•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2015-07-24 14.42.37“Verdens Bedste Chokoladekage” – det var da ellers godt nok noget af en titel hva’? Store ord, kan nogen kage mon overhovedet leve op til dem?

Ja, denne chokoladekage kan! Den er lige præcis så god og lækker som en chokoladekage skal være i mine chokoladedrømme. Tung, syndig, svampet og lækker! Opskriften fandt jeg i et norsk ugeblad og jeg var vild efter at komme hjem og få opskriften afprøvet. Den levede op til alle forventninger og kagen kom med på familietur til Fåborg i går. Kagen bestod – til fulde! 🙂DSC_6628Chokoladekagen holder sig frisk og lækker i dagevis og kan sagtens laves i forvejen, hvis du skal have den med på tur eller servere den for gæster, til fødselsdagskagebord, til kolleger? Den vil være helt perfekt som “Klassens Time kage” – alle børn – og deres voksne – vil elske den! 🙂

Kagen er nem at lave og er egentlig ikke så voldsomt smørtung. Der er meget kakao og chokolade i, og rigtigt meget sukker, men det bliver også en kæmpekage – som kan laves i ovnens store bradepande, eller én der er et nummer mindre.

Der er brugt tykmælk i dejen, hvilket gør kagen ekstra svampet og lækker og det gør også at man kan spare lidt på smørret. Smart 🙂DSC_6580

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Chokoladekage opskrift – verdens bedste kage

Verdens bedste chokoladekage - nem, svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: bradepandekage, chokoladekage, kage med chokolade
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 175 gram smør
  • 3,7 dl vand
  • 30 gram kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 600 gram sukker Du kan nøjes med 450-500 gram
  • 450 gram hvedemel
  • tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,8 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt
  • 1 knivspids salt
  • 2-3 æg 2 store eller 3 små æg
  • Evt. 100 gram grofthakket chokolade eller mere. Al slags chokolade kan bruges, men brug gerne mørk

Glasur:

  • 250 gram flormelis
  • kogende vand
  • Revet chokolade

Sådan gør du

  • Lun vand i en kasserolle og tilsæt smørret.
  • Lun til smørret er smeltet
  • Tilsæt kakaopulver og rør til pulveret er opløst
  • Bland mel, sukker, vanilje, salt, bagepulver og natron i en skål og hæld chokoladeblandingen heri. Rør godt.
  • Tilsæt tykmælk og rør godt.
  • Rør æggene i og pisk godt efter hvert æg.
  • Tilsæt evt. grofthakket chokolade.
  • Smør en bradepandeform og hæld dejen heri. Min form var 25x40cm men ovnens store bradepande kan også bruges.
  • Bag kagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen skal være klæg og fugtig inden i, men der må ikke hænge dej ved strikkepinden. Vær obs på ikke at bage kagen for længe, den må ikke blive for tør.
  • Lad kagen afkøle for du smører glasur på.
  • Riv straks herefter chokolade over glasuren.
  • Kan kan lægges sammen med smørcreme i stedet - det ville smage SÅ lækkert!

Noter

Opbevar kagen i en tætsluttende beholder.
Den kan holde sig frisk i dagevis, men kagen er også fryseegnet
Tilsæt gerne chokolade til kagen - alle slags kan bruges
Smager skønt, smurt med smørcreme. Få opskriften på en lækker smørcreme med vanilje her
Kagen kan også laves som muffins - halvér ca. bagetiden i så fald
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Uhm  – sikke en skøn chokoladekage – svampet og lækker!

2015-07-24 14.42.50Strengt taget behøver du ikke tilsætte chokolade, men jeg havde en plade Marabou med saltlakrids i der var blevet tilovers i køkkenskabet. Jeg hakkede halvdelen og tilsatte den.

Til en tung syndig chokoladekage hører chokolade tænkte jeg, men den kan undværes, hvis du synes. At chokoladen var med saltlakrids gjorde ikke det fjerneste – lækker chokolade! Vildt at den var blevet tilovers, forstå det hvem der kan 😉

DSC_6579

DSC_6577

Fremstillingsprocessen er lidt anderledes, end vi er vant til med almindelige chokoladekager.

Punktet med at lune vand og smelte smørret heri, var jo helt nyt og anderledes. Jeg tog chancen og blev ret imponeret. Kagen er betydeligt mere svampet end andre chokoladekager jeg har bagt.

Der er også tykmælk i, hvilket vi jo ved tilfører kager mere fugt, men alligevel blev det en kage der imponerede. Det gjorde faktisk også kun kagen endnu nemmere at lave, at smørret ikke skulle piskes op med sukker? Nem og lækker kage altså! 🙂

Hvis du foretrækker at lave kagen som muffins, kan du også sagtens det. Brug silicone eller almindelige papirsforme.

DSC_6573

Jeg skal have forsøgt mig med en lidt mere sukkerreduceret version, for 600 gram er MEGET, men på den anden side, når der bliver kage til 20-25 personer er det vel ikke så galt?

Kagen er tung og meget sød, og det er svært at spise mere end et enkelt stykke. En helt perfekt chokoladekage, hvis man spørger mig.

Jeg var NØDT til at prøve en version med smørcreme, og det var helt perfekt at smøre denne kage med en lækker  vanilje-smørcreme. Du kan finde en opskrift på chokoladekage med smørcreme lige her

Smørcreme med vanilje og æggeblommer
Lækker smørcreme med vanilje
Se opskriften her

Bag evt. kagen i ovnens store bradepande og del den i to. Smør smørcreme på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. Voila! Tror det vil blive en helt genial kage på den måde! Det må vi prøve da! 🙂
DSC_6633

Sådan laver du verdens bedste chokoladekage – se billederne fra start til slut her:

Kagen var perfekt at tage med på tur. Jeg  bruger en bradepande som top/låg til min dybe bradepande og med en elastik omkring klarer kagen snildt også en evt. lidt hård transporttur.

Kagen holder sig frisk længe og smager rigtigt godt – lige til den er spist til sidste krumme.

Familiemedlemmerne, der var med på tur, ville rigtigt gerne have kage med hjem, så vi delte den i 3. Fint med delekage – det ville også være noget af en bombe at konsumere resten selv 🙂
2015-07-24 14.43.13

Verdens Bedste chokoladekage.

Måske et søndagskageprojekt hjemme hos dig? Tror dine kolleger vil juble hvis du snupper en “jeg er tilbage fra ferie-kage” med på mandag 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •