•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fersken/passions-kage med citronglasur. Ups, kom til at prøvesmage!

En forårssolskinssøndag for nogle uger siden lavede jeg med succes disse appelsinmuffins . Fantastisk friske og lette og ovenikøbet fedtfattige. Ingen æg, og med næsten intet sukker. Ovenikøbet virkelig nem og hurtig at lave. En opskrift fra et gammelt ugeblad. Sådan ser den ud. En fantastisk opskrift! 🙂

Appelsinkageopskriften som inspiration. Fantastisk nem opskrift!

Her i huset køber vi altid kun Cheasy yoghurt. Det er den vi bedst kan li og den mest fedtfattige på markedet (tror vi da nok) . Jeg afprøver altid nye smagsvarianter og denne havnede fornylig i min indkøbskurv . (nogle gange er der tilbud til 10 kr, så fylder jeg lige indkøbskurven)

Kan appelsinkagen mon laves med denne yoghurt??

Ingen i huset har tilsyneladende haft mod på at prøvesmage denne nye passions/ferskenvariant. Jeg tænkte, altså hvis man kan bage en lækker lækker appelsinkage med appelsinyoghurt, så kan man også lave en lækker lækker fersken/passionsfrugt kage med denne yoghurt?

Kastede mig straks ud i eksperimentet.

Altså! Denne kage bliver jo kæmpestor. En hel bradepande. Lige lovlig meget kage til en familie på 4 hvoraf de 2 er på kur (konstant).

Hvordan skulle jeg mon få den bradepandekage afsat? Det går ligesom ikke at spise den selv. Øv. ELSKER jo at benytte enhver lejlighed til at bage og just idag skulle der var arbejdsdag på gadens fælles legeareal. Perfekt! En hoben sultne arbejdsomme mennesker ville være samlet. ….De måtte være kagesultne, tænkte jeg?

Tænkte. Hvordan skulle jeg kunne bidrage bedst til arbejdsdagen? Jeg skulle da bruge min bage-arbejdskraft.:-D

Kagen tager under 15 minutter at røre sammen og vil kunne laves af selv små børn tænker jeg. Man skal ikke fumle med æg f.eks. Den er virkelig let at lave!

Citron i juni-sol

Kiggede i min frugt/grøntsagsskuffe og fandt 3 appelsiner og 1 citron, som jeg også pressede i dejen (gemte dog saften fra ½ citron til glasur) . Huskede den friske appelsinsmag fra mit appelsinkageeksperiment og jeg tænkte, at appelsinsmag kan vel heller ikke skade i en fersken/passionsfrugtkage?

Solgul appelsin

Tog chancen.

Jeg puttede også vanillesukker i (det gør jeg faktisk i alle mine kager når jeg tænker efter?) og erstattede halvdelen af sukkeret med snydesukker og flydende sød. Fedtstoffet reducerede jeg til det halve. Det gør jeg faktisk i alle mine kager, når jeg tænker efter?

Dejen piskede jeg hurtigt sammen i min røremaskine. Håndkraft kan også bruges 😉

Dejen røres sammen

Start med de flydende ingredienser og kom de tørre i til sidst (bland natron i melet først).

Dejen hældes i en smurt bradepande og bages ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft (kig til den og mærk efter om den føles fast ovenpå, stik evt. en gaffel i for at se om der hænger dej ved, giv den lidt længere tid i så fald)

Bradepanden fyldes

Imens røres glasuren. Jeg pressede ½ citron og supplerede med 2-3  spsk vand. Brugte mere end  5 dl flormelis, nok nærmere 7 dl. Det er lidt svært at vide hvor meget glasur en bradepandekage skal have, men der skal ikke mangle tænkte jeg.

Citronglasuren røres

Citron i juni-sol

Glasuren kommes på efter kagen er kølet en smule af. Hvis den bliver helt kold kan glasuren godt hænge i, så den skal helst være lidt lun. Brug en dejskaber til at trække glasuren over kagen.

Fersken/passionskage med citronglasur

Altså kagen var jo til det arbejdende folk på legepladsen. Der var en hel hær, men altså det går jo ikke, at man ikke får den prøvesmagt før den serveres vel? 😉 Var den mon en succes eller et flop?

Fersken/passionsfrugt-kage, glasuren løber listigt

Snupper en bid sund kage!

Nam, nam kagen var en succes! Den smagte svampet, sødt, syrligt. Lige som den skal være. Altså lige bortset fra glasuren, var den jo også rimeligt sund? Hvis man vil have en lettere udgave, kan man jo nøjes med at drysse flormelis på, men jeg ville jo gerne have citronsmagen frem, så glasur var nødvendigt. Syndigt og lækkert med glasur, bare engang imellem.

Det var en rigtig god ide at bruge den citron i glasure! Prøv det. Perfekt med syrlighed kombineret med det søde. Jeg ville egentlig også have puttet hakket chokolade i, men glemte det. Det ville sikkert også have været lækkert.

Citron i juni-sol

Det er ikke sidste gang jeg laver yoghurtkage!. Tænk alle de varianter jeg mangler at prøve. 😉 Jeg har prøvet frugtmuffins baseret på skovbæryoghurt, se opskriften her. De blev også fantastisk gode.

Vanilleyoghurten fra cheasy bruger vi som dessertcreme. Fantastisk serie den cheasy-serie. (nej, og jeg er ikke engang sponsoreret af Arla, måske jeg skulle blive det? 😉

Har du endnu ikke prøvet at kaste dig ud i disse fantastiske yoghurtkager, så gør det straks. Det er nemt, let, smagfuldt og fedtfattigt.

Haps! 🙂

Ups, kom til at prøvesmage!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •