Bananmuffins i alle afskygninger, bliver vi alle trætte af vel? Aldrig, i hvert fald ikke her i huset og da vi næsten altid har brune bananer på lager, er der tit banankage på matriklen.
Den største bananmuffin-succes på bloggen er denne: fedtfattige muffins der er godt svampede fordi der er brugt tykmælk i dejen. Der findes en stribe andre gode opskrifter på bloggen, så kig bare fordi.
Jeg skulle hilse fra min familie og sige, min mand inklusive, at dagens bananmuffins dog stikker de fleste andre jeg har bagt. Det siger ikke så lidt, for min mand er nemlig slet ikke nogen kagefan. Muffinsene er søde, lækre og meget nemme at lave.Måske vi skulle os til at sige at denne opskrift er bloggens bedste opskrift på bananmuffins? De smager skønt. Prøv du dem gerne, men test også gerne de andre bananmuffins på bloggen. Jeg kan stå inde for dem alle og de er gode hver og én 🙂
Du får opskriften lige her:
Bananmuffins – bedste opskrift med chokolade
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 75 gram smeltet smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 brune bananer mosede
- 150 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt.
- Smelt smørret (gøres nemmest i mikrobølgeovnen) og tilsæt.
- Bland natron og bagepulver med hvedemelet og rør det forsigtigt i med en dejskraber. Rør kun til der ikke er klumper i dejen længere.
- Hak chokoladen groft og rør det i dejen
- Mos bananerne og rør dem i dejen
- Fordel dejen i muffins- eller siliconeforme.
- Bages ca. 15 minutter-17 v. 175 grader varmluft
- Muffinsene er færdige, når de er gyldne og sprøde og ikke føles "svuppende" når du trykker ned i midten.
- Serveres straks men kan nydes både lune og afkølede.
Noter
Totalt lækre bananmuffins med chokolade og nemme at lave er de også
Brug endelig gerne dine brune bananer i køleskabet eller frugtskålen. Brug også gerne dem der ser så brune og “slatne” ud, at du ikke har lyst til at spise dem længere. Jo brunere, jo sødere bananer. Det er faktisk hemmeligheden bag særligt søde bananmuffins 🙂 Har du flere end 2 bananer, så stop dem endelig gerne i. Du skal dog være opmærksom på, at muffinsene vil have en tendens til at blive mere tungee/”klæge” i det, hvis du bruger mange bananer.
Jo flere bananer, jo mindre sukker. Reducér derfor gerne sukkermængden, hvis du bruger mere end 2. Jeg tænker du kan reducere 25 gram pr. banan?
Sådan laver du bananmuffins med chokolade – se billederne her:
Lynhurtige bananmuffins – på nemmeste vis – klar på ingen tid.
Du kan også bage muffinsene som banankage i stedet. Chokoladen kan smeltes og puttes på toppen, men jeg synes klart at kagen/muffinsene bliver lækrere, med chokoladen iblandet dejen. Du bestemmer 🙂
Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂
Godmorgen
Kan man lave den ude æg? Min datter kan ikke tåle æg