•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pebermyntepastiller med chokolade opskrift

Små søde julegodter der er ultralette at lave? Der kun består af 3 ingredienser? Der kan trilles selv af små barnehænder? Der hverkan skal bages eller æltes?

Ja tak til pebermyntepastiller! 🙂

Disse julegodter blev lavet en forkølet dag med ringe energi, men alligevel, trods en pauver indsats, førte det til små lækkerbiskener, der vil kunne peppe enhver julegodteskål op (hvis de holder så længe….)  Er et fint supplement til de tunge søde marcipan/nougat/chokolade-klassikere der altid vil være at finde i godteskålen.

Pebermyntepastiller med chokolade opskriftJeg smagte i sin tid pebermyntepastiller første gang hos en legekammerat, da jeg var barn for vel snart hundrede år siden. Jeg var meget imponeret. Tænkte at de små søde knapper, der smeltede på tungen, måtte være vildt svære at lave? Sådan en himmerigsmundfuld som de var.

Og pebermyntedråberne/ pebermyntearoma, hvor køber man det? Det var jo noget vældig eksotisk noget, troede jeg, som en lille drømmende bagenørd comming-to-be. Mon det nogen sinde skulle lykkes for mig at lave de små søde pebermynteknapper selv?Pebermyntepastiller med chokolade opskrift

Jubii! Det gjorde det. Det lykkedes! og det var ikke engang svært! Faktisk overhovedet slet ikke avanceret overhovedet. Pebermyntearomaen købes faktisk et så eksotisk sted som i et ganske almindeligt supermarked hvor den står ved siden af frugtfarven. I de allerfleste supermarkeder vil du kunne finde de magiske pebermyntedråber.

Vildt lette at lave og en så rørende enkel opskrift! Man skal faktisk kun bruge pasteuriserede æg, flormelis og pebermyntedråber. Imponerende. Så megen smagfuld sødme ud af så få ingredienser.

Man skal IKKE lytte til onde tunger som en teenagedatter der kan finde på at sige : “Jamen er det så ikke bare stift glasur med smag i?” NÆ NEJ! Det er jo magiske eventyrlige pebermyntepastiller, der langsomt smelter væk på tungen. Helt ligesom da mor var barn! 🙂

Pebermyntepastiller med chokolade opskrift

Opskrift på pebermyntepastiller – de smager SÅ skønt. Dem må du prøve at lave:

Pebermyntepastiller med chokolade opskrift

Søde små pebermyntepastiller der smelter på tungen
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: knas og lækre godter j, Slik
Kategori: Jul hos Bagenørden
Keyword: pastiller, pebermynte, pebermyntepastiller
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • tsk.Pebermyntearoma   start med 2 tsk og smag til med de sidste dråber
  • 400 g flormelis evt. lidt ekstra til fingrene, når du skal trille.
  • Pynt : Chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Flormelis og pasteuriserede æggehvider røres sammen. Pebermyntearoma tilsættes. Der smages til. Alt røres sammen med ske. Massen bliver tyk og sej.
  • Tag lidt sukkermasse på en teske og tril kugler. Hav lidt flormelis parat til at dyppe fingrene i, hvis massen bliver for klistret når du skal trille.Tryk pastillerne flade og tryk en chokoladeknap ned på toppen. Lad pastillerne tørre.
    Pebermyntepastiller med chokolade opskrift
  • Når de er stivnet kan de pakkes ned i en beholder, med smørrebrødspapir imellem lagene. Opbevares i køleskab. Smager bedst iskolde.

Noter

Pebermyntepastillerne kan holde sig 1-2 uger i køleskab
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pebermyntepastiller er de nemmeste godter du kan lave

Prøv at se hvor enkelt det er. Så få ingredienser. Så få redskaber. Ingen ovnvarme. Ingen dikkedarer.Tag lidt sukkermasse på en teske og tril kugler.

Tryk pastillerne flade og tryk en chokoladeknap ned på toppen. Lad pastillerne tørre. Voila. Det var faktisk det 🙂

Smager bedst iskolde….

Så er der julegodter på næsten ingen tid. Fantastisk.

Dem må du prøve – så spring du bare på. Det er ikke for tidligt at gå i træningslejr til julegodterne 🙂Pebermyntepastiller med chokolade opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •