Frikadeller i ovn. Her får du opskriften på nemmere sundere frikadeller stegt i ovnen helt uden fedtstof.
Kan man stege frikadeller i ovnen og hvorfor er det smart?
Jeps det kan man.
- Det er super nemt.
- Frikadellerne bliver en del sundere, da de ikke er stegt i fedtstof.Bruger du kød med lav fedtprocent, kan du lave dem ret fedtfattige.
- Det geniale er også, at frikadellerne passer sig selv i ovnen.
- Du skal ikke vende frikadellerne og/eller holde øje med panden.
- Man slipper også for stegeos i køkkenet. Det er smart!
- Et hit, hvis du skal lave mange frikadeller
- Opvasken går som en leg!
Jeg havde alligevel ovnen igang til en portion knuste kartofler igår, så fik straks idé til udnytte ovnvarmen, til dagens frikadeller.
Mikkel var hjemme på besøg og jeg spurgte min store søn: “Kunne du tænke dig karbonader eller frikadeller til aften”?
Uha et svært valg for en ung mand, kunne jeg godt se! 🙂
Frikadellerne løb med sejren og sønnike var fuldt tilfreds med frikadellerne, også selvom de ikke blev stegt på panden. “Dellerne” blev rost ved middagsbordet, så en fin anbefaling her fra min familie.
Min familie kender mig alt for godt. De ved godt at jeg kan finde på at eksperimentere med opskrifterne og fremgangsmåden.
Spændende at prøve noget nyt, jo. Håber også du er med på en ny udfordring? Det er denne opskrift på de bedste frikadeller med havregryn, jeg tog afsæt i
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Frikadeller i ovn – få en god nem sundere opskrift hér

Ingredienser
- 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk. Kan erstattes med hakket kyllingekød eller svinekød
- 1-1½ tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 stort revet løg eller 2 små
- 2 dl bouillon (svine- hønse- eller oksebouillon) lavet af 1 hel bouillonterning. Du kan bruge mælk og smuldre bouillonterningen i farsen, i stedet
- 5-6 spsk hvedemel svarer til 60 gram el. 1 dl
- 5-6 spsk havregryn svarer til 30 gram el. 1 dl - kan erstattes med rasp
- 1 æg
Sådan gør du
- Kog 2 dl vand og opløs bouillonterningen ud heri. Lad bouillonen afkøle lidt.
- Rør farsen med salt først. Tilsæt peber, æg og rør nu havregryn og mel i, lidt efter lidt, til farsen bliver lind. Lad nu gerne frikadellefarsen trække lidt i køleskabet, men de kan også formes straks.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu frikadeller og læg dem herpå. Jeg brugte en spiseske og fik 16-17 frikadeller af denne portion. Frikadellerne kan også steges på panden
- Steg nu frikadellerne ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kig til dem undervejs. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Du behøver ikke vende frikadellerne.
Noter
Skal du kun bruge en lille portion, så kan de laves i airfryer v. 180 grader.
Vendes efter ca. et kvartér og steger videre, til de er færdige. Frikadellerne kan også steges på stegepandeDu kan lave italienske frikadeller:
Tilsæt f.eks. oregano, basilikum, timian, feta, oliven, soltørrede tomater, sennep? Servér f.eks. tomatsovs til.Ovnstegte frikadeller er meget nemme at lave – kan også laves i airfryer. Nem aftensmad på ½ time
Det er de nemmeste frikadeller jeg nogensinde har lavet! Få minutters forberedelse og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Dem må du altså prøve.
Et særligt godt tip, hvis du skal stege mange frikadeller. Det er SÅ nemt, bare at sætte bagepladerne i ovnen.
Hvordan smager frikadeller stegt i ovn?
Smagen er helt den samme, som når du steger dem på panden. De er mere sprøde/hårde udenpå. Måske de ikke helt så saftige, som når du tilbereder dem på traditionel vis.
Du kan sagtens pensle dem med olie/smeltet smør undervejs, men de smager nu også rigtigt fint bare i denne fedtfattige version.
Kan man bruge andet kød til frikadellerne? Oksekød eller kyllingekød?
Jeps det kan man. Du kan sagtens lave f.eks. disse oksefrikadeller eller kyllingefrikadeller i ovnen også.
Er det dyrere i strøm at stege frikadeller i ovnen?
Hvis du alligevel har ovnen igang, vil det være strømbesparende, fremfor at bruge stegepanden. Når man bruger varmluft kan man nemlig sagtens have flere ting i ovnen på samme tid.
Hvis du kun kan stege en lille portion, som her, så tror jeg stegepanden vil være billigst. De kan også laves i airfryer, men her vil du nok kun kunne få plads til en 7-8 stykker. Få en opskrift på frikadeller i airfryer her.
Tips til opskriften:
Du kan lave italienske frikadeller og tilsætte f.eks. oregano, basilikum, timian, feta, soltørrede tomater, oliven? Få flere opskrifter på frikadeller nederst i dette indlæg.
Hvad kan man servere til frikadeller?
De italienske frikadeller, smager godt med en god tomatsovs a la denne.
Frikadeller er så lækre med stuvet hvidkål, stuvet spidskål eller stuvet blomkål. Kold kartoffelsalat er selvfølgelig også altid et hit til frikadeller.
Rigtig god fornøjelse med frikadellerne til dig. Jeg håber du vil synes om den nemme og lidt sundere måde at tilberede frikadeller på.:-)
Få flere opskrifter på frikadeller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
