Spidskål med serranoskinke – ovnbagt eller grillet

  • Spidskål med serranoskinke - ovnbagt eller grillet

Det nemmeste, grønne tilbehør? Det må absolut være grillet eller ovnbagt spidskål. Halløj hvor det smager! En totalt lækkerbisken og forberedelserne tager kun få minutter. Genialt, når tiden til køkkensyslerne kan begrænses, så der er mere tid til at nyde livet, snuppe et par kapitler i den gode bog eller kigge op i himlen blå, på de drivende skyer?

Retten du skal høre om i dag kræver kun 2 ingredienser – indkøbssedlen er derfor også ultra-kort. Skønt!Spidskål med serranoskinke - ovnbagt eller grilletDet er lige før retten er så let at lave, at du slet ikke behøver en opskrift, men nu får du den altså alligevel. Måske mit tip alligevel kan være til inspiration? Det håber jeg. Det er nemlig først nu – efter at have levet i 1000 år, at  jeg har fået øjnene op for spidskåls-lyksalighederne, i bagt form.

Stuvet spidskål kender vi så rigeligt her i huset, f.eks. serveret med verdens bedste frikadeller til, men bagt spidskål er en ny lækkerbisken, og et endnu større hit. Måske spidskål også er en ny grøntsag i dit køkken?  Kig med her, for et grønt tilbehørs-tip 🙂Spidskål med serranoskinke - ovnbagt eller grillet

Du får opskriften på ovnbagt spidskål med serranoskinke lige her:

Spidskål med serranoskinke - ovnbagt eller grillet
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 3 -4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 4 skiver serranoskinke/ parmaskinke eller bacon måske?
  • Olie
  • Salt/peber
  • Evt. lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Skyl spidskålen og skær den i kvarte. Fjern stokken.
  • Pensl spidskålen med olie på begge sider, dryp evt. med citronsaft og drys med krydderier.
  • Læg spidskålen i et ildfast fad og vikl skinken om.
  • Bages i ovn v. 150 grader varmluft i ca. 20 minutter. Fadet sættes på ovnens nederste rille. Hold øje med den ikke branker
  • Spidskålen kan også grilles, grill i så fald få minutter på alle sider. Pas på den ikke branker. Det kan være lidt svært at vende den, med skinken viklet om. Bager du spidskålen i ovn, behøver du ikke vende den.

Den nemmeste ret i verden og det lækreste tilbehør. Bagt eller grillet spidskål får en fin konsistens og en nøddeagtig smag og det smager SKØNT kan jeg godt fortælle dig. Her i familien vil vi sagtens kunne spise 2 spidskål, og vi er 4 personer. 🙂

Grillet spidskål passer godt til alt, kylling, fisk, svine- eller oksekød og det er oplagt at trylle en portion, hvis du alligevel har ovnen igang. Hvad til en lækker karrykylling  eller til grillede kalkunlår måske? Griller du, så prøv at læg nogle spidskåls-både ude i siderne, hvor varmen er svagest. Vend ofte. Vupti, er der grønt grilltilbehør.

Spidskål på grillen er et hit, men ovnbagt spidskål kræver nok alligevel mindst opmærksomhed. Du bestemmer – både ovnbagt og grillet er et hit. 🙂Spidskål med serranoskinke - ovnbagt eller grilletEt lidt sundere menutip fra mig til dig – for en gangs skyld. Livet er ikke lutter lagkage, der er også spidskål indimellem. 🙂

Spidskålet gør sig måske ikke så godt på billedet her, men tro mig, du vil ikke fortryde, hvis du springer på.

Rigtig god spidskålsfornøjelse til dig.
Spidskål med serranoskinke - ovnbagt eller grillet

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lene Persson

Skal lige prøve spidskål med soranoskinke.Dejlige opskrifter.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer