•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bedstefars skæg kage med rabarber opskriftLækre rabarber! Det er stadigvæk højsæson og sikke mange lækre rabarberstængler.

I dag blev der tryllet en lækker rabarberkage igen, denne gang den lækre Bedstefars skæg kage med marengs.

Sikke en skøn kage! Kombinationen af syrlig rabarber og sukkersød marengs var helt perfekt. I love it! Den skønneste kage 🙂

Lækker rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg

Bedstefars skæg kage er nok mest  kendt som syltetøjskagen med marengs og denne kage kan også sagtens bages med f.eks. rabarberkompot eller rabarbersyltetøj – men friske rabarber giver nu en frisk syrlighed som klæder kagen synes jeg. Den må du prøve.

Har du ikke rabarber i haven, så kan al anden frugt og andre bær sagtens bruges: æbler, pærer, ferskner, jordbær, brombær, hindbær? DSC_5790

Kagen blev skøn og den smagte perfekt til en god kop eftermiddagskaffe. Marengsen blev helt perfekt – cremet blød indeni og sprød på toppen. Uhm.

Lækker rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg

Et godt trick, når du piske rmarengs, er at piske hviderne næsten stive uden sukker og så tilsætte sukkeret lidt efter lidt. Hvis du tilsætter lidt eddike, bliver marengsen sejere og det er også et godt marengs-fif.

Følg opskriften nedenfor, så er der også basis for en marengssucces hjemme hos dig. Prøv den lækre rabarberkage serveret som bedstefars skæg kage.

Lækker rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg

Bedstefars skæg kage med rabarber opskrift

Lækker rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg
Rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Kage
Keyword: bedstefars skæg, rabarber, rabarberkage
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 125 gram blødt smør
  • 125 gram sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 æggeblommer
  • 250 gram mel
  • 2 tsk bagepulver
  • dl. mælk ell. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
  • 3-400 gram rabarber evt. flere

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 1 tsk eddike alm. lagereddike (kan udelades)

Sådan gør du

  • Snit rabarberne i små skiver og vend med sukker. Lad dem trække lidt, imens du laver dejen.

Rabarberkagedej

  • Pisk smør og sukker med vaniljesukker. Brug en elpisker.
  • Tilsæt æggeblommer
  • Bland mel og bagepulver og vend det i dejen, skiftesvis med mælken.
  • Rør godt men pisk ikke for meget.
  • Vend rabarberstykkerne i dejen
  • Pensl en bradepande med smør (ca. 25x35 cm) Vær obs på at fadet skal være højt nok, da marengsen fylder godt i højden.
  • Bag kagen 20 minutter v. 175 grader varmluft eller til kagen er fast på overfladen. Den skal ikke være gennembagt

Marengs:

  • Pisk hviderne stive. Tilsæt eddike og sukkeret lidt efter lidt, imens du fortsætter med at piske. Pisk marengsen til en tyk, sej og blank marengs.
  • Fordel marengsen på den halvt bagte kagebund og bag kagen yderligere 20 minutter v. 175 grader varmluft
  • Kagen er færdig når marengsen er gylden og sprød på toppen.

Noter

Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen og syltetøj også. 
Bruger du syltetøj, så skal du smøre det på den halvt bagte kage, før marengsen kommes på
Kagen er bedst på bagedagen og er ikke fryseegnet.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bedstefars skæg kagen med rabarber – er en lækker sommerkage

DSC_5804En lækker lækker kage, som du godt kan glæde dig til at smage. Dine gæster vil juble, hvis du serverer den til kaffen.

Her i familien elskede vi alle kagen! Selv drengene, der normalt ikke spiser kage og datteren der ellers har annonceret “sukkerstop”. Denne kage er en af familiens absolutte favoritkager! Vi giver den 5 stjerner eller mere 🙂

DSC_5811

Kagen er nem at lave og marengsen skal du nok få styr på at lave. Bare følg anvisningerne i opskriften ovenfor.

DSC_5807

Husk at skålen du pisker hviderne i skal være helt ren og helt tør, før du pisker, ellers vil hviderne ikke kunne piskes stive og så skal hviderne piskes stive først og sukkeret kun tilsættes lidt af gangen. Spring du bare på. Øvelse gør mester 🙂

Her kan du se kagebageprocessen fra start til slut:

Sådan laver du bedstefars skæg kage med rabarber – se billederne her:

Har du en masse rabarber i haven, er dette en glimrende måde at få brugt rabarber på – de rabarber går altså bare til et rigtigt godt formål! 🙂

Har du ikke rabarber selv, så prøv at pip og tip dine kolleger, din familie, din naboer om at du MEGET gerne aftager rabarber, hvis de har overflod. De fleste vil hjertens gerne forære bundter væk, da de fleste rabarberbede er meget frodige og gavmilde. Tilbyd evt. selv at plukke 🙂DSC_5789

Rabarber kan trylles om til uendeligt mange lækre kager f.eks. denne rabarbercrumble med marcipan som er bloggens absolutte topscorer. Rabarber kan også skæres i småstykker og fryses som de er. En pose tryllet frem fra fryseren om vinteren vækker jubel og bringer sommerminderne frem.

Rigtig god fornøjelse med din rabarberkage – jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂

Har du andre gode marengstricks i ærmet hører jeg meget gerne om dem 🙂Lækker rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •