Søde baconsnacks – Dadler i baconsvøb

DSC_1035

Det var nytårsaften. Dronningen talte i TV. Gode velmente ord om næstekærlighed og større medmenneskelighed.

Vi skålede i boblevand. Vi spiste små hapsere til. Baconhapsere. Søde baconhapsere.

Jeg bød fadet rundt før jeg fortalte familien hvad det var de skulle smage. Jeg var sikker på, at forklarede jeg den fulde sandhed, var der ingen der ville smage.

Kan du gætte hvad det er?

Cocktailpølser i svøb eller?

DSC_1017

Næh, det var såmænd resten af juledadlerne jeg havde lagt i baconsvøb og grillet i ovnen et kvarter (200 grader).

Dadler i baconsvøb. Stop madspild – stop daddelspild.

En halv bakke dadler til en pakke bacon. 
DSC_1015
Jeg skar baconskiverne midtover og brugte en halv skive bacon pr. daddel. Det passede lige med en pakke.

Dadlerne blev lagt i et smukt fad og grillet. DSC_1016Den nemmeste baconsnack i verden.

Hvad sagde familien så? Manden var helt vild (er de fleste mænd ikke helt vilde med bacon??) Børnene havde luret at der var noget “mystisk” under opsejling. De guffede den første men udbrød så “hvad er det??” Da jeg sagde, “dadler i baconsvøb” reagerede de som typiske børn, når de bliver introduceret for noget nyt, uprøvet, farligt. “Nej tak, så skal jeg ikke have flere”. Pyt med, at de så rent faktisk godt kunne lide daddelpakkerne?! Børns stædighed….tsk, tsk.

 Dadler og bacon – det stritter jo lidt i børns og voksnes ører og smagsløg, men jeg synes næsten du skulle give dig selv chancen?

Kombinationen af sødt og salt ved vi jo er en fantastisk match (tænk bare på peanutkarameller!)

Så bacon og dadler, det kan man altså også! 🙂

DSC_1019At det så ovenikøbet er en delikatesse der kan laves klar på et kvarter, gør jo bare sagen endnu bedre. Servér dem på et brunchbord, som velkomstsnack, som pindemad, som aftensnack, som mellemret, som overraskelsesret.

Kast du dig bare ud i dadlerne. Rigtig god fornøjelse og godt nytår til dig. Så er vi i gang med 2014. Jeg lagde hårdt ud med en 11 timers arbejdsdag, så er stilen ligesom lagt. Så er det jo bare RIGTIGT godt, at jeg er så glad for mit arbejde. Det er ikke lyv når jeg siger at timerne hurtigt smuttede 😉

Vi ses imorgen igen. Håber du også er kommet godt i gang med et splinternyt år.

DSC_1035

Mere inspiration

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karen

Hej Gitte,
Nu har vi jo ikke grise, men en af naboerne har den helt rigtige slags baghavegrise – har aldrig været så vild med svinekød som nu – det er bare lækkert og ikke kun bacondelen 🙂 Vi har vores små sorte dexter køer – de er også lækre – og meget søde.
vh/Karen

Mette Fredin Jørgensen

Uh jeg glemte da at skrive at jeg også lavede dem med tørrede abrikoser. Det er altså også super lækkert. Sådan en tallerken med hapsere af dadler, tørrede abrikoser og cocktailpølser med bacon, og selvfølgelig et drys brun farin, og så et lille glas Asti til, så er lykken gjort 🙂

Karen

Og nu vi er ved cocktailpølser – prøv at gå ind på Vivis chili og se på Atomic Buffalo Turds – så bliver det bare ikke bedre 🙂

Mette Fredin Jørgensen

Uh ja de er gode, dem lavede jeg også mellem jul og nytår. Jeg lærte et lille trick af en kok engang at man skal drysse en lille smule brun farin over de baconsvøbte dadler inden man sætter dem i ovnen, så bliver de ekstra sprøde. Jeg lavede både dadler og cocktailpølser med bacon og et lille drys farin. Det er guf :). Det gør det jo ikke sundere, men det smager godt. 🙂

Karen

Jeg elsker også bacon 🙂 Min bror kalder bacon ‘den oversete grøntsag’. Jeg er lidt mere forsigtig og kalder bacon for ‘den oversete krydderurt’. Men hvor ville civilisationen være uden bacon?? Hvordan ville vejret være uden bacon? Hvordan kunne emperier bygges og styrte uden bacon? Hvordan kunne verden overleve uden bacon? 😀

Anne-Mette

Bacon i svøb er i øvrigt også et hit i min søns madpakke 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer