Oksecuvette. I dag får du opskriften på en rigtig lækker oksesteg stegt i ovn med tilbehør. En nem og lækker ret 🙂

Søndag er til langsommelig mad. Mad der skal nusses om og kigges til. Fornem mad, man ofrer lidt ekstra på, fordi der er tid til at nyde. Elsker søndage 🙂

Tilfældet afgør ofte hvad menuen her i huset skal stå på. Madplan har vi ikke, men når vi finder en oksesteg til 70 kr pr. kg, ja så er beslutningen jo ikke så svær at træffe. 😉Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftSøndag er til simresøndagssteg, og sådan blev det idag. 1½ kilo oksecuvette. Noget af et fund for de penge.

Jeg var noget spændt på, om kødet ville blive mørt og lækkert, til den pris, men er du vimmer, hvor blev den steg god, også selvom det var en cuvettesteg.Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftOg så var det også dagen, hvor jeg fik en fantastisk kartoffel-ide!. Jeg tænkte, at når man steger en oksesteg bliver der en lækker sky. Kunne man ikke forestille sig at kartoflerne kunne stege sig lækre i den sky?

Jeg tog chancen. Det var et kæmpe hit! Glæd dig, du får opskriften på den lækre oksesteg, stegt på toppen af kartoffelfadet med rødløg og peberfrugt. Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftKartofler og grøntsager stegte sammen med stegeskyen fra stegen og jeg kan love dig for, at det smagte godt.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Oksecuvette i ovn med tilbehør – få en nem opskrift her

 

Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift
Oksecuvette stegt på toppen af et fad kartofler, bagte rødløg og bagt peberfrugt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kg kartofler - skåret i grove både
  • 3 rødløg skåret i både
  • 1-2 peberfrugter i grove strimler
  • Salt/peber
  • kg cuvettesteg (min vejede 1½ kg - måske din er mindre?) culottesteg eller anden oksesteg kan også bruges
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Skræl/vask 1½ kg kartofler og skær dem i grove både. Skær 3 rødløg i både og peberfrugten i grove strimler.
    Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift
  • Krydr kartoffelblandingen godt med flagesalt og hvidløgspeber. Krydr cuvettestegen godt og placér stegen på toppen med den underste side opad først.
    Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift
  • Sæt fadet i ovnen på 200 grader varmluft i 20 minutter - til porrene har lukket sig.
  • Vend stegen efter 20 minutter og sæt et stegetermometer i stegen. Skru ovnens temperatur ned til 150 grader varmluft og steg fadet, til cuvettestegens kernetemperatur når 60-65 grader (afhængig af om du ønsker medium eller gennemstegt oksekød). Mit fad skulle ca. stege 1 time.
    Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift
  • Når stegen er færdig, skal den hvile i ca. 20 minutter. Lad kartoffelfadet stege videre i ovnen imens v. 150 grader varmluft. Rør godt rundt i kartoffelfadet flere gange undervejs.
    Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift
  • Skær cuvettestegen ud på tværs af fibrene.
    Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift

Noter

Stegens størrelse er meget afgørende for hvor lang tid fadet skal stege. Kernetemperaturen skal ca. være 60-65 grader (rosa-medium-gennemstegt).
Retten kan laves med culottesteg eller anden oksesteg også.
Du kan tilsætte andre grøntsager til kartoffelfadet - gulerødder er også fine
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Cuvettesteg stegt med kartofler, rødløg og peberfrugt – alt i et fad. Nem og lækker oksesteg

Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftDet var mega nemt at forberede retten og så tilberedte den faktisk sig selv i ovnen. Supersmart at alle ingredienserne giver smag til hinanden i retten. Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftTilberedningstiden afhænger af hvor stor din oksecuvette eller oksesteg er.

Gå efter en kernetemperatur på 60-65 grader (afhængig af om du ønsker medium eller gennemstegt oksekød). Mit fad skulle ca. stege 1 time.

Sådan så den færdige steg ud.Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftNår stegen er færdig, skal den hvile i ca. 20 minutter. Lad bare kartoffelfadet stege videre i ovnen imens v. 150 grader varmluft. Rør godt rundt i kartoffelfadet flere gange undervejs.

Skær cuvettestegen ud på tværs af fibrene.Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftHalløj hvor var det altså bare en lækker cuvettesteg og kartoffelfadet med de bagte løg/peberfrugt var en kæmpe succes.

Stegeskyen fra oksestegen gjorde at både kartofler og grøntsager fik den lækreste stegesky-stegte smag. De blev sprøde og så lækre – virkelig et hit.

O la la hvor var de gode. Kan du mon fornemme det her?Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift

Smagen. Altså smagen var bare fantastisk! Smag af kraft og saft. Sprøde kartofler og lækker oksecuvette steg

Rødløg og peberfrugten gav en særlig krydret smag. Løgene, kartoflerne og peberfrugten blev søde, bløde, sprøde og smagfulde. Hvorfor har jeg dog aldrig fået den tanke før?Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift

Jeg tror, at alle mine Römertopfsuccesser har vist mig, at det er en god ide at lade tilbehør stege med under stegen.

Det var også helt i top i dag. Også selvom det var et stegeeksperiment uden låg. Prøv det! 🙂

Steg helst i aluminiumsfad med non-stick-belægning, så bliver kartoflerne også sprødstegt under bunden.

Sådan så succes-kartoflerne ud.Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftStegen var færdig med at hvile, og skulle skæres. Den var mør, slet ikke sej! Jeg tror faktisk at kartofler og grøntsager afgiver god fugt til stegen? Den blev ihvertfald super mør og lækker. Kødet var ok kvalitet, trods den billige pris.

Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftDet blev en overdådig lækker søndagsmenu. Helt uventet lækker. Sådan en menu må du prøve, en dag I skal forkæles lidt ekstra eller en dag I får gæster.

Du kan jo sagtens bruge en culottesteg også.

Bønnesalaten var også fantastisk, syrlig, sprød, saftig. Opskriften på den lækre salat kan du få lige her.

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Se opskriften her
Bønnesalat med rødløg, tomater & vinaigrette
Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskriftBønnesalaten passer perfekt til godt oksekød og kartoflerne til, var et scoop.

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig – håber du synes om den 🙂
Oksecuvette i ovn med tilbehør - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.