•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftHalløj nogle lækre vandbakkelser du skal høre om i dag – skønne walesboller med bærskum – flødeskum rørt med brombærsyltetøj. Uhm en lækkerbisken.

Nemme lækre flødekager, der vil være fine at servere som kager, som desserter eller som ekstra nemme fastelavnsboller?Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftDu kan tro at walesbollerne vakte jubel i sommerhuset i dag og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.

Måske du tænker: “Mine vandbakkelser falder ALTID sammen. Jeg bager dem aldrig igen?!”…. fortvivl ej. Jeg har nogle kneb i ærmet til dig. enkle fifs til hvordan du kan undgå flade vandbakkelser. Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftSkulle det ske, at dine vandbakkelser ikke bliver helt så høje, så pyt, for de bliver større når de fyldes med den gode bærskum. Smagen er skøn alligevel, så kassér dem ikke.

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftEn vandbakkelses-dej er en meget anderledes kagedej, for den skal laves af en opbagt dej i gryde. Du skal bruge få og enkle ingredienser: mel, smør, vand og æg. Voila!

Det er nemt, men alligevel er der et par kneb til dig, for at dine vandbakkelser bliver en succes. Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift

Alle tips’ene kan du læse om i opskriften nedenfor. Bare kig med her:

Vandbakkelser – walesboller med fyld opskrift

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
Lækre vandbakkelser lavet som walesboller med bærskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: bærskum, vandbakkelser, walesboller
Portioner: 10 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 80 gram smør
  • 2 dl vand
  • 125 gram hvedemel
  • 2-3 æg mellemstørrelse - eller 3 små æg

Bærskum:

  • dl piskefløde
  • 4 spsk syltetøj jeg brugte brombær. Solbær eller hindbær vil også være fint. Evt. mosede friske bær
  • Drys: Flormelis

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en kasserolle og tilsæt smør. Lad det varme op til smørret er smeltet
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Tilsæt mel og pisk´godt til alle klumper er væk og til dejen slipper gryde og grydeske. Jeg brugte et piskeris, men du kan også bruge elpisker
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Tag gryden af varmen og lad dejen køle ca. 5 minutter. Pisk den godt undervejs, så du hjælper til med afkølingen
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tilsæt æg - 1 af gangen. Det første æg tilsætter du helt. Pisk godt
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Pisk det andet æg sammen og tilsæt nu æg lidt af gangen, til du har en glat og smidig vandbakkelsesdej. Pisk godt. Dejen skal ikke være for tynd eller for fast. Du skal kunne lave små toppe i dejen. Størrelsen på dine æg er afgørende her. Bruger du små æg, skal du måske bruge 3 æg.
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejen på bagepladen med god afstand. Brug 2 spiseskeer. Du kan også sprøjte dejen ud med en sprøjtetylle. Bages midt i ovnen
  • Bag vandbakkelserne ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft. De skal være gyldne og sprøde men ikke for mørke. Hold godt øje med OBS: Du må ikke åbne ovnen imens vandbakkelserne bager!
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Når vandbakkelserne er færdige, så sluk ovnvarmen, åbn ovnen og lad nu vandbakkelserne køle af i ovnen. Du kan også tage dem ud og klippe et lille hul i hver vandbakkelse, så dampen kan slippe ud, så falder de ikke så nemt sammen. Lad vandbakkelserne køle helt
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Pisk fløden til flødeskum
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Tilsæt syltetøj og rør godt til du har den lækreste bærskum. Smag evt. til med lidt flormelis
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
  • Flæk vandbakkelserne og fyld hver walesbolle med ca. 1-2 spsk. bærskum
  • Sigt flormelis på toppen og servér
    Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift

Noter

Hvis du tilsætter for meget æg til vandbakkelserne, kan dejen blive for tynd og så vil vandbakkelserne falde sammen
Åbn ikke ovndøren under bagningen. Lad gerne dine vandbakkelser køle af i ovnen. Du kan bruge al slags syltetøj til bærskummet.
Du kan også lave en kagecreme og blande i flødeskummet - det er også en kæmpe succes. Opskrift på kagecreme får du her
Opbevar vandbakkelserne i en tætsluttende beholder/plastpose. Uden fyld vil de kunne holde sig 1-2 dage, men de er bedst på bagedagen. 
Vandbakkelse kan bages på en hel bageplade - få en opskrift her
Du kan også bruge dejen til en lækker walesstang?
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre vandbakkelser og fine walesboller – også perfekte som fastelavnsboller

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftUhm disse vandbakkelser skal du altså glæde dig til at smage. De er SÅ lækre og meget nemmere at lave end fastelavnsboller f.eks.

De hurtigste hjemmelavede flødekager du kan trylle. Det er klart nemmere at bage sådan en portion end at suse til bageren og købe kager. De hjemmelavede flødekager smager altså også bare bedst synes jeg.Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift

Vandbakkelserne smager bare SÅ godt med den lækre bærskum i.

Uhm jeg glæder mig til at prøve at lave bærskum med mosede friske bær i, men syltetøj i flødeskum er nu altså også rigtigt fint. Uhm det må vi da også prøve at putte i en lækker roulade?Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftVi var kun to til kaffebordet i dag, så jeg nøjedes med at lave 4 walesboller. Uhm sikke en lækker kage-lørdag –  en heldig dag i sommerhuset. 🙂

Der havde også været kage til sommerhusnaboerne, men ingen var hjemme, så mon ikke nogen vil føle sig snydt nu, når de læser med her? 😉

Det var en perfekt servering denne weekend for i morgen er det fastelavn. Walesbollerne kan nemlig også fungere rigtigt fint som fastelavnsboller, så måske du skulle prøve en portion?Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftResten af walesbollerne har jeg gemt i en pose og jeg tror at vi skal spise resten med glasur på – uhm her i huset er vi altså fan af vandbakkelser med glasur  – en lækker opskrift på vandbakkelse i bradepande kan du få lige her:

Vandbakkelse opskrift med glasur og blåbær
Lækker vandbakkelse med glasur og blåbær - altid et hit
Se opskriften her

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskriftGod fornøjelse med bageriet til dig – jeg håber du bliver vild med kagerne 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •