Oksecuvette. I dag får du opskriften på en rigtig lækker oksesteg stegt i ovn med tilbehør. En nem og lækker ret 🙂
Søndag er til langsommelig mad. Mad der skal nusses om og kigges til. Fornem mad, man ofrer lidt ekstra på, fordi der er tid til at nyde. Elsker søndage 🙂
Tilfældet afgør ofte hvad menuen her i huset skal stå på. Madplan har vi ikke, men når vi finder en oksesteg til 70 kr pr. kg, ja så er beslutningen jo ikke så svær at træffe. 😉Søndag er til simresøndagssteg, og sådan blev det idag. 1½ kilo oksecuvette. Noget af et fund for de penge.
Jeg var noget spændt på, om kødet ville blive mørt og lækkert, til den pris, men er du vimmer, hvor blev den steg god, også selvom det var en cuvettesteg.Og så var det også dagen, hvor jeg fik en fantastisk kartoffel-ide!. Jeg tænkte, at når man steger en oksesteg bliver der en lækker sky. Kunne man ikke forestille sig at kartoflerne kunne stege sig lækre i den sky?
Jeg tog chancen. Det var et kæmpe hit! Glæd dig, du får opskriften på den lækre oksesteg, stegt på toppen af kartoffelfadet med rødløg og peberfrugt. Kartofler og grøntsager stegte sammen med stegeskyen fra stegen og jeg kan love dig for, at det smagte godt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Oksecuvette i ovn med tilbehør – få en nem opskrift her

Ingredienser
- 1½ kg kartofler - skåret i grove både
- 3 rødløg skåret i både
- 1-2 peberfrugter i grove strimler
- Salt/peber
- 1½ kg cuvettesteg (min vejede 1½ kg - måske din er mindre?) culottesteg eller anden oksesteg kan også bruges
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skræl/vask 1½ kg kartofler og skær dem i grove både. Skær 3 rødløg i både og peberfrugten i grove strimler.
- Krydr kartoffelblandingen godt med flagesalt og hvidløgspeber. Krydr cuvettestegen godt og placér stegen på toppen med den underste side opad først.
- Sæt fadet i ovnen på 200 grader varmluft i 20 minutter - til porrene har lukket sig.
- Vend stegen efter 20 minutter og sæt et stegetermometer i stegen. Skru ovnens temperatur ned til 150 grader varmluft og steg fadet, til cuvettestegens kernetemperatur når 60-65 grader (afhængig af om du ønsker medium eller gennemstegt oksekød). Mit fad skulle ca. stege 1 time.
- Når stegen er færdig, skal den hvile i ca. 20 minutter. Lad kartoffelfadet stege videre i ovnen imens v. 150 grader varmluft. Rør godt rundt i kartoffelfadet flere gange undervejs.
- Skær cuvettestegen ud på tværs af fibrene.
Noter
Retten kan laves med culottesteg eller anden oksesteg også.
Du kan tilsætte andre grøntsager til kartoffelfadet - gulerødder er også fine
Cuvettesteg stegt med kartofler, rødløg og peberfrugt – alt i et fad. Nem og lækker oksesteg
Det var mega nemt at forberede retten og så tilberedte den faktisk sig selv i ovnen. Supersmart at alle ingredienserne giver smag til hinanden i retten.
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din oksecuvette eller oksesteg er.
Gå efter en kernetemperatur på 60-65 grader (afhængig af om du ønsker medium eller gennemstegt oksekød). Mit fad skulle ca. stege 1 time.
Sådan så den færdige steg ud.Når stegen er færdig, skal den hvile i ca. 20 minutter. Lad bare kartoffelfadet stege videre i ovnen imens v. 150 grader varmluft. Rør godt rundt i kartoffelfadet flere gange undervejs.
Skær cuvettestegen ud på tværs af fibrene.Halløj hvor var det altså bare en lækker cuvettesteg og kartoffelfadet med de bagte løg/peberfrugt var en kæmpe succes.
Stegeskyen fra oksestegen gjorde at både kartofler og grøntsager fik den lækreste stegesky-stegte smag. De blev sprøde og så lækre – virkelig et hit.
O la la hvor var de gode. Kan du mon fornemme det her?
Smagen. Altså smagen var bare fantastisk! Smag af kraft og saft. Sprøde kartofler og lækker oksecuvette steg
Rødløg og peberfrugten gav en særlig krydret smag. Løgene, kartoflerne og peberfrugten blev søde, bløde, sprøde og smagfulde. Hvorfor har jeg dog aldrig fået den tanke før?
Jeg tror, at alle mine Römertopfsuccesser har vist mig, at det er en god ide at lade tilbehør stege med under stegen.
Det var også helt i top i dag. Også selvom det var et stegeeksperiment uden låg. Prøv det! 🙂
Steg helst i aluminiumsfad med non-stick-belægning, så bliver kartoflerne også sprødstegt under bunden.
Sådan så succes-kartoflerne ud.Stegen var færdig med at hvile, og skulle skæres. Den var mør, slet ikke sej! Jeg tror faktisk at kartofler og grøntsager afgiver god fugt til stegen? Den blev ihvertfald super mør og lækker. Kødet var ok kvalitet, trods den billige pris.
Det blev en overdådig lækker søndagsmenu. Helt uventet lækker. Sådan en menu må du prøve, en dag I skal forkæles lidt ekstra eller en dag I får gæster.
Du kan jo sagtens bruge en culottesteg også.
Bønnesalaten var også fantastisk, syrlig, sprød, saftig. Opskriften på den lækre salat kan du få lige her.


Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig – håber du synes om den 🙂
Hej.
Putter du lidt væske ved kartoflerner og kødet. Eller bruge du olie ? Eller bruge du intet?
Hilsen christina
Her…. Super lækker opskrift! Har lige lavet det…. Men min culotte var desværre ikke ordentlig mør… Hvad gør du ved resten når du køber sådan et dårligt stykke kød?
Hej. Det lyder som en rigtig god opskrift og jeg vil gerne prøve den næste gang jeg skal have gæster, men har et par spørgsmål jeg håber du vil svare på 🙂
Hvilke krydderier kom du på stegen? Og kunne man evt. putte knust hvidløg på? Plejer man ikke at svitse sådan en steg af inden den kommer i ovnen?
Og så vil jeg meget gerne have opskriften på din bønne salat, men kan ikke rigtig finde herinde.
Ved det er mange spørgsmål, men håbe du finder tid til at svare 🙂
Mvh
Sabrina