hvor de siger 220 grader men kun 45 min tilberedning. Ville gernelangtidssimre det. Så har du et bud på graderne? Det er en metal stegeso ikke ler!
Hilsen Mette

Lisbeth Novak

Den bønne salat ser ualmindelig lækker ud !!!!! Kan man få opskriften ?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer