•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sprøde tynde pizzaer på grill

Oh la la – sikke nogle lækre pizzaer man kan bage på sin grill! Jamen det er jo helt vildt? De smager jo bedre end pizzamandens? Supertynde, knasende, sprøde og rygende varme lige fra “pizzaovnen”. Sidst vi bestilte pizza måtte vi vente 1 time – det gør vi ALDRIG igen, især ikke når det er så nemt at bage sine pizzaer selv!

Vi var i Italien for nogle år siden og jeg var trist da vi skulle rejse derfra og sige farvel til de lækre pizzaer. Italienerne kan bage pizzaer kan de – og nu kan Bagenørden også! 🙂

DSC_6712

Hemmeligheden bag, er en supertynd bund, godt pizzamel, en pizzabagesten, en rygende varm pizzaovn og begrænset fyld – max. 2-3 slags pr. pizza. Nu har jeg luret de italienere, har jeg! 🙂

2015-07-23 12.34.59

Vi har jo købt ny gasgrill – en kæmpe grill der kan bage ved indirekte varme, som en pizza skal bages ved. Jeg opgraderede og købte pizzasten og alu-plade, til at flytte pizzaerne over på pizzastenen med. Gå aldrig ned på udstyr – jeg har i den grad pizzagrejet i orden nu 🙂

Har du ikke en grill, så start med at købe en pizzabagesten. Ovnen kan fint bruges, men den skal fyres op, absolut helt til max. temperatur, for at dine pizzaer bliver sprøde og perfekte.

DSC_6716Vi grillede, med succes, vores pizzaer i går. Jamen mage til fortryllende lækkerbisken!

Dejen lavede jeg om morgenen og jeg snød lidt og brugte færdiglavet tomatsauce. Næste gang laver jeg den selv, evt. bare ved at blende flåede tomater med egne krydderier. Opskrift på hjemmelavet tomatsauce finder du nedenfor.

DSC_6710Den opskrift du får hér rækker til 3 pizzaer. Opskriften rækker til 4-6 personer. Vi lavede 3 forskellige slags pizzaer:

  1. Tomat og mozzarella,
  2. skinke og champignon
  3. løg, bacon og mozzarella.

Jeg kan anbefale alle pizzaerne og her kommer opskriften på pizzadej og tilbehør:

Pizza på grill – med durummel og tipo 00

Sprøde tynde pizzaer på grill med durum og tipo 00 mel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: Pizza, pizza på grill
Portioner: 3 pizzaer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pizzadej:

  • 5 dl lunkent vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk olivenolie
  • ½ kg durummel
  • 3-400 gram tipo 00 hvedemel alm. hvedemel kan bruges

Tomatsauce

  • 1 glas tomatsauce - færdiglavet eller hjemmelavet
  • 2 dåser flåede tomater
  • ½ spsk oregano tørret
  • ½ spsk basilikum tørret
  • 3 fed hvidløg
  • salt/hvidløgspeber
  • En sjat hvidvin kan udelades eller erstattes med hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker

Fyld Pizza 1 med tomater og mozzarella:

  • 50 gram revet ost,
  • 2 tomater i skiver 10 cherrytomater kan bruges i stedet for
  • 125 gram mozzarella i skiver

Fyld pizza 2 med skinke og champignon

  • 50 pizza 2) Revet ost 100 gram skinke skåret i store firkanter+1 glas champignon drænet for væde
  • 100 gram skinke skåret i firkanter
  • 100 gram champignon i skiver (afdryppede fra glas kan også bruges)

Fyld pizza 3 med rødløg og bacon

  • 50 gram revet ost
  • 1 rødløg i skiver
  • pizza 3) Revet ost 1 rødløg i tynde skiver+ 1 pakke bacon i skiver
  • 125 gram bacon i skiver
  • Drys: Tørret oregano og frysetørret hvidløg. Dryp olivenolie og ekstra på pizzaerne før bagning

Sådan gør du

Pizzadej:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Rør salt og olivenolie ud heri.
  • Rør først durummel i og herefter tipo 00 hvedemel. Tilsæt kun lidt af gangen og kun lige nok til at dejen kan æltes og slipper fad og fingre.
  • Lad dejen hæve tildækket under et klæde i køleskab 6-8 timer eller ved stuetemperatur 1-2 timer.
  • Sådan laves pizzaerne:
  • Del pizzadejen i 3 dele og rul dejen ud, på bagepapir, så den passer med grillens aluplade. Jeg har købt den rektangulære, der passer til min grill og min pizzabagesten. Køb en rund, hvis den passer bedre til din grill.
  • Smør lidt tomatsauce på pizzaen og riv lidt ost over. Jeg brugte Danbo-osten fra køleskabet, men brug gerne revet pizzaost (jeg synes dog der er mere smag i Danbo, men du bestemmer). Start med fyld til pizza nr. 1
  • Sæt pizzabagestenen på grillen og fyr op for max. for grillen i ca. et kvarter. Tænd for både direkte og indirekte varme.
  • Transportér pizzaen på alu-pladen over på pizzastenen, når grillens temperatur er over 250 grader. Træk pizzaen på plads ved at trække i bagepapiret.Grill pizzaen under låg ca. 10-15 minutter.
  • Jeg havde ild i alle brændere og min pizza brændte ikke af. Min pizzasten står på et lille metalstativ, hvilket gør, at bagestenen er hævet en smule op fra risten. Det var godt og min pizza brankede ikke under bunden. Tril evt. små kugler af stanniol og læg under din bagesten, så den kan blive hævet lidt op.
  • Forbered de næste pizzaer. Skift pizza på grillen og kald familien til bords. I starter med at dele pizza nr. 1 og må vente på pizza 2. Ja man løber lidt frem og tilbage og skifter pizzaer, men en pizzabager har jo travlt 😉
  • Skal du tjekke din pizza, så åbn ikke låget på vid gab. Åbn en lille sprække og sæt dig på hug for at kigge.
  • Pizzaerne klippes nemmest i stykker.
  • Er der pizzarester kan de lunes i mikro- eller ovn dagen efter

Noter

Fyldet på pizzaerne kan varieres men put ikke for meget fyld på, det vil gøre pizzabunden blød
Pizzaerne kan laves i ovnen også, brug gerne pizzasten og følg de samme anvisninger. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pizza på grill er sprøde og lækre pizzaer:

DSC_6711Ja det lyder lidt omstændeligt og der var da også en lille smule stress på. Næste gang vil jeg gøre pizzaerne helt klar, før jeg forvarmer grill- og pizzasten, så undgår jeg at skulle løbe for meget rundt undervejs.

Næste gang ved jeg også ca. hvor store pizzaerne må være, for at de passer til bageplade og pizzasten og jeg ved også ca. hvor lang tid pizzaerne skal bage. Pizzaerne smagte godt – men næste gang bliver det endnu nemmere. Jubii 🙂

DSC_6734

Hemmeligheden bag gode pizzaer er den sprøde bund og en god tomatsauce – lav gerne din egen, hvis du har tid.

Opskriften kan du få her:

Tomatsovs til pizza og pasta - nem opskrift
Hjemmelavet tomatsauce - simrer til smagfuld sødme
Se opskriften her
Tomatsovs til pizza og pasta - nem opskrift
DSC_6714Vær gerne rundhåndet med olivenolien der dryppes på pizzaen før bagning. Brug en god olivenolie, gerne jomfruolivenolie. DSC_6715

Her kan du se hele pizzafremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du lækre pizzaer på grill – se billederne her:

Sådan ser det ud, når pizzaen er færdig på grillen. Her kan du se pizzasten med metalholder:Sprøde tynde pizzaer på grill

Det passer altså. Pizzaerne bliver særligt sprøde under bunden. Virkelig. Kan du mon fornemme det her?Sprøde tynde pizzaer på grill

Sprøde tynde pizzaer på grillDenne pizza var en lille smule branket under bunden. Hvis du synes pizzaerne får for stærk varme, så sluk gerne for den brænder i midten, hvis du altså bruger gasgrill.

Min favorit var nok alligevel pizza 3, med løg, bacon og mozzarella. Uhm den smagte godt!

Næste gang skal vi da prøve pepperoni og måske én med dristig gorgonzola? 
Sprøde tynde pizzaer på grillPizzaen med tomat og mozzarella var lidt fersk i det, så vær gerne ekstra rundhåndet med oregano eller basilikum her. Sprøde tynde pizzaer på grillUhm på tomatpizzaen var de steder med mozzarellaosten de allerbedste steder 🙂
Sprøde tynde pizzaer på grillI Italien er min favoritpizza den med skinke og champignon, og den scorer stadigvæk højt, også hjemme på min egen grill.
Sprøde tynde pizzaer på grillTopscoreren blev dog den med bacon og løg, helt klart fordi den havde mest smag. Drys gerne godt med krydderier å dine pizzaer.

ÅH hvor jeg glæder mig til næste gang!

Jeg fik et tip om at dryppe hvidløgsolie over de færdige pizzaer. Det skal bestemt også prøves! Jeg bruger altid pizzamandens hvidløgs- og chiliolie, når vi køber pizza, så selvfølgelig skal de lækre olier da også dryppes på vores hjemmelavede pizzaer!Sprøde tynde pizzaer på grillDet er ikke være et urealistisk projekt at bage pizza på en hverdag, heller ikke på en gennemsnitlig travl hverdag, hvor vi er sent hjemme. Dejen kan vi lave om morgenen og lade den koldhæve i køleskabet om dagen, eller alternativt kan vi lade den speedhæve på køkkenbordet med lidt ekstra gær?

At der kun skal max. 2 ingredienser på som pizza fyld, gør også processen mere overskuelig.

Alle de lækre pizzaer vi har i vente. Uhm 🙂

Øvelse gør mester. Vi skal lige øve os lidt mere. 
DSC_6733

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •