Appelsinkage i bradepande. I dag får du opskriften på en rigtig nem kage til mange. Tykmælkskagen i en appelsin version, helt uden æg og uden særligt meget fedtstof.
Ideen fik jeg efter at have bagt disse lækre lækre appelsinmuffins en dejlig forårssolskinssøndag.
Det var nogle nemme og ovenikøbet fedtfattige muffins. Der er ingen æg i dejen og der er heller ikke meget sukker i.
Nemme kager, der er hurtige at lave. Opskriften er fra et gammelt ugeblad og udklippet har fulgt mig i årevis. En fantastisk opskrift som jeg har eksperimenteret videre med.
I dag får du opskriften serveret som den lækreste appelsinkage bagt i bradepande, tilsat ekstra appelsinsaft.
En skøn bradepandekage med kage nok til mange. Kan også laves med citroner.
En skøn syrlig appelsinkage, der er så nem at lave, at den sagtens også vil kunne laves af børn.
Kagen tager max. et kvartér at røre sammen, så den vil også være et hit for dig, en dag du har travlt og bare har brug for en kæmpe kage i en fart.
Appelsinkagen vil være et hit at tage med som klassens time kage, eller til kollegerne. Der bliver kage til virkelig mange lækkersultne munde her.
Få flere nemme opskrifter på bradepandekager nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Appelsinkage i bradepande – nem opskrift uden æg
Ingredienser
- 1 liter appelsinyoghurt - eller anden frugtyoghurt. tykmælk kan også bruges
- 400 gram sukker du kan nøjes med 300 gram
- 700 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 tsk natron
- 100 gram smeltet smør eller 1 dl olie raps- eller olivenolie - fedtstof kan også udelades
- 3 appelsiner saft og skal (kun skal fra usprøjteder øko.appelsiner). Kan erstattes med citroner
Glasur:
- 5 dl flormelis
- ½-1 appelsin- eller citronsaft saften og evt. revet appelsinsaft/citronsaft (hvis du bruger øko.)
Sådan gør du
- Hæld yoghurten i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker. Bland hvedemel med natron og rør det i dejen. Vend dejen med en dejspatel. Tilsæt smeltet smør/olie. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal (hvis du bruger øko-appelsiner)
- Smør ovnens store bradepande og hæld dejen heri. Bag kagen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød , gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle
- Rør glasuren med enten appelsin- eller citronsaft.
- Tilsæt evt. lidt revet citronskal på toppen af kagen
- Fordel glasuren over den let afkølede kage
Noter
En nem og lækker bradepandekage med appelsin – en god kage i bradepande til mange
Denne kage bliver kæmpestor. En hel bradepande. Perfekt, hvis du skal bage kage til mange.
Hvordan skulle jeg mon få den bradepandekage afsat?
Jeg ELSKER jo at benytte enhver lejlighed til at bage og just idag skulle der var arbejdsdag på gadens fælles legeplads. Perfekt! En hoben sultne arbejdsomme mennesker ville være samlet. ….De måtte være kagesultne, tænkte jeg
Jeps – du kan tro, at kagen vakte jubel hos både store og små.
Kagen tager under 15 minutter at røre sammen og vil kunne laves af selv små børn tænker jeg. Man skal ikke fumle med æg f.eks. Den er virkelig let at lave!Det bliver en skøn glasur, når den røres med appelsin- eller citronsaft. Prøv du bare det.
En kæmpe stor og lækker appelsinkage i bradepande med citronglasur.Bradepandekage til mange.
Altså kagen var jo til det arbejdende folk på legepladsen. Der var en hel hær, men der var kage nok til alle. Nam, nam kagen var en succes!
Kagen var svampet og den smagte sødt og syrligt lækkert. Lige som den skal være. Hvis du ønsker en endnu lettere kage rent kaloriemæssigt, så kan du droppe glasuren og nøjes med at drysse flormelis på.
Det var en rigtig god ide at bruge den citron i glasuren! Prøv det.
Perfekt med syrlighed kombineret med det søde. Put også gerne lidt grofthakket chokolade i, det vil også være lækkert.
Det er ikke sidste gang jeg laver sådan en yoghurtkage appelsin.
Tænk alle de yoghurtvarianter vi mangler at eksperimentere med? 😉
Jeg har også prøvet frugtmuffins baseret på skovbæryoghurt, se opskriften her. Prøv også denne chokoladekage med appelsinyoghurt De blev også fantastisk gode.
Det er genialt at bage med yoghurt, for kagerne bliver ekstra svampede og det smarte er, at du kan nøjes med ganske lidt fedtstof.
Denne appelsinkage i bradepande blev saftig og lækker og den holdt sig frisk i dagevis.
Har du ikke yoghurt på lager, så kan tykmælk eller kærnemælk også sagtens bruges. Bare spring på.
Man kan også lave en lækker vaniljekage med vaniljecreme / dessertcreme? Prøv også denne kanelkage med karamelglasur lavet med creme fraiche.
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få flere opskrifter på nemme bradepandekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.