Chokoladekage – den bedste opskrift

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2015-07-24 14.42.37“Verdens Bedste Chokoladekage” – det var da ellers godt nok noget af en titel hva’? Store ord, kan nogen kage mon overhovedet leve op til dem?

Ja, denne chokoladekage kan! Den er lige præcis så god og lækker som en chokoladekage skal være i mine chokoladedrømme. Tung, syndig, svampet og lækker! Opskriften fandt jeg i et norsk ugeblad og jeg var vild efter at komme hjem og få opskriften afprøvet. Den levede op til alle forventninger og kagen kom med på familietur til Fåborg i går. Kagen bestod – til fulde! 🙂DSC_6628Chokoladekagen holder sig frisk og lækker i dagevis og kan sagtens laves i forvejen, hvis du skal have den med på tur eller servere den for gæster, til fødselsdagskagebord, til kolleger? Den vil være helt perfekt som “Klassens Time kage” – alle børn – og deres voksne – vil elske den! 🙂

Kagen er nem at lave og er egentlig ikke så voldsomt smørtung. Der er meget kakao og chokolade i, og rigtigt meget sukker, men det bliver også en kæmpekage – som kan laves i ovnens store bradepande, eller én der er et nummer mindre. DSC_6580

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Chokoladekage opskrift – den bedste chokolade kage

Verdens bedste chokoladekage - nem, svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: bradepandekage, chokoladekage, kage med chokolade
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 175 gram smør
 • 3,7 dl vand
 • 30 gram kakaopulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 600 gram sukker
 • 450 gram hvedemel
 • tsk natron
 • 2 tsk bagepulver
 • 1,8 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt
 • 1 knivspids salt
 • 2 store ell. 3 små æg
 • Evt 100 gram grofthakket chokolade eller mere. Al slags chokolade kan bruges, men brug gerne mørk
 • Glasur:
 • 250 gram flormelis
 • Revet chokolade

Sådan gør du

 • Lun vand i en kasserolle og tilsæt smørret.
 • Lun til smørret er smeltet
 • Tilsæt kakaopulver og rør til pulveret er opløst
 • Bland mel, sukker, vanilje, salt, bagepulver og natron i en skål og hæld chokoladeblandingen heri. Rør godt.
 • Tilsæt tykmælk og rør godt.
 • Rør æggene i og pisk godt efter hvert æg.
 • Tilsæt evt. grofthakket chokolade.
 • Smør en bradepandeform og hæld dejen heri. Min form var 25x40cm men ovnens store bradepande kan også bruges.
 • Bag kagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
 • Kagen skal være klæg og fugtig inden i, men der må ikke hænge dej ved strikkepinden. Vær obs på ikke at bage kagen for længe, den må ikke blive for tør.
 • Lad kagen afkøle for du smører glasur på.
 • Riv straks herefter chokolade over glasuren.
 • Kan kan lægges sammen med smørcreme i stedet - det ville smage SÅ lækkert!

Noter

Opbevar kagen i en tætsluttende beholder.
Den kan holde sig frisk i dagevis, men kagen er også fryseegnet
Tilsæt gerne chokolade til kagen - alle slags kan bruges
Smager skønt, smurt med smørcreme. Få opskriften på smørcreme med vanilje her

Uhm  – sikke en skøn chokoladekage – svampet og lækker!

2015-07-24 14.42.50Strengt taget behøver du ikke tilsætte chokolade, men jeg havde en plade Marabou med saltlakrids i der var blevet tilovers i køkkenskabet. Jeg hakkede halvdelen og tilsatte den.

Til en tung syndig chokoladekage hører chokolade tænkte jeg, men den kan undværes, hvis du synes. At chokoladen var med saltlakrids gjorde ikke det fjerneste – lækker chokolade! Vildt at den var blevet tilovers, forstå det hvem der kan 😉

DSC_6579

DSC_6577

Fremstillingsprocessen er lidt anderledes, end vi er vant til med almindelige chokoladekager.

Punktet med at lune vand og smelte smørret heri, var jo helt nyt og anderledes. Jeg tog chancen og blev ret imponeret. Kagen er betydeligt mere svampet end andre chokoladekager jeg har bagt.

Der er også tykmælk i, hvilket vi jo ved tilfører kager mere fugt, men alligevel blev det en kage der imponerede. Det gjorde faktisk også kun kagen endnu nemmere at lave, at smørret ikke skulle piskes op med sukker? Nem og lækker kage altså! 🙂

Hvis du foretrækker at lave kagen som muffins, kan du også sagtens det. Brug silicone eller almindelige papirsforme.

DSC_6573

Jeg skal have forsøgt mig med en lidt mere sukkerreduceret version, for 600 gram er MEGET, men på den anden side, når der bliver kage til 20-25 personer er det vel ikke så galt?

Kagen er tung og meget sød, og det er svært at spise mere end et enkelt stykke. En helt perfekt chokoladekage!

Jeg var NØDT til at prøve en version med smørcreme, og det var helt perfekt at smøre denne kage med en lækker  vanilje-smørcreme. Du kan finde en opskrift på chokoladekage med smørcreme lige her

Bag evt. kagen i ovnens store bradepande og del den i to. Smør smørcreme på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. Voila! Tror det vil blive en helt genial kage på den måde! Det må vi prøve da! 🙂
DSC_6633

Sådan laver du chokoladekage – se billederne fra start til slut:

Kagen var perfekt at tage med på tur. Jeg  bruger en bradepande som top/låg til min dybe bradepande og med en elastik omkring klarer kagen snildt også en evt. lidt hård transporttur.

Kagen holder sig frisk længe og smager rigtigt godt – lige til den er spist til sidste krumme.

Familiemedlemmerne, der var med på tur, ville rigtigt gerne have kage med hjem, så vi delte den i 3. Fint med delekage – det ville også være noget af en bombe at konsumere resten selv 🙂
2015-07-24 14.43.13

Verdens Bedste chokoladekage.

Måske et søndagskageprojekt hjemme hos dig? Tror dine kolleger vil juble hvis du snupper en “jeg er tilbage fra ferie-kage” med på mandag 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

102
Skriv en kommentar

45 Kommentar tråde
57 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
50 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Monica Wolff

5 stars
Endnu en fuldtræffer 5🌟

Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og det er blevet den lækreste, mest svampede velsmagende chokoladekage jeg har bagt. Manden og svigerforældrene var SOLGT!!! 😁 ❤ Så tak søde Gitte for en MEGA lækker kage 👍

Cecilie Steen

4 stars
Hej,
Jeg har lavet kagen med stor succes.
Nu tænker jeg at den skal laves som en navnekage til min datters dåb. Ved du om kagen kan fryses, så jeg kan lave den på forhånd?

Sonja

Lækker kage, som fungerer perfekt med 300 g rørsukker + ca. 1 spsk glukosesirup. Supplerede med ca 50 g mørk chokolade. 😊

Tine

Hej
Tror du den er fast nok til at fungere som bund i en lagkage uden at smuldre? Altså tror du den kan bære en bærmousse?

Tine

Kan man lave den uden æg evt ?

Henriette Sparkov

Hej Gitte
Kan jeg bruge et ildfast fad i stedet for en bradpande?
Hilsen
Henriette

Ellen Brandt

5 stars
Super Lækker Chokoladekage, Kom 250 gram hakket mørk chokolade i. Men ja, lidt meget sukker.
Så droppede glasuren, og brugte en plade 70 procent mørk chokolade, som jeg rev over kagen, da den var varm.
Det blev den ikke ringere af 😉 Man skal aldrig gå ned på chokolade. <3
Tak for en masse super Lækre opskrifter..

Christina

1 star
Jeg synes den mangler noget chokoladesmag selvom jeg har brugt 30g cacao og hakket mørk chokolade – og den er slet ikke så mørk som på billedet – hvad mangler?
Og den smuldrer meget – hvordan kan det være?

Janet

Hej nu har jeg bagt denne lækre kage to gange men den er slet ikke bagt når de 40 min er gået der står den skal bages på 150 ˚ ved varmluft er det rigtigt
Hilsen Janet

Pia

Hejsa

Kan se flere
Spørger om man kan bruge bradepanden fra ovnen hvortil du svarer det kan man men så bliver den nok ikke så høj ! Hvis man gerne vil have noget
Højde på tænker Du så man skal lave dobbelt eller halvdobbel op på opskriften. Hilsen Pia

Tine Jensen

Hej,

Er spændt på at bage kagen for den ser jo super lækker ud.
Er lidt amatør-agtig dog. Den hakkede chokolade – skal den smeltes eller kommer den bare direkte i dejen – og hvornår?

På forhånd tak.
Mange hilsner
Tine

Winnie

Kan den deles i lag?

Birgit

Hej Gitte
Hvor er det bare en nem og lækker kage. Jeg fulgte opskriften og havde ingen problemer med natron smag eller lignende. Det er rigtigt dejligt at den er så flydende, for så er den vildt nem at få i form. Den vakte jubel. Tusind tak for opskriften

Vivian Karlsson

Hejsa. Vil bage kagen til min søns børnehave og skam bage den i morgen. Er i tvivl om hvor meget bagepulver og natron der skal i. Der står 2 tsk af hver i opskriften men i kommentarerne er der nogle der skriver kagen har en bismag (sikkert fra natron) og der svarer du at du vil sætte mængderne ned til 1,5 tsk af hver. Har du prøvet det? Men valgt ikke at ændre opskriften? Hvor meget skal der i af de to ting? Vil jo gerne have en perfekt kage ?? P.S. Har du prøvet at overtrække denne kage med… Læs mere »

Line

Bagte kagen forleden og puttede foruden salt også en tsk instant kaffe i. Fungerede rigtig fint.

Liselotte Rasmussen

Tak Gitte,
Kagen var et hit hos mig, så jeg glæder mig til at forkæle mine kursister i weekenden.
Dejlig sprød på toppen, blød og lækker indeni?
Hverken for sød eller bitter.
Så den er bare perfekt?

Jeg brugte en mindre ovnfast form.

God weekend

Bedste hilsner,
Liselotte

Lise

Info omkring smagen af Natron kan blive bitter – fra Samvirke: Natron kan erstatte bagepulver Bagepulver bruges til rørte kagedeje. Hvis man erstatter bagepulver med natron, skal man sørge for at bruge et surt produkt i dejen, da natron reagerer og hæver, når det kommer i kontakt med noget syrligt. Man skal dog passe på, da natron som erstatning for bagepulver kan give dejen en bitter smag. Når man bager med bagepulver og natron i rørte kagedeje, skal kagedejen straks ind i den varme ovn. Hvis kagedejen står på køkkenbordet, vil hævningen starte allerede i skålen, og det kan give… Læs mere »

Lykke

Kan opskriften evt. halveres?

Ginne

Det her er altså bare en GOD og dejlig kage, smager helt fantastisk.Jeg sætter generelt ikke min lid til chokolade kage andet end en brownie, men den her er perfekt. Den er i den søde ende, men lækker svampet mmmmm. Skal bruges til min datters matematik hygge i klassen, perfect occasion??

Lone Nymsrk

Hej
Nu har jeg bagt kagen , syntes ikke den er så god og forstår ikke det kun skal 30 gram kakao i ,
Hilsen Lone

Anita

Hej! Passer mængden i din opskrift til en stor bradepande fra ovnen?

Louise

Super lækker kage! Perfekt fast og samtidigt svampet.

En vigtig tilføjelse: husk altid salt i chokoladekage! Jeg puttede to gode tsk i her, og bagte den i en stor bradepande. Det fremhæver chokoladen på en særlig delikat måde 🙂

Stine Mortensen

Kan man bruge margarine i stedet for smør?
Hilsen stine

jane

Det er den bedste kage jeg længe har smagt/bagt
har den med på job i dag og alle er vilde med den.
tak fordi du deler dit liv og opskrifter med os, jeg synes det er så hyggeligt at følge med og bruge din side meget.
god sommer

Janeth Lauridsen

tak for en super god opskrift. Jeg bagte den til noget tøse tam,tam og alle var helt vilde med den. Nu har jeg bagt den igen 🙂 og denne gang vil jeg fryse noget af den, tænker at den også kan være super lækker kold, selvfølgelig ikke frossen men kold. Tusinde tak for dine gode opskrifter og inspiration.
Mange hilsner
Janeth

Birgitte Kjær Lindegaard Pedersen

Hej Gitte.
Kan man bage din kage som muffins tror du? Og hvor lang tid tror du i så fald de skal have i ovnen?

Kasper

Hej Gitte,

Jeg har valgt at eksperimentere lidt med din kage… Ikke som sådan med ingredienserne, men jeg har valgt at tilføje Kandiseret bacon i små stykker, droppet glasuren, og lavet en appelsin/citron sirup til i stedet for.
Jeg holder herre aften i morgen aften, hvor temaet er “bacon”, og faldt så over din kage, og jeg vil hertil sige, at din ´kage er eminent, også med kandiseret bacon. (har lige smagt på den, skulle jo vide om jeg kunne tillade mig at servere den drengene i morgen)

Fadime

Hej Gitte

Jeg vil prøve din kage. Lidt pinligt men hvor meget er 3,7dl vand? Jeg sidder lidt fast i 7 🙂

Charlotte Elbæk

Hejsa,
Jeg bor i England, og bagte denne kage sammen med min niece, da jeg var hjemme på sommerferie i Danmark. Og vi var alle enige om, at det uden sammenligning, er den bedste chokolade kage, vi nogen sinde, har spist ? Nu er jeg kommet tilbage til England og ville gerne bage den igen. Men vi kan desværre ikke købe tykmælk herover. Ville jeg kunne erstatte tykmælken, med noget andet?
Tak

Brian

Absolut nok den bedste chokoladekage kæresten og jeg har smagt!!
Især med en kugle vanilijeis ved siden af!

MUMS!!!

Freya

Hej Gitte
Jeg skal bare denne kage til imorgen.
Men jeg har desværre ikke varmluft i min ovn.
Kan jeg bruge alm ovn og i så fald hvad er temperatur og bagetid så? ?
Mvh Freya

Carina

Hej Gitte.
Er en ovn bradepande ikke for stor så stykkerne blir for tynde?
Mvh Carina

Anni pedersen

For mange år siden, samlede jeg på sådan nogle opskrift kort, i en stor plastik boks ?
Der var denne opskrift, og den hed ” klassens time kage ” ?Dette kort og et par stykker, var de eneste jeg har gemt. ?
En nem kage ?

Heidi

Min familie var helt vilde med kagen, så tak for vores nye favorit chokoladekage ? Den vil helt klart komme på bageprogrammet igen ??

Ellen Erichsen

Hej Gitte, har du fået prøvet at bruge mindre sukker og så komme smørcreme i? Venter spændt på dit svar 🙂 hilsen Ellen

Alexandra

Virkelig lækker og svampet chokoladekage. Jeg fik masser af ros for den i dag. Jeg brugte dog kun 400 g sukker, men tilføjede en plade økologisk 70% chokolade med myntesmag og i glasuren tilføjede jeg lidt mynte essens, det blev en lækker “after eight”- agtig kage. Mums. Tak for opskriften ?????

Camilla

Hej Gitte.
Kan jeg bruge noget andet end tykmælk? 🙂

MVH
Camilla

Lise

P.S.
Du har glemt at tilføje bagepulver, der hvor natron blandes i mel osv.

Danila

Hvilken slags smør er det der skal bruges?

Marie Larsen

Hej Gitte
Jeg har ligesom Pia oplevet at den havde en voldsom bismag af natron. Brugte almindelig ægte kakao og hakket lys chokolade. Fulgte opskriften til punkt og prikke, og den så perfekt og svampet ud da den var færdig. Heldigt at jeg smagte på den før jeg serverede den for gæsterne ?
Den blev også kasseret og den kunne ikke engang have været anvendt til trøfler ?
Tror du man kan bruge bagepulver i stedet for natron, eller halvt af hvert?
Mvh Marie

Pia

Hej Gitte.

Nøøj hvor er jeg skuffet – desværre. Jeg har fulgt din opskrift til fulde, og den blev også perfekt svampet og skøn konsistens- men desværre blev den MEGET bitter i smagen. Kan det skyldes den store mængde natron? synes 5 tsk. lød af meget, men da jeg ikke havde lavet den før, fulgte jeg jo opskriften. Vi blev desværre nødt til at kassere kagen, men jeg er da frisk på at prøve igen hvis du har et tip eller en god forklaring på bitterheden 🙂
Vh Pia

Mette Schmidt

Jeg baget din chokoladekage i går,det er den bedste chokoladekage længe har baget. Men jeg putte nødder i sted for chokolade. Skal havde et stykke med i morgen når vi skal ned til mindste børnebørn i morgen .

monica

du kan prøve med perfect fit fra isis der reducerer du både smør og sukker

Lisbeth

Så stod den sin prøve herhjemme.
Lækker konsistens, luftig og svampet på samme tid og super nem at lave. Jeg brugte en lidt mindre bradepande end din – dårlig plan – for den faldt sammen i midten.
30 g kakao er for lidt synes jeg – det giver ikke smag nok – selvom det er en god, kraftig kakao jeg har – så næste gang får den dobbelt op på kakao. ?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer